- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Shodou okolností jsem vyučen sladovníkem. A ještě větší shodou jsem se vyučil v Krušovicích. Krásné časy, v práci sranda a skvělé pivo. To však bylo v osmdesátých letech. Teď je to jak někdo trefně napsal "europivo".
Nejlepší pivo, jaké jsem "od revoluce" pil bylo minulý měsíc z pivovaru Matuška (další shoda okolností - je to můj spolužák z učení)
Je tam seznam, kde se prodává. Ale bacha. Lahev, co mi přivezla manželka z výletu, stála 70 Kč.
Matušku znám, točí ho ve Zlých časech v Nuslích a ještě na pár dalších místech v Praze. Je dražší, to vím. Ono se najde ještě pár dalších piv, která jsou vcelku lahodná. Ale o tom tenhle článek nebyl. Jinak díky za zajímavou reakci.
Řekl bych že to europivo představují hlavně Staropramen, Gambrinus, Kozel, Krušovice, Starobrno a Ostravar.
Z menších pivovarů se spíš najde pivo, které se těmto euro*s *račkám vymyká - a to jak v Čechách, tak na Moravě.
nepamatuje si sice co měl včera k obědu ale bude hodnotit pivo.....k 89 jste měl 20, takže jste těch piv zase tolik nevypil za komančů, ale proč nevypotit svůj subjektivní dojem a nenapsat bullshit......
Díky velký hrdino anonyme. Jak víte co jsem měl včera k obědu a že si to nepamatuji? A jinak, co máte proti článku samotnému? Zdá se vám, že ona zmiňovaná krušovická desítka opravdu chutná jako ta před privatizací?
........ co pijete?
Tak já už to trochu naznačil dole. Nejčastěji asi piju Primátor Náchod, protože ho mají v Bille a protože má spoustu druhů. Od dvanáctky výš piju všecko. Pak tam mají Klášter, tak si kupuju dvanáctku, ale tak v poměru 1:5 k Primátorům. V hospodě toho výběru zase tolik není, pokud to jde snažím se vyhnout Staropramenu, Gambrinusu, - i když dvanáctky obou zmíněných značek se dají - Pardálu, Egenbergu (Krumlov), Chodovaru atd. Jo a vesměs mám despekt ke všemu Moravskýmu, Moraváci prominou ...
Z točených, které jsou v Praze k mání, je též dobrý Rohozec a Kácov. Naštěstí je pořád ještě z čeho vybírat.
Svijany nejsou špatný. Pak mám ještě rád i Klášter a Rohozec, když už jsme v té oblasti, a dále Náchod. Ale o tom článek nebyl
Podkováň mi nikdy moc nejel,nemám rád nasládlý pivo.Lomeňák... jo,to už se nikdy nevrátí
Mě Podkováň docela chutnal, ale to v článku nehodnotím. Pouze konstatuju, že měl i po letech stejnou chuť, jako kdysi dávno. Což se o Krušovicích rozhodně říct nedá.
Já vypil v hospodě tři točené Krušovice. Málem jsem nedošel domu jaký jsem měl křeče v bříšku. Od té doby jsem je neochutnal.
Dneska už se dají celkem přežít. To v devadesátých letech z toho byly fakt křeče. Pivo samá bublina, hrůza.
Svatá pravda!!! Taky jsem "neodolal" a na základě doporučení, že to je opět dobrý pivo jsem naštěstí zakoupil pouhý 1 kus. Dopil jsem ho, ale vím, že stejný experiment už dlouho dělat nebudu. Strašný patok - jen pro otrlé nebo pro pivaře, kteří se vytahují, jak pivu rozumějí a přitom nerozeznají kvalitní pivo od podobných blivajzů.