Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Babiš pomalu odhazuje masku hodného koblížka

Když Andrej Babiš rozdával v převleku za lidového mesiáše a sociálně cítícího miliardáře po ulicích navoněné pečivo vyrobené dle norem a pomocí dotací EU, vždy nezapomněl k této činnosti dodávat, že svým vstupem do politiky chce pomoci těm nejpotřebnějším, těm nejchudším, těm dědouškům a babičkám, maminkám, tátům a jejich dětem, ze kterých Kalousek a spol. udělal hladové žebráky demokracie.

 

Plachý úsměv hodného chalana doprovázel pohled upřímného kolouška, který jen z donucení jde dělat tu opravdovou politiku pro lidi, která vystřídá probíhající klientelisticko-korupční žumpu, bude se makat, stát se řídit jako firma a bude líp! V tom nám dopomáhej Evropská unie, její dotační peníze, Jourová, Komárek a Stropnický na plakátech, koblihy zdarma, Vodňanské kuře a zaměstnanci Agrofertu, amen.

 

Nástup novodobého spasitele na politické kolbiště byl impozantní a musel jej zaznamenat každý. V parlamentních volbách bylo jeho hnutí těsně druhé, evropské volby již vyhrálo. Koblížková propaganda a rétorické šrapnely do kalného rybníka oposmluvní politiky „postsametové Národní fronty“ vzbudily ve frustrované společnosti novou vlnu naděje. Sluníčkově čisté nebe kazil jen Burešův stín a pochybnosti některých „remcalů“, že se jedná jen o kádrovou ofenzívu do programu čerpání dotací, kde se Agrofertnautovi nějak poztrácely v běhu času hlavní figurky.

 

Babišova politická stáj začala tedy pracovat, makat, dřít. Nejlepší koně obsadili ministerstva přerozdělování, dotací a armádních tunelů. Není dozorčí rady státního podniku, kde by zůstal kámen na kameni. Pro efektivnější dojení erární kravky byly k jejímu krmení stvořeny dokonce daňové kobry a vydána rozhodná prohlášení. Kdo neplatí s námi, zaplatí! Hodný koblížek přeci taky odvádí na daních skoro všechno co dostane na podporu svého podnikatelského úsilí od státu.  Málem ani na malé Čapí hnízdo a jeho rekonstrukci nezbylo.

 

Duch národního spasitele byl vypuštěn z klece. Usmívající se strýko Andrej už není škaredý udavač Bureš, zaměstnává a živí desetitisíce lidí, pořád pomáhá babičkám a dědečkům, řídí stát jako firmu, peče kuřata, platí daně (tedy pokud nemá prázdniny jako na Slovensku), počítá státní finance. S laskavým pohledem stále vysvětluje, navrhuje, organizuje, reguluje, vylepšuje lidské zdroje. Není většího Stachanovce na poli české politiky. A vděk? Žádný! Nebo minimální.

 

Tak takhle tedy ne, soudruzi! Jeden se obětuje, aby vám přinesl dobro, blahobyt a šťastné zítřky i přes vaše daňově zruinované mrtvoly, musí přes osobní odpor sedět v parlamentní žvanírně, protože za sebe nemá adekvátní náhradu, musí se brodit politickou žumpou, ačkoliv není vůbec, ale vůbec žádným politikem, trpí na zasedáních koalice, která nechápe jeho státotvorně firemní kroky i kádrové rošády a co za to? Mimo přímých podřízených mu nikdo neřekne: „Děláš to dobře, Andy! Jsi fakt frajer!“  Může se tak, koblížek nejhodnější, dále na národ a své politické oponenty laskavě usmívat, když se někteří dokonce opovažují zpochybnit jeho křišťálově čisté úmysly a bojkotovat jeho boj o evropské miliardy (popřípadě alespoň o tu část, která formou dotací má téci do jeho soukromé firmy)?

 

Nikoliv! Podívejme se třeba jen na poslední dění. Největší zemědělec chce dát společnosti zelenou naftu. Do toho se naplete nějaký Urban, kterého premiér nedokázal umravnit a sebere ministru financí „přílepkem“ k zákonu 14 miliard na hraní! Tu najednou, jako mávnutím kouzelného proutku, opadává cukrová poleva dobrosrdečného koblížka a můžeme konečně vidět pravou, vrásčitě okoralou tvář „spasitele“. K dřívějšímu dobytku, co pod Kalouskem rozkradl zemi, přidává Topolánkovu pakáž, která si někde v Toscánsku dovolila porcovat erární koláč bez spoluúčasti velkého Andreje a nějaký tehdejší nosič pizzy Urban má tu drzost se stavět na zadní ještě dnes!

 

Asi neví s kým má tu čest, podobně jako dříve redaktůrek Lidových novin. Bohužel si myslím, že pod mediálním agrozávojem to absolutně netuší ani jeho elektorát. Právě ten by si měl všímat jeho reakcí pod tlakem okolností. Maska dobrosrdečného lidumila padá, stejně jako šat dobrokonajícího nepolitického politika. Zůstává „nahý císař“ s nataženou rukou ke státnímu penězovodu.

 

Psáno pro a více na: pravyprostor.cz

 

Související články: 

Causa Bureš: Nejsme jako oni!

Andrej Babiš: Děláme to sice blbě, ale za to horlivě

Autor: Karel Kříž | pondělí 28.7.2014 15:31 | karma článku: 35,14 | přečteno: 2396x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

To si tak se svými rudými kamarády vyhlédnete dům, který zrovna nikdo nevyužívá. Je opuštěný. Ale celkem pěkný a velký.

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32 | Přečteno: 1131x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

Asi tak bych pojmenoval současné společenské uspořádání. Lepšolidé, nebo chcete-li bolševici mysli, nám tlačí jejich “dobro” přes mrtvoly ...

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30 | Přečteno: 1177x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Štědrovečerní Kouzelník Žito. Chyběl už jen prvomájový průvod

Málokdy se pouštím do recenzí "uměleckých děl" z českého televizního světa, ale prime time ČT na Štědrý večer je přeci jen alespoň minimálně k zamyšlení.

26.12.2018 v 8:25 | Karma: 44,65 | Přečteno: 5804x | Diskuse| Kultura

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

Z kruhů blízkých agrofertímu hnízdu neustále slyšíme jak je Burešova vláda ohromně úspěšná, jak se Česku daří a jak je vše zahaleno v růžovém oparu prosperující budoucnosti.

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62 | Přečteno: 1104x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

Pokud se v naší zemi chodí na výročí 17. listopadu chodit klanět k pomníku "sametové revoluce" estébáci a bývalí nomenklaturní kádři KSČ, není jen něco shnilého ve státě Českém, ale je to s naší společnosti totálně, ...

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40 | Přečteno: 642x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Vláda se bude zabývat budoucnosti zóny Plzeň-Líně. Letecká záchranka zůstává

18. května 2024  7:23

Ministři se po stažení plánu na budování továrny na výrobu baterií do aut v loňském roce znovu...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz