Nezavinil si to Paroubek trochu sám?

Na téma J.P. a vajíčka toho bylo napsáno už mnoho, ale přiznám se, že stále více se mi zdá, že tím, kdo spojil vajíčkové metače, není politika ČSSD , ale především způsob, jakým ji právě Paroubek prosazuje.

Kdykoliv se totiž objeví v médiích nebo píše do novin - tak jen on má pravdu, za jakýmkoliv neúspěchem stojí zločinný Langer, proradný Kubice, falešný Topolánek a tak by se výčtem jmen těch, kteří škodí ČSSD, dalo pokračovat dál.

Statisticky se od něj pokaždé dokazuje, že jeho názory jsou správně, že s nimi souhlasí, - 55, 70, někdy i 90 % občanů, dotázaných, sympatizantů ČSSD, odpůrců ODS. To platilo už, když vystoupil s únorovým projevem. Na druhou stranu je nutno konstatovat, že i přes neúspěch ve volbách dokázal on a jeho fánulové (třeba Rath, Sobotka a další) vládu vítězné ODS patřičně znepříjemnit.

To se projevilo i v tom, že ODS nerealizovala své plány, se kterými do vlády šla a nemohla dokázat, že její nápady byly dobré. Takový odborník nejsem, abych řekl, že kdyby ODS měla větší většinu než několik přeběhlíků, že by situace byla jiná a lepší.

Přišly loňské volby a ODS to dostala tzv. sežrat. Neplnění jejich slibů a naopak líbivé (nebo libové či lidové) sliby ČSSD, jak se občané budou mít, když je zvolí, přinesly úspěch. Ale po čase přišlo tvrdé vystřízlivění. Kde jsou kvalitní silnice, kde je tak vehementně slibované laciné zdravotnictví, kde je doprava do škol zdarma - pane hejtmane Rathe?

A když se pak Velký Jirka pasuje do pozice, všude jsem byl, všechno znám, co mne kritizujete, najde se řada lidí, jak mladých tak ale i starších, kterým se to nelíbí. Nechá se někdo z mladých označit za člověka s fašizoidnámi názory nebo někoho kdo do toho nemá co mluvit? To ho jen vyprovokuje! "Sympatizanti" v černých tričkách nebo rozkopávání vajec také situaci neuklidní.

Jistě, vajíčkové happyningy přerostly z recese v něco, už opravdu není normální. Ale na vině není jenom jedna strana nebo skupina, ale svůj podíl mají obě - jak metači, tak i politická strana.  To, že najednou policie chce chránit mítinky politických stran, to zklidnění zrovna nepřispěje.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karel Krejčík | čtvrtek 28.5.2009 11:15 | karma článku: 31,81 | přečteno: 1785x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03