Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Babiš pomalu odhazuje masku hodného koblížka

Když Andrej Babiš rozdával v převleku za lidového mesiáše a sociálně cítícího miliardáře po ulicích navoněné pečivo vyrobené dle norem a pomocí dotací EU, vždy nezapomněl k této činnosti dodávat, že svým vstupem do politiky chce pomoci těm nejpotřebnějším, těm nejchudším, těm dědouškům a babičkám, maminkám, tátům a jejich dětem, ze kterých Kalousek a spol. udělal hladové žebráky demokracie.

 

Plachý úsměv hodného chalana doprovázel pohled upřímného kolouška, který jen z donucení jde dělat tu opravdovou politiku pro lidi, která vystřídá probíhající klientelisticko-korupční žumpu, bude se makat, stát se řídit jako firma a bude líp! V tom nám dopomáhej Evropská unie, její dotační peníze, Jourová, Komárek a Stropnický na plakátech, koblihy zdarma, Vodňanské kuře a zaměstnanci Agrofertu, amen.

 

Nástup novodobého spasitele na politické kolbiště byl impozantní a musel jej zaznamenat každý. V parlamentních volbách bylo jeho hnutí těsně druhé, evropské volby již vyhrálo. Koblížková propaganda a rétorické šrapnely do kalného rybníka oposmluvní politiky „postsametové Národní fronty“ vzbudily ve frustrované společnosti novou vlnu naděje. Sluníčkově čisté nebe kazil jen Burešův stín a pochybnosti některých „remcalů“, že se jedná jen o kádrovou ofenzívu do programu čerpání dotací, kde se Agrofertnautovi nějak poztrácely v běhu času hlavní figurky.

 

Babišova politická stáj začala tedy pracovat, makat, dřít. Nejlepší koně obsadili ministerstva přerozdělování, dotací a armádních tunelů. Není dozorčí rady státního podniku, kde by zůstal kámen na kameni. Pro efektivnější dojení erární kravky byly k jejímu krmení stvořeny dokonce daňové kobry a vydána rozhodná prohlášení. Kdo neplatí s námi, zaplatí! Hodný koblížek přeci taky odvádí na daních skoro všechno co dostane na podporu svého podnikatelského úsilí od státu.  Málem ani na malé Čapí hnízdo a jeho rekonstrukci nezbylo.

 

Duch národního spasitele byl vypuštěn z klece. Usmívající se strýko Andrej už není škaredý udavač Bureš, zaměstnává a živí desetitisíce lidí, pořád pomáhá babičkám a dědečkům, řídí stát jako firmu, peče kuřata, platí daně (tedy pokud nemá prázdniny jako na Slovensku), počítá státní finance. S laskavým pohledem stále vysvětluje, navrhuje, organizuje, reguluje, vylepšuje lidské zdroje. Není většího Stachanovce na poli české politiky. A vděk? Žádný! Nebo minimální.

 

Tak takhle tedy ne, soudruzi! Jeden se obětuje, aby vám přinesl dobro, blahobyt a šťastné zítřky i přes vaše daňově zruinované mrtvoly, musí přes osobní odpor sedět v parlamentní žvanírně, protože za sebe nemá adekvátní náhradu, musí se brodit politickou žumpou, ačkoliv není vůbec, ale vůbec žádným politikem, trpí na zasedáních koalice, která nechápe jeho státotvorně firemní kroky i kádrové rošády a co za to? Mimo přímých podřízených mu nikdo neřekne: „Děláš to dobře, Andy! Jsi fakt frajer!“  Může se tak, koblížek nejhodnější, dále na národ a své politické oponenty laskavě usmívat, když se někteří dokonce opovažují zpochybnit jeho křišťálově čisté úmysly a bojkotovat jeho boj o evropské miliardy (popřípadě alespoň o tu část, která formou dotací má téci do jeho soukromé firmy)?

 

Nikoliv! Podívejme se třeba jen na poslední dění. Největší zemědělec chce dát společnosti zelenou naftu. Do toho se naplete nějaký Urban, kterého premiér nedokázal umravnit a sebere ministru financí „přílepkem“ k zákonu 14 miliard na hraní! Tu najednou, jako mávnutím kouzelného proutku, opadává cukrová poleva dobrosrdečného koblížka a můžeme konečně vidět pravou, vrásčitě okoralou tvář „spasitele“. K dřívějšímu dobytku, co pod Kalouskem rozkradl zemi, přidává Topolánkovu pakáž, která si někde v Toscánsku dovolila porcovat erární koláč bez spoluúčasti velkého Andreje a nějaký tehdejší nosič pizzy Urban má tu drzost se stavět na zadní ještě dnes!

 

Asi neví s kým má tu čest, podobně jako dříve redaktůrek Lidových novin. Bohužel si myslím, že pod mediálním agrozávojem to absolutně netuší ani jeho elektorát. Právě ten by si měl všímat jeho reakcí pod tlakem okolností. Maska dobrosrdečného lidumila padá, stejně jako šat dobrokonajícího nepolitického politika. Zůstává „nahý císař“ s nataženou rukou ke státnímu penězovodu.

 

Psáno pro a více na: pravyprostor.cz

 

Související články: 

Causa Bureš: Nejsme jako oni!

Andrej Babiš: Děláme to sice blbě, ale za to horlivě

Autor: Karel Kříž | pondělí 28.7.2014 15:31 | karma článku: 35,14 | přečteno: 2396x
  • Další články autora

Karel Kříž

Kšeftaři s dobrem

Tak se mi zdá, že se na imigrantské frontě v posledních dnech snad zase o něco více vyjasnilo. Ne tedy ve smyslu, že bychom mohli snad pozorovat nějaká řešení či zlepšení situace, to právě naopak,

16.2.2016 v 8:01 | Karma: 41,95 | Přečteno: 2265x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Babišova desítka

Kam až může dosáhnout dno pokrytectví a politického populismu předvedl v uplynulých dnech vedoucí brigády socialistické práce státní firmy ANOfert soudruh Andrej Babiš.

2.2.2016 v 8:09 | Karma: 38,31 | Přečteno: 1576x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Milouš, Bohouš a kalašnikov

Ó velký mumraj se spustil na mediální i politické scéně. President Zeman prohlásil v pondělí na mítinku s občany v Tišnově u Brna ohledně možností sesazení premiéra Sobotky:

27.1.2016 v 10:14 | Karma: 40,40 | Přečteno: 1679x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Trvá stále aktivista Kohout na přijetí miliónu uprchlíků do ČR?

Fanatický marxista Kohout, ministři Dientsbier, Pelikán, ombudsmanka Šabatová, kněz Halík, mluvící hlava Šiklová, nálepkovači a udavači z Hate Free Culture, vítači z kavárny Tři ocásci, příživníci z desítek „neziskovek“ a ...

12.1.2016 v 9:09 | Karma: 42,51 | Přečteno: 2062x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Poučení z krizového multikulturního vývoje v NDR

Před nějakým časem se kancléřka Angela Merkelová rozhodla přetvořit Německo v pestrobarevný chalífát, ve kterém se budou cítit dobře hlavně nově příchozí zachránci německých důchodů a německé ekonomiky, ...

9.1.2016 v 8:08 | Karma: 40,26 | Přečteno: 1643x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

Šli do stanu zjistit, zda nemají nádor. Krutou odpověď jich slyšelo 170

3. května 2024  18:30

Preventivní akce Stan proti melanomu se v Praze, Brně a Ostravě zúčastnilo přes 3800 lidí. Lékaři...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz