Břeclavské souvislosti ....

  Poté, co jsme se ze zpráv agentury JPP dozvěděli, že mladík z Břeclavi přišel o ledvinu při obchodování s nekvalitní trávou a mainstreamová média držela tuto informaci v headlinech po dva dny, máme zde nyní další verzi případu. Chlapec předváděl gymnastické výkony v osmém patře bytového domu, malinko je přehnal a spadl. Během letu se mu podařilo zázračně zachytit o podlaží níže, načež si přivodil závažná vnitřní zranění, avšak omámený bolestí se doplazil na parkoviště před obchodním domem a jeho největší starostí bylo jak nedostat na zadnici od starostlivé matky. Oželel tedy čas na volání záchranky ke konspiraci se svými přáteli a dospěli v této těžké chvíli k názoru, že je čas si udělat chlapácké jméno zahájením boje proti místním cikánům.

zdroj: idnes.cz

 

 

Kauza břeclavského soužití majority s Rómskou komunitou nepřizpůsobivých ver. 3.0 je pro profesionální placené ochránce všech “utlačovaných” a “sociálně vyloučených” jako dar z nebes. Po odhalení mladistvé rasistické agentky ze severních Čech, mají další zářez na pažbě ostře nabité zbraně proti extrémistům a xenofobům celého světa. Jejich boj tak dostává nový duchovní náboj a jistě bude brzy následovat i ten materiální z různých státních a evropských přerozdělovacích penězovodů. Bylo již totiž na čase, neboť ta extrémisticko-fašistická poplatnická většina začala docela nahlas remcat a nechtělo se jí na tyto “bohulibé” účely řádně obracet kapsy.

 

Osobně jsem nekomentoval zatím žádnou z předkládaných verzí případu Břeclav. Odpustil bych si to i dnes, ale mediální a blogová masáž mne prostě nadzvedla ze židle. Tam vyjádření afektovaného žurnalisty o nehorázných lžích, vyvolávání pogromů a snad i prospěchářském obohacování se mladíka i jeho matky, tu volání po demostrativní omluvě celé Břeclavi na organizovaném setkání na náměstí, jinde téměř plačící bloger odvolávající svoje slova v předcházejících několika článcích, které této kauze věnoval. Zemřela prý pravda, do hrobu dána, nelidské siroty po ní zůstaly. Co si to vlatně ten demonstrující dav s Vandasem a jeho “nácky” vůbec dovolil?

 

Slušní lidé z Břeclavi, kteří po mladíkově incidentu, ať se stal jakkoliv, přišli vyjádřit svoji nespokojenost s kvalitou svého života tváří v tvář denodenní šikaně, čórkaření a slovnímu napadání nepřizpůsobivých skupinek se zcela jistě nikomu omlouvat nemusejí! To je jako by se měli omlouvat všichni občané ČSSR, že vyšli do ulic po zprávě o úmrtí studenta Martina Šmída. Podstata problému se totiž neukrývá v hysterických vyjádřeních pseudohumanistů, kteří by nyní nejraději viděli chlapce nejen bez ledviny, ale i bez možnosti pohybu po svobodě, ale v dlouhodobě se plnícím poháru nespokojenosti s řešením “cikánské” otázky a s reprezentanty, kteří si z ní udělali svůj denní chléb.

 

Všichni příslušníci minoritního cikánského etnika by si měli v první řadě uvědomit, že by se měli začít chovat jako dospělí lidé a ne jako malé rozmazlené děti, kterým jejich rodiče – živitelé neustále křivdí. Měli by přestat používat slova jako diskriminace, rasismus či bílé svině vždy tam, kde dojde k nějakému problému s bydlením, školní docházkou, výplatou sociálních dávek, s volně loženými mačetami, poklopy od kanálů či sběrem kovového odpadu na soukromých zahradách, ale i tam, kde na to, často zoufalí, lidé s menším podílem pigmentu v barvě kůže upozorní.

 

Ono, nic se neděje samo od sebe a akce vždy způsobuje reakci. Pokud by totiž někdo chtěl vidět celý tento popisovaný problém ve správných souvislostech, možná by mu došlo, že problém není v chování, dnes většinou médií odsuzovaného, mladíka, ale v dlouhodobém chování dnes volajících po jeho “lynčování”, alespoň mediálním. Přeberte si to jak chcete. Možná se objeví ještě upgrade na Břeclav 4.0 a budeme zase “moudřejší”. Já sám osobně bych velmi ocenil přímé vyjádření mladíka a jeho matky. Možná příjde. Snad to ale nebude až z Kyjeva.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karel Kříž | čtvrtek 24.5.2012 11:48 | karma článku: 34,52 | přečteno: 2076x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40