Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Alergik71

1. 9. 2010 12:59
Křečku, Křečku

Zkuste se podívat na pojistné podmínky - tam budete mít napsáno, že se neplní navíc i třeba v případě atomového výbuchu :-) a to je i u pojistek na pár dní.;-) Možná i ty pojišťovny vědí víc. Nebo spíše čekají na Křečky, kteří se pak budou soudit neboť to nebylo ve smlouvě. Ano kvůli takovým vyžraným advokátům má každá smlouva desítky stran...

PS. jak může majitel domu ovlivnit  např. dodávku el. energie? A proč by měl snižovat nájem? Jen se sníží cena za el. energii. Něco jiného by bylo pok by to bylo celé v paušálu. Ale jak píšete pravděpodobnost je malá...:-/

0 0
možnosti
JD

pedr64

1. 9. 2010 11:16
asi ste nepochopil, co je to stávková hlídka

je to banda soudruhů, která např. znemoží provoz teplárny, elektrárny, vodárny a tím dodávku služeb do domu pronajímatele. To, že je v tomto případě přerušena dodávka neopravňuje nájemce např. neplatit zálohy na tyto služby.

0 0
možnosti
S

Shackall0

1. 9. 2010 10:22
A to je svatý grál, nebo návrh smlouvy?

Protože pokud jde o to druhé, mohu tuto pasáž úplně normálně vyškrtnout. Pokud na ní pronajímatel trvá, může si sehnat jiného seriozního nájemníka - třeba deset do garsonky ;-)

0 0
možnosti
VH

Stará kára

1. 9. 2010 10:08
Mnohem nepříčetnější je stanovisku soudu

(teď nevím zda NSS nebo ÚS), že majitel objektu musí zajistit dodávky energií, i když nájemníci neplatí. Ale to vy (samozřejmě s výjimkou vašich nemovitostí) považujete zřejmě za správné.

Mimochodem: Víte, že takto se vyviňují např. dopravci a dodavatelé energií. Vadí vám to i u nich?

0 0
možnosti
ŠF

eQuido

1. 9. 2010 9:47
A čemu sedivíte ?

Dokud budou lidé jako vy záměrně rozdělovat společnost a hájit parazitování jedněch na jiných, je nutné se bránit proti všem eventualitám. A ty stávkové hlídky mi tam opravdu divné nepřijdou - pokud budou opraváři vody držet stávkové hlídky, těžko budou opravovat prasklé potrubí. Nebo že by odboráři začali protestovat tím, že budou pracovat ? To by byla překvapivá (a příjemná) změna.

Válka je v případě roční smlouvy asi přehnaná, ale předpokládám, že zmiňovaný pronajimatel má jednu vzorovou smlouvu, kterou používá bez ohledu na délku trvání závazku. Asi nemá na to, aby si před každou nájemní smlouvou objednal konzultaci u právníka. Nebo konzultaci dokonce nechce, když se občas ukáže, že člověk ohánějící se titulem JUDr. je obyčejný lži-doktor. Že, pane doktore ?

0 0
možnosti
I

IRoman35

1. 9. 2010 9:46
Máte pravdu soudruhu.

Nám žádná válka nehrozí. Totéž se ale bohužel nedá říct o místech odkud berem, nebo kudy k nám proudí např. zemní plyn.

0 0
možnosti
ŠF

eQuido

1. 9. 2010 9:48
Re: Máte pravdu soudruhu.

Na Východě to být nemůže, tam už to přece Paroubek s Putinem dojednal., takže se nabízí jediná otázka :

Norsko půjde do války ? :-P

0 0
možnosti