Občané Prahy 1 děkují ministru Kocábovi

Konečně se dočkal ministr Kocáb poděkování za svou práci, za činnost v Litvínově a Chomutově to nebylo, problémy byly i kolem milosti pro otce rodiny na severní Moravě, až nyní přišel na ministerstvo děkovný dopis občanů Prahy 1.

Vážený pane ministře,

s napětím jsme sledovali Váš boj za práva squaterů, vystěhovaných z vily Milada v Praze 8 a následný protest v centru Prahy. Už tehdy jsme věřili, že tito nositelé alternativní kultury najdou útočiště v té nejhistoričtější Praze - centru Prahy. A dočkali jsme se. Díky Vám a Vašeme známému panu Svinkovi se tak nám naskytla možnost stát jejich bezprostředními sousedy a nasávat tu energii, která z nich sálá, přímo tryská.

Rovněž jsme uvítali, že soukromý podnikatel dokáže pochopit jejich tíživou ekonomickou situaci a pronajme jim byty v centru Prahy za symbolickou 1 korunu. Jistě to nedělá ze zištných důvodů, že mu squateři provedou demolici domu zdarma. Věříme, že se najdou i další podnikatelé, kteří budou tento vstřícný čin následovat a i my budeme moci bydlet za tuto částku v našich bytech, neboť i my nejsme úplně ekonomicky soběstační.

Zvažte ještě, pane ministře, zda by se nenašly na Vašem ministerstvu fondy na energie v těchto pronajatých bytech.

Rovněž se těšíme na budíčky zdarma, kdy budeme moci naslouchat krásným a libým tónům, ze sklepa v pronajatém domě a rozšiřovat si tak svůj kulturní obzor a seznamovat se s jinou kulturou než je Janáček, Smetana nebo ty proklaté komerční televize.

Pane ministře, nenechte se otrávit ani těmi zpropadenými přisluhovači ODS na radnicích, kteří z nejsou výsledkem Vaší chvályhodné činnosti nadšeni. Počítejte s tím, že Vám budou klást jistě překážky typu poplatků za odvoz odpadků, poplatků za psy, kontrol strážníků a dalšími byrokratickými zákazy. Věříme, že i majitelé obchodů v blízkém okolí, jako třeba toho second handu Palladium vyjdou novým obyvatelům Prahy 1 vstříc a pomohou jim v jejich tíživé situaci.

Ještě jednou Vám, pane ministře, děkujeme za Vaši snahu, odvahu a vytrvalost, s jakou bojujete za lidská práva a věříme, že se postavíte i za nás, až se dostaneme do problémů.

Podpis: ti správní a nadšení občané Prahy 1.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karel Krejčík | pátek 3.7.2009 17:00 | karma článku: 43,13 | přečteno: 4077x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03