SD

Když ta daň poputuje obcím, v jejichž katastru daná nemovitost leží, tak to sice bolí, ale chápu užitek. Žiji v menší obci, tudíž můžu přímo vidět, na co ty peníze jdou.

Ale původní nápad zvýšit daň z nemovitostí a to zvýšení shrábnout do celostátního rozpočtu, byl jednoduše nestydatý!

JL

Pratele. Konecne se CR priblizuje k demokraticke ceste, ktera urcuje, ze vsechny sluzby pri nemovitosti je nutne platit vlastnikem. Jako vsude v demokratickych zemi na svete. Vyse platby by melo byt zalezitosti mesta. Tim by se uzavrel ten katastrofalni cin prodeje toho zakladniho co mesto potrebuje.

Mluvime o ceste (cestach) do mesta, privodu vody, kanalizace, privodu energie, telefonu a dnes i kabel pro internet a TV, cisteni pouzite vody, zprostredkovani odpadu a mnoho dalsich sluzeb ktere mesto potrebuje.

V drivejsich dobach bylo na mestu se postarat i o skolstvi, o zalesnene pozemky a obecni prostranstvi, hraci plochy a parky, a dalsi a dalsi sluzby v katastru mesta.

Mesto se take staralo o urcovani, kdo muze podnikat na uzemi mesta, dohlizelo na statem urcene pravidla podnikani.

Sila mesta byla tim dana, jak dokazala vse organizovat k potrebe obcanu v te nejlepsi mire s nejmensim obnosem pro obcany. Tak se hodnotilo mesto.

Strucne receno, dal od rozhodovani z Prahy. Pravidla urcuje stat a cenu podle organizace, urcuje mesto. To je demokraticke rozdeleni moci ve state.

Dekuji za pozornost.

Tak mezi námi, ta dosavadní daň z nemovitosti byla vcelku směšná. Zaplatit jednou za rok pětibábu bylo mimo mou rozlišovací schopnost a zůstalo to tak i po zdražení na 850.

MP

Jj, také mě ty dvojnásobné částky překvapily. No nic, někdo ty srandy zaplatit musí .

  • Počet článků 92
  • Celková karma 23,28
  • Průměrná čtenost 1760x
Jsem recesistka, poměrně sarkastická, přesto na všem to lepší hledající (což už mě přestává bavit) ... a už jsem 69 +

Seznam rubrik