Rozhodčí ku..í fotbal

Náš fotbal má v současnosti asi jen jednoho zástupce, který dosahuje slušnou evropskou úroveň - reprezentaci (i když s jistými výhradami). Zástupci v evropských pohárech - žádná sláva - Slavia sice v Lize mistrů (ale superdebakl na Arsenalu), Sparta a Boleslav v UEFA Cupu (oba s patřičnou dávkou štěstí - to však jednou dojde, že), ale co asi nejvíc ku--í náš fotbal, to jsou rozhodčí.

Nebudu tady vypočítávat účastníky korupční aféry, která vyzněla do ztracena - pokuty rovnající se dobrému úplatku za ovlivněný zápas, neustálé odvolávání účastníků, směšné zákazy činnosti, to je už za námi, ale jak je vidět, asi to neskončilo.

Nebudu psát ani na téma Sparta, které často rozhodčí pomohli (nebo snad ne?) - i když už několikrát si koledovala o ukončení zápasu (nebo snad trefení Pudila kelímkem není důvod včetně rasistických pokřiků?).To co mne opravdu nadzvedlo, byl "supervýkon" mezinárodního rozhodčího Járy v zápase Ostrava - Boleslav.

Obvykle rozhodčí připískává jedné straně, ale tentokrát to Jára zkur--l na obě strany (i když podle mne více na boleslavskou). Nepomohli mu ani jeho asistenti. Dva velice sporné ofsajdy, jeden v neprospěch Boleslavi v 1. poločase, druhý zcela jasný v poločase druhém, ze kterého Boleslav vyrovnala - budiž, mýlí se i jiní rozhodčí. Neodpískaná penalta proti Ostravě, kdy ostravský hráč rukou jasně mimo tělo zabránil střele na branku - to už neberu - jakou jinou ruku by chtěli rozhodčí pískat!

Všechno vyvrcholilo udělením žluté (ta byla v pořádku) Sedláčkovi za držení a pak ale vytáhl červenou, asi se domníval, že už jednu měl. Televize ho jednoznačně usvědčila, že žlutou dostal jiný hráč Boleslavi. A co Jára na to - no comment - asi mají rozhodčí zakázáno se k zápasu vyjadřovat. Nechápu rovněž, jak čtvrtý rozhodčí mohl potvrdit vyloženou lež, totiž, že Sedláček už kartu dostal  A výsledek - hodnocení delegáta 5 - to byl výkon přinejlepším na 2 .

Nedivím se trenérovi Ščasnému za jeho hodnocení "výkonu" rozhodčího Járy. Jistě ho to něco bude stát, v tom je disciplinárka velice nekompromisní.

Jsem však zvědavý, jak komise rozhodčí ocení Járu. Nebo ho snad za jeho výkon ještě pochválí?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karel Krejčík | pondělí 29.10.2007 8:15 | karma článku: 14,42 | přečteno: 1090x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03