Zkušenosti se zdravotnictvím

Na každého jednou dojde a tak i já jsem se stal odběratelem služeb, které poskytuje naše zdravotnictví. Není podstatné proč, ale když si přehrávám krátký pobyt v nemocnici, zaujalo mne...

- přijetí do nemocnice

Samozřejmě před příchodem na ambulanci, odkud jsem pak skončil na lůžkovém oddělení je nutno zaplatit poplatek 30 Kč proti potvrzení (nevidím problém). Trošku se zkomplikovalo vyšetření na centrálním příjmu, neboť se právě upgradoval používaný medicínský program(?) a tak to trvalo dost dlouho.

- pobyt a strava

Bylo vidět, že asi ani do nemocnic nechodí tolik pacientů jako dříve. Na třílůžkovém pokoji jsem byl 1 den ještě s jedním pacientem a pak až do konce sám a i o víkendu se pokoje dost vyprázdnily. Co se týče stravy, musím přiznat, že od mého posledního pobytu - ještě v minulém tisíciletí - došlo k dost podstatné změně směrem k lepšímu. Byť jsem byl na dietě, jídlo ve srovnání s universální omáčkou a rozvařenými knedlíky bylo (až na velikost porce) velmi dobré. Televizní místnost - dokonce i knihovnička (byť s literaturou trošku starší) i to je asi běžné.

- léčení a péče personálu

Zde nejsem kompetentní hodnotit úroveň a medicínské postupy, ale co se týká přístupu k pacientům - nejen ke mně - myslím, že se naše zdravotnictví nemusí za nic stydět. Ochotné sestry, lékaři na úrovni, ochotné poskytnutí informací - myslím si, pane Rath - že to opravdu s naším zdravotnictví jde kupředu a není to katastrofální, jak se Vám zdá.

- propuštění

To je už to nejpozitivnější na pobytu v nemocnici, když není člověku nic vážného, raději v nemocnici nebýt. Po propuštění a vysvětlení dalšího postupu léčení přichází ještě faktura za pobyt v nemocnici - mimochodem možno jí platit v hotovosti v nemocnici, kartou v nemocnici i bankovním příkazem. a pak nemocnice zase na čas ádié.

Hodnocení mého pobytu, který samozřejmě asi není typický - asi tak 1 minus - což si myslím, že není špatné.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karel Krejčík | úterý 8.4.2008 10:15 | karma článku: 16,65 | přečteno: 1787x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03