Třiďte odpad aneb Kolik voličů sníží vládní uhlíkovou stopu...?

Chápu smysl i význam reklamy na třídění odpadu, neb i jím snížíme tzv. uhlíkovou stopu každého z nás. Co nechápu je, že v době snižování uhlíkové stopy i propagandou, kdekdo z vládních činitelů lítá letadlem, a to čím dál, tím víc.

Chápu, že od podzimu do jara je lépe v Dubaji (premiér 2x), v Kataru (ministr zamini 2x); lepší počasí je i v Indii, na Tchajwanu, v Africe...

Všimněte si, že se nezmiňuji o Americe, resp. USA, tam ty návštěvy podle mne mají jakýs takýs smysl; teda není-li to zrovna ministryně obrany vystupující z OSN.

Taky chápu, že návštěvy Kataru a Ázerbajdžánu nemají nic společného s demokracií či svobodou, leč toliko s plynem, který jistěže nelze brát z nedemokratického a nesvobodného Ruska, napadnuvšího Ukrajinu.

A tak budu snižovat uhlíkovou stopu i za vládní letecké výlety, přestože mi ve  "vesničce mé střediskové" z loňských 250,- Kč na osobu zvedli poplatky na 400,- Kč za dítě a starobního důchodce, na 800,- Kč za osobu mimo tento věk  a stav. Tím stavem míním to, že snížený poplatek čtyři kila se netýká ani plně invalidních důchodců; jen starobních. 

Nicméně když si otřu ruce o triko, tak si ho nezasviním žádnou uhlíkovou stopou, jak je v tom reklamním upozornění, ať už stálo, kolik stálo. (Ne to triko, to reklamní upozornění.)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alena Křehotová | neděle 14.1.2024 12:23 | karma článku: 22,32 | přečteno: 376x