Děkujeme za pochopení.
lkrata
klasicky pivo vyrábí už snad jen minipivovary
Shodou okolností jsem vyučen sladovníkem. A ještě větší shodou jsem se vyučil v Krušovicích. Krásné časy, v práci sranda a skvělé pivo. To však bylo v osmdesátých letech. Teď je to jak někdo trefně napsal "europivo".
Nejlepší pivo, jaké jsem "od revoluce" pil bylo minulý měsíc z pivovaru Matuška (další shoda okolností - je to můj spolužák z učení)
Je tam seznam, kde se prodává. Ale bacha. Lahev, co mi přivezla manželka z výletu, stála 70 Kč.
dolch
Re: klasicky pivo vyrábí už snad jen minipivovary
Matušku znám, točí ho ve Zlých časech v Nuslích a ještě na pár dalších místech v Praze. Je dražší, to vím. Ono se najde ještě pár dalších piv, která jsou vcelku lahodná. Ale o tom tenhle článek nebyl. Jinak díky za zajímavou reakci.
SID09
Re: Prostě je z toho jakési
Řekl bych že to europivo představují hlavně Staropramen, Gambrinus, Kozel, Krušovice, Starobrno a Ostravar.
Z menších pivovarů se spíš najde pivo, které se těmto euro*s *račkám vymyká - a to jak v Čechách, tak na Moravě.
kazdy.anonym.je.velky.hrdina.lol
pán je odborník, nebál bych se říct expert
nepamatuje si sice co měl včera k obědu ale bude hodnotit pivo.....k 89 jste měl 20, takže jste těch piv zase tolik nevypil za komančů, ale proč nevypotit svůj subjektivní dojem a nenapsat bullshit......
dolch
Re: pán je odborník, nebál bych se říct expert
Díky velký hrdino anonyme. Jak víte co jsem měl včera k obědu a že si to nepamatuji? A jinak, co máte proti článku samotnému? Zdá se vám, že ona zmiňovaná krušovická desítka opravdu chutná jako ta před privatizací?
(_o-o_)
Hele, chlapi .... když jste je tak znectili, tak se pochlubt
........ co pijete?
dolch
Re: Hele, chlapi .... když jste je tak znectili, tak se pochlubt
Tak já už to trochu naznačil dole. Nejčastěji asi piju Primátor Náchod, protože ho mají v Bille a protože má spoustu druhů. Od dvanáctky výš piju všecko. Pak tam mají Klášter, tak si kupuju dvanáctku, ale tak v poměru 1:5 k Primátorům. V hospodě toho výběru zase tolik není, pokud to jde snažím se vyhnout Staropramenu, Gambrinusu, - i když dvanáctky obou zmíněných značek se dají - Pardálu, Egenbergu (Krumlov), Chodovaru atd. Jo a vesměs mám despekt ke všemu Moravskýmu, Moraváci prominou ...
Z točených, které jsou v Praze k mání, je též dobrý Rohozec a Kácov. Naštěstí je pořád ještě z čeho vybírat.
dolch
Re: neni pivo jako pivo
Svijany nejsou špatný. Pak mám ještě rád i Klášter a Rohozec, když už jsme v té oblasti, a dále Náchod. Ale o tom článek nebyl
hasmen
Hmm...
Podkováň mi nikdy moc nejel,nemám rád nasládlý pivo.Lomeňák... jo,to už se nikdy nevrátí
dolch
Re: Hmm...
Mě Podkováň docela chutnal, ale to v článku nehodnotím. Pouze konstatuju, že měl i po letech stejnou chuť, jako kdysi dávno. Což se o Krušovicích rozhodně říct nedá.
smějící se bestie
***
Já vypil v hospodě tři točené Krušovice. Málem jsem nedošel domu jaký jsem měl křeče v bříšku. Od té doby jsem je neochutnal.
dolch
Re: ***
Dneska už se dají celkem přežít. To v devadesátých letech z toho byly fakt křeče. Pivo samá bublina, hrůza.
fiatpanda
Svatá pravda
Svatá pravda!!! Taky jsem "neodolal" a na základě doporučení, že to je opět dobrý pivo jsem naštěstí zakoupil pouhý 1 kus. Dopil jsem ho, ale vím, že stejný experiment už dlouho dělat nebudu. Strašný patok - jen pro otrlé nebo pro pivaře, kteří se vytahují, jak pivu rozumějí a přitom nerozeznají kvalitní pivo od podobných blivajzů.
- Počet článků 167
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 2176x