Lidl má levné ceny

Ba co levné, dokonce nejlevnější. Doslechl jsem se to tudle v televizi a hned druhý den jsem to měl ve schránce potvrzené, černé na bílém. Nebo teda spíš bílé na červeném, ale to není tak podstatné.

Lidl

Důležitější, než na čem je ta informace vytištěná, je samotná ta informace. Tedy ta nesmírně lákavá nabídka. Dokonce uvažuji, že se do nějakého toho Lidlu podívám, i když jinak se jim vyhýbám jako čert kříži. Jednak prý kácejí stromy a druhak tam mají takový divný zboží.

Ale co, kvůli zboží bych tam přece nelezl. Mě jde o ty ceny. Zboží mají i v jiných obchodech a třeba i drahé nebo levné, nebo dokonce i nejlevnější. Ale ty CENY! Ty levně nikde jinde neseženu. Jó občas se člověk doslechne, že támhle mají nízké ceny, nebo jinde zase vysoké. Ale LEVNÉ ceny, to se hned tak nevidí.

Trochu mě mrzí, že ve vhozeném mi letáku jsou jenom samé ukázky zboží, za kolik co je, ale ani jedna cena. A zrovna to by mě nejvíc zajímalo, kolik třeba stojí 400,-. Nebo 1000,- , co já vím. Kdyby bylo 1000,- třeba za dvacku, tak bych do toho možná šel. To bych možná vzal i dvě. Nebo tři. Sice ještě přesně nevím, co bych si se třema 1000,- počal, ale nekupte to, když je to tak levný. Dokonce nejlevnější!

Ale mám trochu strach, že to bude trochu dražší. Přeci jenom 20 Kč za 1000,- je asi přeci jenom dost málo. I když možná bych to vzal i za pade, přijde na to, v jakém by to 1000,- bylo stavu. Jenže nevím. A to mě právě na tom nejvíc štve, že když už se těma nejlevnějšíma cenama chlubí, tak by to do toho letáku měli dát, kolik která cena stojí. Jak já mám teď vědět, na čem jsem.

A v tý televizi to taky neřekli, pořád jak mají levné ceny, a pak zase ukazovali jen samý zboží. Co je mi do toho, kolik stojí nějakej jogurt. Ten si koupím u nás u Vietnamce, na tom stejně nic neušetřím. Ale mě by zajímaly ty ceny, ty Vietnamec nemá. Nebo je má, ale neprodává je.

Ach jo. Tak já tam snad nakonec budu muset zajet. Jen kdyby to aspoň nebylo tak daleko ...

Autor: Pavel Krejčíř | úterý 2.8.2011 19:30 | karma článku: 29,13 | přečteno: 3685x
  • Další články autora

Pavel Krejčíř

3D z hlubin dávnověku

2.2.2015 v 8:30 | Karma: 7,69