2 bunkry a kostel

Prázdniny jsou pomalu za námi a přichází čas se ohlédnou a zavzpomínat, co pěkného jsme v létě prožili. Pokud to tedy vůbec stojí za řeč.

Letošní léto zrovna dvakrát vydařené nebylo, kdo nevyrazil do ciziny, ten si moc tepla neužil. A protože jsem si moc tepla neužil, tak se nebudu moc rozepisovat a jenom ukážu několik fotek, které mi přišly zajímavé.

První obrázek je panorama, které se před vámi otevře, když jdete z Jetřichovic do České Kamenice. Vlevo vidíme dva bunkry z předválečného opevnění. Kopec vpravo se pak jmenuje Studenec. A jak se z informačních tabulí dozvíme, německy se nazývá Kaltenberg, anglicky "Studenec hill". Kdyby se to ale překládalo přímo z němčiny, mohl se anglicky jmenovat Coldhill.

Druhé panorama je na téže cestě už těsně před Českou Kamenicí. Kopec vlevo, poblíž středu obrázku, se jmenuje Jehla. Je to skalnatý útvar, na kterém je zřízena vyhlídka. Kopec vpravo je pak Zámecký vrch. Nachází se nad Českou Kamenicí a na vrcholu je zřícenina hradu a v té je postavena dřevěná rozhledna.

Obě panoramata se po kliknutí nebo stažení ukáží ve větším rozlišení.

No a poslední věc, která mě letos zaujala, je kostel v Kežmaroku. Jmenuje se snad "Nový evangelický kostel", ale to pro mě není důležité. Důležité je, že vypadá jak vystřižený z Canalettových pláten, z Benátek 18. století. Prostě nádhera, perspektivu jsem musel trochu narovnat, aby byl efekt dokonalý.

No a ti nadšenci, co mají 3D televizi nebo podobné zařízení, si mohou poslední obrázek stáhnout, případně přejmenovat na MPO, a promítnout ve 3D.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Krejčíř | pátek 22.8.2014 23:18 | karma článku: 8,90 | přečteno: 443x
  • Další články autora

Pavel Krejčíř

3D z hlubin dávnověku

2.2.2015 v 8:30 | Karma: 7,69