Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
LT

Víte, ano nejspíš máte pravdu, že globálně se možná otepluje, ale otázka je, kolik je skutečný vliv člověka a kolik dělá pravidelný teplotní cyklus přírody.

Když kdysi dopluli staří Vikingové do Grónska, tak tu temi pojmenovali podle toho, co viděli - tedy zelenou zemi - a tak ji také nazvali. Dnes je tento ostrov pokrytý ledem a zeleným ho může nazvat jen málokdo. Co kdysi způsobilo takové oteplení, že Grónsko bylo zelenou zemí? Myslíte, že to bylo působením lidí a jejich průmyslu? Tehdy asi sotva, že?

Země prostě pravidelně prochází obdobími teplejšího a chladnějšího podnebí. Smiřme se s tím.

Jinak souhlasím s tím, že pokud můžeme, měli bychom naši Zemi chránit a co nejméně ji devastovat. To však není spojené s gobálním oteplováním, ale s tím, jakou Zemi pro život chceme předat našim dětem a budoucím generacím.

No a nakonec bych ještě chtěl poznamenat, že kdysi na Sahaře byly pralesy. Teď tam nejsou. Bylo to způsobeno člověkem? No tomu snad nemůže věřit nikdo ...

2 0
možnosti
LT

Toto byla reakce na jeden příspěvek dole. Ne reakce na blog! Ten příspěvek byl na téma, že ochlazení na jednom místě nemusí znamenat, že se globálně neotepluje.

0 0
možnosti
Foto

Karle, tohle je Tvůj nejhorší článek. Je populistický a manipulativní. Tak to dopadá, když se píše o problému bez znalosti věci a když se vědecký problém zneužívá (z obou stran) k politickým cílům a propagandě. Ve svém článku používáš nejhloupější klišé, totiž že "oteplování" = oteplení, což vůbec není pravda a nikdo to nikdy netvrdil. Pokud ten problém reálně existuje (a to já nevím), tak to pro nás v ČR klidně může znamenat větší chlad a více vláhy. Jenomže to by chtělo o tom něco nastudovat a přemýšlet. Možná tě překvapí, že člověk, kterého tak rád cituje Václav Klaus a všichni "klimaskeptici", letos v Lidovkách napsal: Považuji globální oteplování (globální klimatickou změnu) za skutečný proces a nepochybuji, že je z převážné části způsobený člověkem. Jmenuje se Bjorn Lomborg.

0 3
možnosti
Foto

Honzo, ale ten článek vůbec není o oteplování nebo oteplení. Je o nesmyslné byrokratické korupční mašinérii, která si to téma vzala jako nástroj pro nesmyslné daně, zákony a přerozdělování peněz. To jen tak na okraj.

2 0
možnosti
MR

to neni jen v Horni Dolni, ale i jinde. Treba tady kde ziju, v Mexiku je pomenrne chladne jaro, (normalne nejteplejsi cast roku, v lete prsi), a je dost chladno, a prsi a prsi.

1 0
možnosti

Autor  nepostřehl, že klimalarmisté už před  časem oteplování vzdali.

Pochopili, že  nic nechápou, a  pro teď jistotu  vyhrožují klimatickou změnou.

Změny klimatu byly vždy, takže  se dostaví i v příštím období.

Klimaalarmisté nám jenom vysvětlí, že tentokrát jsme to zavinili my lidé produkcí skleníkových plynů ;-D

7 1
možnosti

3. 6. 2013 17:49

Nevím jak klimaalarmisté, ale ve vědeckých článcích se o Klimatické změně píše asi 30 let.

2 1
možnosti
Foto

I83v24a59n 89M28a82r51e60k

3. 6. 2013 16:41

Soláry " kradou " slunce,časem se na to přijde a to bude mazec s jejich likvidací  ? ! ? ! R^ 8-o Rv

3 0
možnosti
PT

Asi spatny web, tohle jste chtel poslat na dfens.

0 1
možnosti
JT

Proc mi nejde vkladat prispevky ?

0 0
možnosti