Vražda ve Warwicku kvůli dvaceti librám?

Ano, tahle událost se přihodila roku 1628 na Warwick Castle. Duch, sluhou zavražděného Sira Fulkeho Greville kvůli dvaceti librám, tam straší dodnes. Na vlastní kůži jsem zažila skvělou atrakci, díky které na hrad přijíždí ročně tisíce lidí. Je jedním z nejnavštěvovanějších hradů v Anglii.

A nejen projít strašidelnou "The Ghost Tower"- "Věž duchů", do které nesmíte vstoupit s dětmi mladšími osmi let, žvýkačkou v ústech, s kamerami a také v případě psychické lability. Příslíbí vám, že pokud se nebudete nikoho a ničeho dotýkat, tak se na oplátku nikdo nedotkne vás. Musím ovšem podotknout, že šlo opravdu o milimetry a "něčí ruka" se vás dotkla. Několik minut strašení a lekání vážně stojí za to, myslím, že i ti nejotrlejší sebou občas alespoň "škubnou".

Warwick Castle. Nádherný, normanský středověký hrad s protékající řekou Avon, leží v samotném "srdci Anglie". Obklopený věžemi, hradbami a ochrannými valy z místního šedého pískovce, které byli přidány ve 14-tém století ke zpevnění hradu.

 

Přijměte, prosím pozvání do vnitřních prostor hradu...

Prošli jste se jednotlivými pokoji, v nichž tu pravou středověkou atmosféru bezpochyby dotváří voskové figuríny, známé Madam Tussaud.

Věnujme pohled do koupelny, ve které služebná Lizzie právě připravuje levandulí provoněnou koupel pro svou paní. Bylo velmi neobvyklé vlastnit takto přepychovou koupelnu, kde si vysokého luxusu užívali i hosté paní Daisy. Nejen toho, hosté tu byli vždy vítaní a přespávali jen v těch nejlepších pokojích. Zcela jistě tu platilo "Host do domu, bůh do domu".

 

K hradu neodmyslitelně patří krásná "Victorian Rose Garden", "Peacock Garden"- "Zahrada pávů" (podotýkám, že uvidíte nejen živé ploty zastříhané do tvaru pávů, ale i desítky živých pávů pobíhajících po zahradách, ale sedících na stromech), skleník, mlýn, podzemní hladomorna...

Věřte mi, že strávíte nádherný den, vrátíte se v čase několik století zpět, pomohou vám k tomu různá představení, která se tu s pravidelností konají, středověká hudba znějící hradem a pokud budete chtít jen tak ležet na trávníku a poslouchat "život hradu", nic vám k tomu nebrání.

Na závěr pohled "z ptačí perspektivy"

 

 

www.warwick-castle.co.uk

 

Autor: Jana Delgado | neděle 4.5.2008 19:40 | karma článku: 13,03 | přečteno: 1200x
  • Další články autora

Jana Delgado

Vezmeš si mě?

16.4.2013 v 12:55 | Karma: 23,50

Jana Delgado

Linecká slepovaná láska

12.4.2013 v 12:17 | Karma: 11,92

Jana Delgado

Vzpomínky v krabici

8.7.2011 v 19:50 | Karma: 14,82

Jana Delgado

Bloody Sunday

3.6.2011 v 13:44 | Karma: 15,56

Jana Delgado

Láska je když..

31.5.2011 v 13:45 | Karma: 15,87