Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J70a98n19a 91V66e25s68e34l98á

10. 12. 2012 13:04

Ono by stačilo, kdyby se i v tomto ujalo pravidlo, kdy skutečný stav má přednost před stavem formálně právním. Mnohé náhrady totiž žádnými náhradami vlastně nejsou a měly by být daněny jako ostatní příjem. Krom náhrad které náležejí i ostatním zaměstnancům a nebo jsou u zaměstnavatelů tolerovány jako nákladové výdaje bych u poslanců ponechala coby náhradu příspěvek na bydlení pro mimopražské.

2 0
možnosti
Foto

Zdanění poslaneckých náhrad - byť se zdá logické se proti němu čílit - je nesystémové opatření. Jak už nějaký kolega zde psal - diety se v běžných firmách také nedaní. Dost na tom, že je z nich placeno i DPH.

Správná cesta je: nedanit! Náhrady razantně omezit a i ty zbylé hezky pěkně dokladovat tak, jak se to dělá kdekoliv jinde!

4 1
možnosti

Ten Váš příspěvek je úplná blbost. Náhrady danit je nesmysl, jsou to náhrady t.j. mělo by to nějakým způsobem odpovídat skutečně vynaloženým nákladům. Pokud jsou ty náhrady příliš vysoké (což asi jsou) tak by se měli snížit. Třeba na polovičku. Nebo by se měly vyplácet proti dokladům (letenka, jízdenka, účtenka za benzín) a to do nějakého stropu. Nicméně snižovat ty náhrady daněním je ze samotného principu náhrad pitomost. Když jedu služebně po ČR nebo v zahraničí tak mám taky paušílní diety (byť neskonale nižší) a nikdo mi je nedaní. Takže myslím, že cestou je, nedanit ale nominálně snížit. Proboha aspoň nějaká logika a zdravý rozum v tom systému snad být musí!

2 1
možnosti
Foto

Příspěvek není žádná blbost! Ale máte pravdu s tím, že proti dokladu by se to danit nemělo. Proč vlastně nevyžadují doklad? Aby jim nebylo trapné sbírat po sousedech jízdenky k proplacení, vymysleli pod záminkou zjednodušení paušál. Pokud se něco takového má zavést, ať to mohou použít všichni zaměstnavatelé. Zaměstnanec by prostě část mzdy dostal nezdaněnou jako příspěvek na dojíždění do práce.

To myslím pochopitelně ironicky. Moje představa je, že by zaměstnavatel neměl platit vůbec nic, ani pojistné, jen hrubou mzdu, která vy se úměrně navýšila a všechno by si platil každý sám. Jediným odvodem, ve kterém by bylo sociální, zdravotní, důchodové i daň, organizace by to jen sečetla a jedním převodem odeslala státu, který by pak poslal podíly zdravotním pojišťovnám. Odvod musí být pevné procento, neprogresivní, aby nemělo smysl sledovat počet úvazků a dohod, ani žádné limity pro negativní progresi, ani výjimky. Jízdné za služební cesty by bylo mimo tento systém, jako každý jiný náklad fir

2 0
možnosti

J41a72n 45F84r38ý93d53l

10. 12. 2012 2:39

Já jsem pro to, aby páni poslanci a poslankyně brali 200 tisíc měsíčně, ale aby za každý stín zločinu jim byl ufiknut kus prstu, potažmo celá ruka, noha, hlava.

Kdyby se krádeže z pokladny omezily na pouhou polovinu, nebyl by žádný deficit.

4 0
možnosti

Můj názor - jestli nenajdu lepší systém než náhrady - tak bych zúčtované nedanil. Nezúčtované ano. Ale z taktického hlediska bych jako poslanec nebral plat žádný a dal ho na charitu, protože poslanec si musí na základě svých informací vydělat legálně jinak.

0 1
možnosti

Ale když soudruh Sloup - karlovarský ministr školství  bere 70 táců, tak dobrého poslance bych hodnotil výrazně výše.

0 0
možnosti

Milý pane. K nejhlasitějším kritikům patřil Marek Benda z ODS už vloni. Proč to házet na hlavu jednomu poslanci z opozice, když se to nelíbí téměř všem poslancům. Je to každopádně všivárna, že se tím poslanci cítí ukřivděni. Asi žijí mimo realitu.

11 0
možnosti

K18a83r47e36l 84V57a91l56i44š

9. 12. 2012 23:22

No, rád bych se podíval na to, jak milý pan Benda, co v životě nepracoval, hlasoval.?

7 0
možnosti

Řekla bych, že se ten váš Švarc systém nejmenuje podle nějakého pana Švarce, ale podle černoty

0 2
možnosti
Foto

Ten "můj" Švarc systém je opravdu pojmenován po konkrétním člověku, možná si už nepamatujete ...

3 0
možnosti

Káží vodu, pijí víno. Přitom kdyby měli brát plat podle svých zásluh, tak budou ještě doplácet.

12 0
možnosti
Foto

vyprákat je bičem R^

7 2
možnosti

V58á79c94l91a46v 40R13o55d

9. 12. 2012 20:16

Soudruhy socialisty?!!;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz