Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I65v63o 71C39i87l53i61c10h

3. 12. 2014 15:01

R^ Očekávám, kdy soudruh přijde s nápadem, že daně jsou pořád ještě příliš nízké a tak je živnostníkům zvýší na 120%. Však oni si nějak poradí, kde seberou těch 20%.

2 0
možnosti
Foto

Je-li daňový systém nespravedlivý, je povinností každého občana jej podvádět.:-)

2 0
možnosti
VH

Podvádět tedy bude každý, neboť každý si bude o každém daňovém systému myslet, že je nespravedlivý.

  PS: Podvod je ovšem vždy podvodem. Nic nemůže tu nemorálnost omluvit.  Velmi obdobně omlouvají své krádeže zloději.

0 0
možnosti
MK

Není jiné vysvětlení, než že jste musel jet v nějakém kmotrovském kšeftu a Andrej Vám na něj šáhl, protože jinak by takový zamindrákovaný škvár nemohl zplodit ani odstavený Kalousek. Hlavně, že jste in a máte v textu tu kur..!

1 5
možnosti
Foto

Trochu úsměvná přehlídka exaltovaných slov. Minulé vlády umožnily plátcům DPH m.j. nakupovat osobní rodinná auta až do třetího kolena bez daně a s odpisem a kupříkladu si pořizovat parfémy a holicí strojky coby čisticí prostředky, a najednou za to může Babiš. Spíš je to přirozený lidský postup vnitřně omlouvaný jakýmsi třídním odporem až bojem. Před Babišem i za Babiše. A kritizovaný měsíční výkaz DPH? Kdo si jej i dneska sám pro sebe nedělá???

2 6
možnosti
VH

Klausova "pravicová" vláda znevýhodnila (darebácky) nákup aut nemožností odečíst DPH. Tento nesmysl byl odstraněn.  Prostě auto, zařazené do obchodního majetku je nákladem, nutným k zajištění zdanitelných plnění (jedno, zda auto, kterým opravář převáží sebe a brašnu, či podnikatel cestuje za obchodem).  Jen někteří závidí.

   Neznám vládu, která by souhlasila s nákladem na parfém či holící strojek. Která to podle Vás umožnila a jakým zákonem?

4 0
možnosti
VH

Je to hnus, velebný pane, vybírat daně. Vždyť ten stát má ručičky a mohl by si vydělat sám nějaký ten bilión, ne?   A to ještě chceme ždímat peníze i z těch, kteří si ze zákonů dělají srandu a daně neplatí.  Na ten hnus se nemohu koukat - to ať se raději propadnu do SSSR.

4 0
možnosti
KK

Pane Kříž Váš popis situace je velmi přesný.To je ale jen první krok k nápravě.Další kroky musí následovat a to žádat po Babišovi vysvětlení jeho kroků na ministerstvu, zveřejnění smluv ARGOfertu, které má uzavřené se státními nebo polostátními podniky, personální politika v těchto firmách, uvěry od bank pro jeho AGROfert a měsíční daňové přiznání jeho a jeho rodinných příslušníků.Potom uvidíme opravdový střet zájmů a okrádání občanů této krásné země.

4 2
možnosti
VH

Co je Vám do personální politiky soukromých společností?  Co je Vám do půjček soukromých bank soukromým podnikům?

  Žádné měsíční daňové přiznání se nekoná. Jak jste na něj přišel? A taky nevím, co byste z něj vyčetl.  Převážná část příjmů pana Babiše budou nejspíše dividendy, daněné srážkovou daní a tudíž v daňovém přiznání neuváděné.

    Tak jedině zveřejnění (budoucích) smluv se státem - a to se snad chystá zákon obecný.

    Takže jste si tady prostřednictvím klávesnice dobře odborářsky zakřičel.

3 2
možnosti
Foto

Jak na Pravém prostoru, i zde: Babiš není viník. Babiš je důsledek.

A někde jsem početl vynikající postřeh: svobodní lidé platí jen tolik daní, kolik chtějí. Protože svoboda jim dává argument k tomu, aby neplatili to, co si nepřejí.

Když mě nedávno nějaká pokladní napadla, že musím zaplatit nějaký permil útraty na konto klokánka (velbloudíka, nebo sloníka) vysmál jsem se jí a vyzval ji, ať si tam přispívá sama. Já sám, z mého rozhodnutí se rozhoduji na základě svého kapitálu, zda jeho část chci, z nějakých mě milých důvodů, uvolnit.

Že se nějaká „Kupzemě“ snížila k takové manipulaci, že svou daňovou optimalizaci dělá na můj úkor, ty její dva gumové rohlíky nekoupím.

Navíc mě irituje ta jejich reklama: „tady je má zem, louky a políčka, z hospody táhne nějaká písnička“.

A protože se vyhýbám manipulaci Kupzemě, vyhnu se velmi snadno Babišstánu. Když se nechci prát s lupiči, raději se jim vyhnu obloukem.

Nu, možná lupiči zemřou hlady, ale moc mě to nemrzí.

2 0
možnosti
JD

Hlavně důkladně.............vzdát se státní zdravotní péče, důchodu......

1 0
možnosti
SN

:-)  KDyž  lepší výběr dani funguje za pomoci současné dostupné techniky, proč by nefungoval u nás? !!

2 0
možnosti
SN

:-)....doplňuji.....v sousedních zemích .

0 0
možnosti
JR

J50a19n 40R78á47ž

1. 12. 2014 17:51

Jsem pro poctivé placení daní v ČR, ovšem za podmínek:

Budou je platit všichni ve stejné výši, sociální dávky budou dostávat jen ti (!!), kdo se o sebe z objektivních důvodů nemohou postarat sami (invalidé, důchodci), stát přestane selektivně podporovat dotacemi jen některé kamarády úředníků nebo ty, kdo jsou ochotni platit "všimné", přestaneme  bez odporu přijímat direktivy z Bruselu a přijme se zákon o vyrovnaném rozpočtu.

Do té doby, než stát přijde k rozumu a začne se chovat přívětivě hlavně ke střední třídě, domácím malým a středním podnikatelům,  budu nadále optimalizovat daně jak to půjde, včetně toho, že budu mít dále firmu registrovanou v zemi, kde je stát k podnikatelům přívětivější.

P.S. Bohužel dotační politika EU naprosto zmrvila podnikatelské prostředí v Evropě !!! Odkrojit se  zcela od EU dotací, pokud jsme členy EU, by způsobilo, že naši střední podnikatelé i malí farmáři  by byli naprosto nekonkurenční. Je to trest za vstup do EU a v dohledné době, než EU dojdou peníze nebo nezavedeme dovozní cla (což by byla hloupost) , s tím  nic nenaděláme. Jen je nutno dotace zracionalizovat.

16 0
možnosti
Foto

Já ne. Člověk vždy dokáže, i přes nátlak, najít nějakou mez snesitelnosti. Je-li překročena, pak se soudný člověk zachová jinak. Solidaritu nelze vynucovat.

2 0
možnosti
Foto

Vynikající a pravdivé.R^R^R^R^

11 1
možnosti