Fotbal? - Ne, kopaná!

Včerejší fotbalový televizní zápas přinesl zážitek pro některé fanoušky, na který asi dlouho nezapomenou.

Zápas Teplice - Sparta, který domácí zasvětili svému zemřelému trenéru Marečkovi, přinesl několik silných zážitků.

Na jedné straně pietu ze strany Teplic, které nastoupily se jménem trenéra na dresech a hráči bojovali ze všech sil a dá se říct, že i díky výkonu Sparty jsme viděli nadprůměrný (na naše poměry) fotbal. Sparta prohrávala, vyrovnala, ale Teplice okamžitě kontrovaly a udržely v boji výsledek až do konce (byť se většinu poločasu bránily). Na tohle se dívat dalo a takových kvalitních zápasů by mělo v naší lize být víc. Ani Slavia s Ostravou v sobotu nepředvedly špatný zápas - i když postrádal tu zarputilost a nasazení nedělního zápasu.

Bohužel v neděli se děly na hřišti i jiné věci. Nechci tady hodnotit výkon rozhodčího, jestli Spartu poškodil nebo ne - na téma našich rozhodčích by se dalo psát dlouho. Ale ani chyby rozhodčího neopravňují Spartu, aby její hráči a trenéři reagovali, tak jako v neděli. Všechno zdánlivě odstartovala ruka Verbíře, trenér Bílek po ní už poněkolikáté reagoval podrážděně - to se může stát - a byl vykázán na tribunu - na to má rozhodčí právo. Pak se však do role mstitele "nevinně" potrestaného trenéra postavil "kapitán" Řepka.

Dovolím si vyslovit názor, že kdyby se takhle Řepka choval v Anglii, tak z týmu letí jako blesk a zastaví se až za kanálem La Manche. Tady u nás se jeho chování málem ještě trenér snaží omluvit a je zajímavé, že Řepka vlastně po návratu do ligy nebyl vyloučen. Co následovalo potom, to už s fotbalem nemá nic společného. Strkanice, nadávky, napadení kameramana ČT - to všechno na hřiště nepatří.

Sparta si musí zvyknout, že ne všichni jí budou připískávat a tolerovat její chování. Ano  - Sparta je tým s kvalitními hráči, ale ne kvalitní tým.

Jsem zvědavý, jak bude toto extempore miliónově placených hráčů a trenérů oceněno. Když dostal Horváth za "hajlování " 200 tisíc  - co čeká Abraháma, Siegla, Bílka a Řepku?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karel Krejčík | pondělí 17.9.2007 10:10 | karma článku: 15,96 | přečteno: 982x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03