Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J64a73n 53H38o74r25á27k

5. 4. 2013 10:15

Vážený pane Kremlíku,

Vy snad nemůžete být historik, protože jak v článcích o klimatu, tak v těchto článcích pro stromy nevidíte les a to vás neuvěřitelně diskvalifikuje. Vytrháváte jednotlivosti z kontextu a to by historik dělat neměl. Článek o Havlovi a Heideggerovi, stejně jako tento jsou zjednodušeniny.

Víte, že i oslavovaný Churchill neměl s eugenikou problémy? Protože tehdy to nebyly tak nepatřičné myšlenky? Tehdy to bylo součástí ducha doby. Odsoudíte Churchilla a všechny, kteří se jím inspirují?

Těmito články se dost srážíte a asi Vás přestanu číst. Lépe napsat jednou do roka kvalitní článek, než chrlit takřka bulvární články o "nacistech Heideggerech". Proč za Heideggera kritizujete Havla a ne třeba Jana Patočku?

Dávejte si pozor, kdo s běsi bojuje se běsem sám stát může.

1 0
možnosti
JD

J46i89r71i 81D52o39b92r16ý

1. 4. 2013 21:00

Nejhorsi nepratele jsou ti, kteri to s nami "mysli dobre".

Proti otevrenemu nepriteli se da verejne bojovat, ale zkuste urazit "pachatele dobra" a uvidite jak s vami nekteri zatoci.

1 0
možnosti
RF

R83a80d78i30m 74F95r16a98n38c

28. 3. 2013 15:27

Jednoho z nich znám, dělá svého koníčka každý den, iDnes, jako Bloger s velkým "Bé" na začátku roku. Znáte ho nepochybně i vy, pane Kremlíku, musel být jistou dobu vaším spolustraníkem, než se od SSO trochu trhnul.:-)Tedy pochybuji, že je zrovinka intelektuálem, ale v kavárenských a restauračních zařízeních si očividně libuje, nejraději ve stylu Argerntina, jindy vyrazí i k pražským MalířůmR^ zkontrolovat platnost jídelních lístků.

Nebudu vás napínat, ano, je to Matějka, svobodný tvůrce. I když do ciziny moc necestuje a z čs.kotliny nevytáhne skoro paty, svoji vzácně ryzí náklonost již projevil k několika vyhlášeným, zahraničním diktátorským despotům. Z těch modernějších, vzpomeňme, například nepohrdnul nejen libyjským džamáhisristou M. Kaddáfím, ale ani s dosud žijícím, kruťasem Assadem ze Syrie. Rv

A když už kdesi v textu zmiňujete známý, kontroverzní termín "eugenika", tak tu Matějka stačil již v předstihu povýšit z "módního" směru přímo na vědní obor.;-DSláva jeho materi!

P.S. Děkuji, pane autore, vaše blogy mě nenechávají chladným

3 1
možnosti
JB

Kavárenští intelektuálové jsou spolu se zákulisními režiséry největší zhoubou lidstva.

Ještě by měl někdo specifikovat, kdy se obyčejný intelektuál (tedy osoba sice dost podezřelá, ale přesto ještě přípustná) stává intelektuálem kavárenským.

2 0
možnosti
RF

R36a28d88i79m 31F86r98a94n20c

28. 3. 2013 15:30

Neklesejte na mysli, on se časem už někdo najde, aby vám to vysvětlil.;-D Možná přijde i Matějka.

2 0
možnosti
JN

A co takhle podobně rozebrat Havla? Ten byl taky pro NWO ne?

1 2
možnosti
JN

A v Římském klubu též ne?

1 0
možnosti

Opět velká karmaR^ Kavárenští levicoví intelektuálové jsou opravdová zhouba lidstva, Sartre dle mého patří mezi nimi k nejodpornějším a zároveň bohužel k nejvlivnějším.

6 2
možnosti
PD

JPS je zářným příkladem toho, co se z člověka stane když se uzavře do svého intelektuálního světa a odmítá vidět vše, co se do něj nehodí.

Francouzská levice přestala adorovat SSSR někdy v šedesátých letech, poté, co se objevily důkazy o realitě poměrů v SSSR. Francouzským komunistům trvalo ještě dalších 20 let, než se rozešli s moskevskou linií komunismu. Intelektuálský snob JPS neodvolal nikdy, protože přiznání chyby by prostě neunesl.

1 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky