Vjecy Weřejné

Nemůžu říct, že by na mě strana VV nijak nezapůsobila, to ne. Zapůsobila, ale vesměs negativně.

Opominu-li aféry soukromého života jejich hlavního protagonisty, pak mě docela straší jejich program - neprogram. Všeobecné fráze, jako ostatně u většiny dalších stran, doplněné oblíbenou metodou "řídíme se dle veřejného mínění". Je sice pravdu, že strana má slovo "veřejné" v názvu, tudíž "kamvítrtamplášťová" politika zde má jisté opodstatnění.

Na druhou stranu ale už minimálně jednu stranu, která svoji politiku umě lepí na průzkumech veřejného mínění, máme a myslím, že nám docela stačí. Nepotřebujeme více bezzásadových politiků, bez jasného názoru a s naprostou absencí jakýchkoli morálních hodnot. Takových už opravdu máme dost. Potřebujeme politiky a stranu s jasným a vyhraněným názorem, byť by byl v rozporu s většinou. Jedině strana s jasnou a neměnnou koncepcí může tuto zemi vyvézt z problémů.

Pokud by tedy strana VV měla chtít někoho zaujmout, možná by udělala lépe, kdyby přejala do svého názvu pravopis proslavený skupinou Wanastowi Vjecy. Pak by se její zkratka změnila na známé "fauvé" a získala by řadu nových voličů, kterým VW připadá povědomé. Minimálně všichni zaměstnanci mladoboleslavské Škodovky by ji asi volili z loajality.

Autor: Pavel Krejčíř | úterý 25.5.2010 9:45 | karma článku: 18,65 | přečteno: 1467x
  • Další články autora

Pavel Krejčíř

3D z hlubin dávnověku

2.2.2015 v 8:30 | Karma: 7,69