Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I70v86o 71C54i23l26i46c63h

3. 12. 2014 15:01

R^ Očekávám, kdy soudruh přijde s nápadem, že daně jsou pořád ještě příliš nízké a tak je živnostníkům zvýší na 120%. Však oni si nějak poradí, kde seberou těch 20%.

2 0
možnosti
Foto

Je-li daňový systém nespravedlivý, je povinností každého občana jej podvádět.:-)

2 0
možnosti
VH

Podvádět tedy bude každý, neboť každý si bude o každém daňovém systému myslet, že je nespravedlivý.

  PS: Podvod je ovšem vždy podvodem. Nic nemůže tu nemorálnost omluvit.  Velmi obdobně omlouvají své krádeže zloději.

0 0
možnosti
MK

Není jiné vysvětlení, než že jste musel jet v nějakém kmotrovském kšeftu a Andrej Vám na něj šáhl, protože jinak by takový zamindrákovaný škvár nemohl zplodit ani odstavený Kalousek. Hlavně, že jste in a máte v textu tu kur..!

1 5
možnosti
Foto

Trochu úsměvná přehlídka exaltovaných slov. Minulé vlády umožnily plátcům DPH m.j. nakupovat osobní rodinná auta až do třetího kolena bez daně a s odpisem a kupříkladu si pořizovat parfémy a holicí strojky coby čisticí prostředky, a najednou za to může Babiš. Spíš je to přirozený lidský postup vnitřně omlouvaný jakýmsi třídním odporem až bojem. Před Babišem i za Babiše. A kritizovaný měsíční výkaz DPH? Kdo si jej i dneska sám pro sebe nedělá???

2 6
možnosti
VH

Klausova "pravicová" vláda znevýhodnila (darebácky) nákup aut nemožností odečíst DPH. Tento nesmysl byl odstraněn.  Prostě auto, zařazené do obchodního majetku je nákladem, nutným k zajištění zdanitelných plnění (jedno, zda auto, kterým opravář převáží sebe a brašnu, či podnikatel cestuje za obchodem).  Jen někteří závidí.

   Neznám vládu, která by souhlasila s nákladem na parfém či holící strojek. Která to podle Vás umožnila a jakým zákonem?

4 0
možnosti
VH

Je to hnus, velebný pane, vybírat daně. Vždyť ten stát má ručičky a mohl by si vydělat sám nějaký ten bilión, ne?   A to ještě chceme ždímat peníze i z těch, kteří si ze zákonů dělají srandu a daně neplatí.  Na ten hnus se nemohu koukat - to ať se raději propadnu do SSSR.

4 0
možnosti
KK

Pane Kříž Váš popis situace je velmi přesný.To je ale jen první krok k nápravě.Další kroky musí následovat a to žádat po Babišovi vysvětlení jeho kroků na ministerstvu, zveřejnění smluv ARGOfertu, které má uzavřené se státními nebo polostátními podniky, personální politika v těchto firmách, uvěry od bank pro jeho AGROfert a měsíční daňové přiznání jeho a jeho rodinných příslušníků.Potom uvidíme opravdový střet zájmů a okrádání občanů této krásné země.

4 2
možnosti
VH

Co je Vám do personální politiky soukromých společností?  Co je Vám do půjček soukromých bank soukromým podnikům?

  Žádné měsíční daňové přiznání se nekoná. Jak jste na něj přišel? A taky nevím, co byste z něj vyčetl.  Převážná část příjmů pana Babiše budou nejspíše dividendy, daněné srážkovou daní a tudíž v daňovém přiznání neuváděné.

    Tak jedině zveřejnění (budoucích) smluv se státem - a to se snad chystá zákon obecný.

    Takže jste si tady prostřednictvím klávesnice dobře odborářsky zakřičel.

3 2
možnosti
Foto

Jak na Pravém prostoru, i zde: Babiš není viník. Babiš je důsledek.

A někde jsem početl vynikající postřeh: svobodní lidé platí jen tolik daní, kolik chtějí. Protože svoboda jim dává argument k tomu, aby neplatili to, co si nepřejí.

Když mě nedávno nějaká pokladní napadla, že musím zaplatit nějaký permil útraty na konto klokánka (velbloudíka, nebo sloníka) vysmál jsem se jí a vyzval ji, ať si tam přispívá sama. Já sám, z mého rozhodnutí se rozhoduji na základě svého kapitálu, zda jeho část chci, z nějakých mě milých důvodů, uvolnit.

Že se nějaká „Kupzemě“ snížila k takové manipulaci, že svou daňovou optimalizaci dělá na můj úkor, ty její dva gumové rohlíky nekoupím.

Navíc mě irituje ta jejich reklama: „tady je má zem, louky a políčka, z hospody táhne nějaká písnička“.

A protože se vyhýbám manipulaci Kupzemě, vyhnu se velmi snadno Babišstánu. Když se nechci prát s lupiči, raději se jim vyhnu obloukem.

Nu, možná lupiči zemřou hlady, ale moc mě to nemrzí.

2 0
možnosti
JD

Hlavně důkladně.............vzdát se státní zdravotní péče, důchodu......

1 0
možnosti
SN

:-)  KDyž  lepší výběr dani funguje za pomoci současné dostupné techniky, proč by nefungoval u nás? !!

2 0
možnosti
SN

:-)....doplňuji.....v sousedních zemích .

0 0
možnosti
JR

J46a70n 84R32á75ž

1. 12. 2014 17:51

Jsem pro poctivé placení daní v ČR, ovšem za podmínek:

Budou je platit všichni ve stejné výši, sociální dávky budou dostávat jen ti (!!), kdo se o sebe z objektivních důvodů nemohou postarat sami (invalidé, důchodci), stát přestane selektivně podporovat dotacemi jen některé kamarády úředníků nebo ty, kdo jsou ochotni platit "všimné", přestaneme  bez odporu přijímat direktivy z Bruselu a přijme se zákon o vyrovnaném rozpočtu.

Do té doby, než stát přijde k rozumu a začne se chovat přívětivě hlavně ke střední třídě, domácím malým a středním podnikatelům,  budu nadále optimalizovat daně jak to půjde, včetně toho, že budu mít dále firmu registrovanou v zemi, kde je stát k podnikatelům přívětivější.

P.S. Bohužel dotační politika EU naprosto zmrvila podnikatelské prostředí v Evropě !!! Odkrojit se  zcela od EU dotací, pokud jsme členy EU, by způsobilo, že naši střední podnikatelé i malí farmáři  by byli naprosto nekonkurenční. Je to trest za vstup do EU a v dohledné době, než EU dojdou peníze nebo nezavedeme dovozní cla (což by byla hloupost) , s tím  nic nenaděláme. Jen je nutno dotace zracionalizovat.

16 0
možnosti
Foto

Já ne. Člověk vždy dokáže, i přes nátlak, najít nějakou mez snesitelnosti. Je-li překročena, pak se soudný člověk zachová jinak. Solidaritu nelze vynucovat.

2 0
možnosti
Foto

Vynikající a pravdivé.R^R^R^R^

11 1
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz