Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

lkrata

5. 11. 2010 3:15
klasicky pivo vyrábí už snad jen minipivovary

Shodou okolností jsem vyučen sladovníkem. A ještě větší shodou jsem se vyučil v Krušovicích. Krásné časy, v práci sranda a skvělé pivo. To však bylo v osmdesátých letech. Teď je to jak někdo trefně napsal "europivo".

Nejlepší pivo, jaké jsem "od revoluce" pil bylo minulý měsíc z pivovaru Matuška (další shoda okolností - je to můj spolužák z učení)

http://www.pivovarmatuska.cz/

Je tam seznam, kde se prodává. Ale bacha. Lahev, co mi přivezla manželka z výletu, stála 70 Kč.

0 0
možnosti
PK

dolch

5. 11. 2010 8:06
Re: klasicky pivo vyrábí už snad jen minipivovary

Matušku znám, točí ho ve Zlých časech v Nuslích a ještě na pár dalších místech v Praze. Je dražší, to vím. Ono se najde ještě pár dalších piv, která jsou vcelku lahodná. Ale o tom tenhle článek nebyl. Jinak díky za zajímavou reakci.

0 0
možnosti
MK

2mmmm_2

14. 7. 2010 23:17
Prostě je z toho jakési

europivo...

0 0
možnosti
ZK

SID09

18. 7. 2010 13:12
Re: Prostě je z toho jakési

Řekl bych že to europivo představují hlavně  Staropramen, Gambrinus, Kozel, Krušovice, Starobrno a Ostravar.

Z menších pivovarů se spíš najde pivo, které se těmto euro*s  *račkám vymyká - a to jak v Čechách, tak na Moravě. !!!!!!

0 0
možnosti
K

kazdy.anonym.je.velky.hrdina.lol

14. 7. 2010 18:36
pán je odborník, nebál bych se říct expert

nepamatuje si sice co měl včera k obědu ale bude hodnotit pivo.....k 89 jste měl 20, takže jste těch piv zase tolik nevypil za komančů, ale proč nevypotit svůj subjektivní dojem a nenapsat bullshit......Rv

0 0
možnosti
PK

dolch

14. 7. 2010 18:44
Re: pán je odborník, nebál bych se říct expert

Díky velký hrdino anonyme. Jak víte co jsem měl včera k obědu a že si to nepamatuji? A jinak, co máte proti článku samotnému? Zdá se vám, že ona zmiňovaná krušovická desítka opravdu chutná jako ta před privatizací?

0 0
možnosti
(

(_o-o_)

12. 7. 2010 21:15
Hele, chlapi .... když jste je tak znectili, tak se pochlubt

........ co pijete?

0 0
možnosti
PK

dolch

12. 7. 2010 21:41
Re: Hele, chlapi .... když jste je tak znectili, tak se pochlubt

Tak já už to trochu naznačil dole. Nejčastěji asi piju Primátor Náchod, protože ho mají v Bille a protože má spoustu druhů. Od dvanáctky výš piju všecko. Pak tam mají Klášter, tak si kupuju dvanáctku, ale tak v poměru 1:5 k Primátorům. V hospodě toho výběru zase tolik není, pokud to jde snažím se vyhnout Staropramenu, Gambrinusu, - i když dvanáctky obou zmíněných značek se dají - Pardálu, Egenbergu (Krumlov), Chodovaru atd. Jo a vesměs mám despekt ke všemu Moravskýmu, Moraváci prominou ...

Z točených, které jsou v Praze k mání, je též dobrý Rohozec a Kácov. Naštěstí je pořád ještě z čeho vybírat.

0 0
možnosti
JS

astar

12. 7. 2010 20:05
neni pivo jako pivo

já se začal orientovat na Svijany..

0 0
možnosti
PK

dolch

12. 7. 2010 21:02
Re: neni pivo jako pivo

Svijany nejsou špatný. Pak mám ještě rád i Klášter a Rohozec, když už jsme v té oblasti, a dále Náchod. Ale o tom článek nebyl :-)

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

12. 7. 2010 10:50
Hmm...

Podkováň mi nikdy moc nejel,nemám rád nasládlý pivo.Lomeňák... jo,to už se nikdy nevrátí :-)

0 0
možnosti
PK

dolch

12. 7. 2010 11:23
Re: Hmm...

Mě Podkováň docela chutnal, ale to v článku nehodnotím. Pouze konstatuju, že měl i po letech stejnou chuť, jako kdysi dávno. Což se o Krušovicích rozhodně říct nedá.

0 0
možnosti

smějící se bestie

12. 7. 2010 10:08
***

Já vypil v hospodě tři točené Krušovice. Málem jsem nedošel domu jaký jsem měl křeče v bříšku. Od té doby jsem je neochutnal.

0 0
možnosti
PK

dolch

12. 7. 2010 11:25
Re: ***

Dneska už se dají celkem přežít. To v devadesátých letech z toho byly fakt křeče. Pivo samá bublina, hrůza.

0 0
možnosti
LF

fiatpanda

12. 7. 2010 10:02
Svatá pravda

Svatá pravda!!! Taky jsem "neodolal" a na základě doporučení, že to je opět dobrý pivo jsem naštěstí zakoupil pouhý 1 kus. Dopil jsem ho, ale vím, že stejný experiment už dlouho dělat nebudu. Strašný patok -  jen pro otrlé nebo pro pivaře, kteří se vytahují, jak pivu rozumějí a přitom nerozeznají kvalitní pivo od podobných blivajzů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2176x
Nedávno mi bylo dvacet. Nadělal se kolem toho docela humbuk, později tomu začali říkat sametová revoluce. Teď se živím jako programátor-guru s vedlejší funkcí "Viktor Čistič". To znamená, že likviduji škody, které napáchali jiní. Kdo likviduje škody po mně, to opravdu netuším. Jo, a v diskusích už nevystupuji pod nickem dolch, ani pod žádným jiným.