Nevinný Dryml?

Když se objevila kauza Tlustý a Morava, slyšeli jsem, že je to důkaz metod ODS,  když se objevila kauza Dryml, slyšíme, že se jedná jen o selhání jednotlivce - zajímavá paralela.

Zatím to vypadá, že vnitrostranický boj, který jistě existuje ve všech stranách - vzpomeňte si třeba na Zelené před kongresem, o ODS ani nemluvě - pronikl na veřejnost i v ČSSD. Že si Orgoníková a po všem toužící Dryml nepadli do noty, to bylo zřejmé už po krajských volbách, kdy Dryml toužil po křesle hejtmana - on by stihl jistě senátora, hejtmana, ředitele nemocnice.

Kdyby byl pan Dryml tak nevinný, jak prohlašuje, jistě by první přišel s tím, jak se ho někdo snaží kontaktovat a nabízet mu materiály proti jeho kolegům, zvláště, když to byla jeho "přítelkyně" Orgoníková a mohl být slavný. Tady se však dostal do situace, kdy sám zloděj křičí "Chyťtě zloděje!"

Zajímavý je také rozdíl, jak se k tomu staví předsedové ČSSD a ODS - přesně podle filosofie - naše strana dobrá ta druhá lumpové. Topolánek zase že by měl Dryml odstoupit jako senátor (stejně jako to udělal Morava) a byly by nové volby.

Paroubek Drymla vyzval, aby se omluvil (já už to víckrát neudělám, prosím) a označil to za provokaci MfD a jistě inspirovanou ODS, aby zakryla svoje problémy - kdepak je tvrzení o presumpci viny, pane předsedo?

Podle předsedy ČSSD by měl senátor Dryml maximálně opustit funkci vícehejtmana, ČSSD ho nahradí jiným šibalem a všechno půjde vesele dál. Ono je to výhodné mít několik funkcí, jednu pustíte a další - ze které vlastně nemůžete být odvolán, budete dalších šest let držet dál. A kdyby se náhodu podařilo prosadit prodej nemocnice Vrchlabí za 150 Mega, jistě by zahraniční majitel managementu, který to zařídil, nějaký miliónový bakšíš asi pustil. Nebo si snad někdo myslí, že pan Dryml to dělá nezištně - o naivní to duše!.

Dryml rovněž - dle zásady nejlepší obranou je útok-  hodlá na MfD podat trestní oznámení. Napadne prý to,  že si najal detektivní agenturu a o informace žádal. Bylo to opačně - byl osloven a informace mu byly nabídnuty. Když se před časem psalo, že hejtman Rath je jakýmsi Krakenem ČSSD, který je vypuštěn, když je třeba, nenapadá mne, za co by mohl být označen přítel Dryml.

Je ovšem otázka, jestli se Dryml nestal neřízenou střelou. Poslechne vůbec Velkého Jirku, omluví se a dokonce pustí jednu z dobře placených funkcí? Nebo bude chtít Dryml víc a víc?

Autor: Karel Krejčík | pátek 2.1.2009 8:03 | karma článku: 29,73 | přečteno: 1284x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03