Rath a atestace

Kolem exministra, poslance, hejtmana, zastupitele, podnikatele Davida Ratha bylo vždy živo. Neminul ani týden, kdy by se o něm nepsalo na titulní straně deníků - až by mu to mohl Paroubek závidět. Nejnovějším hitem je jeho atestace.

Už kolem jeho první atestace a potřebné praxe se toho napsalo dost a dost - například http://nasrath.kvalitne.cz/#atestace a úsudek si může udělat každý.

Teď vydaly Lidové noviny zprávu, že ani s tou jeho druhou atestací to nevypadá zrovna košér. Rath využil toho, že v přechodném období od roku 2004 do dubna 2009 dostali lékaři s jednou atestací možnost, aby jim druhou (místo zkoušky před komisí) potvrdilo ministerstvo a pro sebe a dobrého kumpána Kubka (prezident ČLK) takové atestace vystavil.

Náhodou to bylo v době, kdy on ministerstvu šéfoval, náhodou se doklady o tom v archivu ministerstva nenacházejí. Rath náhodou na ministerstvu zavedl tzv.„redukované spisy“, kdy si ministerstvo ponechávalo jen doklady, které potřebuje.“

Na druhé straně - Lidové noviny opravdu asi Ratha nemají rády - ještě nevyčpěla aféra kolem "hitlerovských" tvrzení v rozhovoru pro Lidové noviny.

Rath si to samozřejmě nenechal líbit a okamžitě přešel do protiútoku. Podle něj LN si kauzu vymyslely a chce na ně podat trestní oznámení a žalobu, nápravu na ministerstvu žádá i po ministryni Filipiové (že by ta kytice v Otázkách VM byla jen výjimkou?), obdobně je rozhodnut postupovat i Kubek.

Jsou zde dvě možnosti:

Buď lžou Lidové noviny a pak si vzaly velké sousto a Rath jim to osladí (asi jinak než my Evropě) a měly by být dost tvrdě odsouzeny - především finančně. Pak by asi ubylo ve všech médiích článků, které si vymýšlejí, zkreslují nebo lžou.

Nebo lže Rath a měl by u toho soudu být potrestán mastně i on a vzhledem k tomu, že je to politik, tak by měl vyvodit i osobní odpovědnost a sbalit si svých pět švestek a léčit lidi (pokud k tomu má kvalifikaci). I když o jeho odchodu lze se zdarem pochybovat a sázkové kanceláře by na jeho odchod vypsaly asi vysoký kurs.

Co bude pravda?

Autor: Karel Krejčík | pondělí 9.2.2009 14:15 | karma článku: 37,08 | přečteno: 2298x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03