Pozor na stávkové hlídky !

Není nad to, když  i v dnešních smutných dobách dokáže někdo pobavit, i když se jedná  o právní listinu, která má své právní důsledky.

Společnost MD,   zastoupená dr. M. S.  uzavírá s nájemci bytů v městě P. nájemní smlouvy, jejichž článek IV, odst. 2  zní takto:
„ Pronajímatel nemůže ručit za to, že nedojde k žádnému přerušení nebo zastavení jakékoliv služby nebo dodávky služeb do Bytu z důvodů války, povstání, občanských nepokojů, z důvodů demonstrací spojených s výtržnostmi, z důvodů vyšší moci, zásahu státních orgánů, z důvodů oprav, stávek, výluk, držení stávkových hlídek nebo jakékoliv jiné příčiny nebo příčin vzhledem k jakýmkoliv důsledkům, mimo přiměřenou kontrolu Pronajímatele. Jakékoliv takové přerušení nebo zastavení dodávky služeb nebude zbavovat Nájemce povinnosti plnit jakékoliv ujednání z této smlouvy, ani nebude Nájemce opravňovat k jakýmkoliv nárokům na slevu na Nájemném nebo k náhradě škody“.
Jistě pozoruhodné a  velmi předvídavé.  Za pozornost stojí zvláště dvě skutečnosti z této části smlouvy vyplývající: 1) podle představ majitele je nájemce povinen platit všechny služby,  celý nájem  a plnit všechna ustanovení nájemní smlouvy, i když mu služby nebudou poskytovány. Třeba proto, že v jejich poskytnutí zabránily majiteli domu zdivočelé stávkové hlídky nebo dokonce výtržnosti při demonstracích... A za 2) i když většina odborníků soudí, že nám v nejbližších 10 letech žádná válka nehrozí, mají  někteří majitelé domů asi přesnější informace: tato nájemní smlouva je totiž uzavírána na pouhý rok. Ale co se všechno za ten rok může ale stát, že ?

Autor: Stanislav Křeček | středa 1.9.2010 9:30 | karma článku: 7,31 | přečteno: 965x
  • Další články autora

Stanislav Křeček

Romové 2015

11.1.2015 v 10:55 | Karma: 27,81

Stanislav Křeček

Lumpenkavárna a spol.

19.11.2014 v 13:05 | Karma: 24,26

Stanislav Křeček

Jiný Listopad

9.11.2014 v 20:00 | Karma: 11,13