Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
LT

Víte, ano nejspíš máte pravdu, že globálně se možná otepluje, ale otázka je, kolik je skutečný vliv člověka a kolik dělá pravidelný teplotní cyklus přírody.

Když kdysi dopluli staří Vikingové do Grónska, tak tu temi pojmenovali podle toho, co viděli - tedy zelenou zemi - a tak ji také nazvali. Dnes je tento ostrov pokrytý ledem a zeleným ho může nazvat jen málokdo. Co kdysi způsobilo takové oteplení, že Grónsko bylo zelenou zemí? Myslíte, že to bylo působením lidí a jejich průmyslu? Tehdy asi sotva, že?

Země prostě pravidelně prochází obdobími teplejšího a chladnějšího podnebí. Smiřme se s tím.

Jinak souhlasím s tím, že pokud můžeme, měli bychom naši Zemi chránit a co nejméně ji devastovat. To však není spojené s gobálním oteplováním, ale s tím, jakou Zemi pro život chceme předat našim dětem a budoucím generacím.

No a nakonec bych ještě chtěl poznamenat, že kdysi na Sahaře byly pralesy. Teď tam nejsou. Bylo to způsobeno člověkem? No tomu snad nemůže věřit nikdo ...

2 0
možnosti
LT

Toto byla reakce na jeden příspěvek dole. Ne reakce na blog! Ten příspěvek byl na téma, že ochlazení na jednom místě nemusí znamenat, že se globálně neotepluje.

0 0
možnosti
Foto

Karle, tohle je Tvůj nejhorší článek. Je populistický a manipulativní. Tak to dopadá, když se píše o problému bez znalosti věci a když se vědecký problém zneužívá (z obou stran) k politickým cílům a propagandě. Ve svém článku používáš nejhloupější klišé, totiž že "oteplování" = oteplení, což vůbec není pravda a nikdo to nikdy netvrdil. Pokud ten problém reálně existuje (a to já nevím), tak to pro nás v ČR klidně může znamenat větší chlad a více vláhy. Jenomže to by chtělo o tom něco nastudovat a přemýšlet. Možná tě překvapí, že člověk, kterého tak rád cituje Václav Klaus a všichni "klimaskeptici", letos v Lidovkách napsal: Považuji globální oteplování (globální klimatickou změnu) za skutečný proces a nepochybuji, že je z převážné části způsobený člověkem. Jmenuje se Bjorn Lomborg.

0 3
možnosti
Foto

Honzo, ale ten článek vůbec není o oteplování nebo oteplení. Je o nesmyslné byrokratické korupční mašinérii, která si to téma vzala jako nástroj pro nesmyslné daně, zákony a přerozdělování peněz. To jen tak na okraj.

2 0
možnosti
MR

to neni jen v Horni Dolni, ale i jinde. Treba tady kde ziju, v Mexiku je pomenrne chladne jaro, (normalne nejteplejsi cast roku, v lete prsi), a je dost chladno, a prsi a prsi.

1 0
možnosti

Autor  nepostřehl, že klimalarmisté už před  časem oteplování vzdali.

Pochopili, že  nic nechápou, a  pro teď jistotu  vyhrožují klimatickou změnou.

Změny klimatu byly vždy, takže  se dostaví i v příštím období.

Klimaalarmisté nám jenom vysvětlí, že tentokrát jsme to zavinili my lidé produkcí skleníkových plynů ;-D

7 1
možnosti

3. 6. 2013 17:49

Nevím jak klimaalarmisté, ale ve vědeckých článcích se o Klimatické změně píše asi 30 let.

2 1
možnosti
Foto

I79v54a28n 49M51a36r27e95k

3. 6. 2013 16:41

Soláry " kradou " slunce,časem se na to přijde a to bude mazec s jejich likvidací  ? ! ? ! R^ 8-o Rv

3 0
možnosti
PT

Asi spatny web, tohle jste chtel poslat na dfens.

0 1
možnosti
JT

Proc mi nejde vkladat prispevky ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz