Topolánek si dělá srandu

Nekonečný seriál výměny ve vládě má další pokračování. Jak to tak vypadá, ani dneska si nedozvíme, kdo si na ministerstvech sbalí kufry a kdo naopak prázdné kanceláře zabydlí a nechá si je, jak je zvykem, vybavit novým nábytkem za statisíce.

Už v půli prosince, hned jak byl potvrzen ve funkci předsedy, sliboval premiér Topolánek, že mimo jiné obmění vládu a nahradí některé ministry či ministryně novými koňmi či kobylami. Do vánoc mělo být jasno - díl první. Pak ale asi zjistil, že to nebude tak jednoduché a termín posunul. Prý se to dozvíme po Vánocích - asi nechtěl ministrům či ministryním kazit štědrovečerní a silvestrovskou pohodu. A třeba ministryně Vlastička by se mu vykašlala na domácí úkol, který si dobrovolně dala - vymyslet takové vojenské mise, aby šly pod fousy (i když žádné nemá) Jirkovi - díl druhý.

Po Novým roce bylo všude halasně vytrubováno, že se ty změny  pokud nějaké budou - dozvíme 5. ledna, tedy dnes a už se spekulovalo o tom kdo odejde - díl třetí. A co se nestalo. Už v neděli v Otázkách V.M. naznačovala ministryně Parkanová - mimo jiné také jedna z kandidátek na pochod z ministerstva - že to tak jednoduché nebude. Pokud se k tomu nevyjádří stranické vedení veledůležité strany lidovců - která snad nechyběla v žádné vládě - ať byla levicová či pravicová (byla i v úřednické vládě Tošovského), tak se nic nedozvíme - díl čtvrtý. 

A ejhle - dneska v rozhlase jsem už zaslechl, že tomu skutečně tak bude, až to lidovci proberou a odsouhlasí(?), tak se možná změny dozvíme - díl pátý. A co když se změny, které Topolánek připravuje a navrhuje, nebudou elitě lidovců líbit.  Mluví se totiž i o předsedovi strany Čunkovi. který se jak bumerang po svém "očištění" do vlády vrátil. Čím si vysloužil červenou kartu teď, když aféra či neaféra nestačila.

Dočkáme se ještě dílu šestého? Nedělá si tak trochu Topolánek z občanů srandu?

A jaké pokračování bude chtít napsat tvůrčí tým z Lidového domu?

Je totiž téměř jisté, že se obsazení rolí - titulní zcela určitě a vedlejších velmi pravděpodobně - literárním kritikům z ČSSD líbit nebude. 

 Kdy se zase bude hlasovat o nedůvěře obměněné vládě?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karel Krejčík | pondělí 5.1.2009 8:52 | karma článku: 19,06 | přečteno: 1425x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03