Co je to ramwey?

V sekci věda jsem se seznámil s novým slovíčkem. Ovšem ke své smůle musím konstatovat, že přesně nechápu, co to slovo označuje. Ve wikipedii jsem ho nenašel. A i když zní tak trochu anglicky, nevyskytuje se ani v anglickém slovníku.

No a pokud ho zadám do Seznamu, vyjde mi odkaz právě na ten jeden článek Libora Čermáka v sekci věda, kde jsem se právě s tím slovem seznámil. Takže jsme se trošku zacyklili.

Situaci navíc poněkud komplikuje skutečnost, že kolega Čermák zásadně neotvírá diskuse, takže se ho na to ani nemohu zeptat. Nezbývá tedy, než zkusit pátrat na vlastní pěst. Když si rozkliknu v článku zmiňované odkazy na Google Maps, vidím tam nějaké čáry, které by snad mohly být runwaye, pak nějaký domečky, auta, autobusy, kamiony, helikoptéru, ale nevidím tam žádný ramwey. Možná je to krycí název nového projektu létajícího stroje poháněného atomovým číslem 115, kdo ví? Rozhodně ho tam ale nemůžu najít, a to mě dost štve, protože jsem na něj zvědavý.

V jednom místě se pan Čermák dokonce zmiňuje o jakýchsi ramwvejích, což mě ještě víc mate. Možná je to překlep, ale taky by to mohla být startovací dráha pro ramweye, co myslíte?

Ale jinak je to článek veskrze poučný, jen se divím, že pan kolega nedal na tom googlu taky link na pekelnou díru, kterých je v dané oblasti několik, nebo na krásně vyskládané, ukořistěné, gigantické létající talíře. Těch skladů je tam taky několik.

No a závěrem musím konstatovat, že jsem rád, že americká armáda stále tají pravdu o mimozemšťanech a chrání nás tak před kulturním šokem. Představte si, že by Bílý Dům vydal prohlášení: "Přistáli u nás UFOni, ale naneštěstí žádný z nich nepřežil, takže jsme se jich ani nemohli zeptat, odkud jsou." To by byl pro mě vážně šok, nejspíš bych už druhý den na to nešel do práce a až by mě šéf sháněl, řekl bych mu: "Tys to neslyšel? Byli tady a jsou všichni mrtví." Kdo jednou něco takového VÍ, ten už se zkrátka takovými přízemními věcmi jako je práce, peníze, jídlo, bydlení a podobně, určitě nikdy nebude zabývat.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Krejčíř | pátek 30.8.2013 11:05 | karma článku: 12,70 | přečteno: 1109x
  • Další články autora

Pavel Krejčíř

3D z hlubin dávnověku

2.2.2015 v 8:30 | Karma: 7,69