Rozpuštěni a vypuštěni

Po přečtení několika blogů jsem nabyla dojmu, že jsem jen jedna z mála, kterou opravdu těší nedávné rozhodnutí soudu o rozpuštění Dělnické strany. 

  Nebudu se rozepisovat o tom, že padaly nejrůznější argumenty. Například bloger Vl. Hamral mladší ve svém článku uvedl. "Stát, kde jsou zakazovány myšlenky-Čechy." Ve verdiktu soudu ovšem nezaznělo, že strana je rozpuštěna na základě myšlenek členů strany. Může mi být a v podstatě je mi jedno, jestli se členové "vlastenecké" partaje ve svých myšlenkách toulají okolo ideologie nacismu, xenofobie, rasové nesnášenlivosti či antisemitismu. O svoje myšlenky se členové DS bát nemusí. Naštěstí však a já za to soudu děkuji, je nebudou moci realizovat na jiných. Strana byla rozpuštěna Nejvyšším soudem. Tečka. Pokud mi budete chtít vyvracet nebo zpochybňovat některá fakta, doporučuji důkladně pročíst rozhodnutí Nejvyššího správního soudu. Není žádných pochyb, že někteří členové byli propojeni s Národním odporem (jehož existenci DS absurdně popírala). Několik bodů pojednává o chování členů na veřejných akcích (ať už šlo o bohaté účasti na demonstracích, pochodech, koncertech neonacistických sdružení a to nejen v ČR), verbálním urážením menšin, atd..

  V podstatě programu DS nelze mnoho vytýkat. Pokud bychom si přečetli jen a pouze program strany a nesledovali dění a události okolo, je dost možné, že bychom mohli souhlasit a sympatizovat. A ve finále svůj hlas dát. Až na menší "detaily", které byly možná jen nesprávně "formulovány"? Ze všech bych ráda uvedla jeden. Lidé bez státní příslušnosti budou vyloučeni ze všech státních podpor a dotací. Nechceme být "žumpou Evropy" a zemí plnou imigrantů, přistěhovalců ze států bývalého Sovětského svazu, Balkánu, Asie, Dálného východu apod. Požadujeme zrušení přistěhovaleckých táborů a zrušení všech podpor pro přistěhovalce. Politický azyl a povolení k pobytu může dostat pouze osoba splňující morální kvality a odborné znalosti, u níž je předpoklad, že se přizpůsobí národním tradicím a zvykům občanů České republiky a je zde záruka plné asimilace do většinové společnosti.   

  Požadavek určování národnosti? Ten možná někomu jen vzdáleně evokuje německé rasové třídění. Tahle se nám líbí, ovšem tahle bude mít asi problémy se zapojením do naší čisté rasy. Začíná to vcelku nevinně, jenže konec byl tragický. Nemusíte být znalci historie, ale víte že výsledkem byly milióny mrtvých. A my nechceme aby se tahle část dějin opakovala.

  Nejsem tak naivní, abych si myslela, že zrušením DS zmizí jejich aktéři a příznivci. Strana začíná znovu pod novým názvem. A mohou si přidat klidně pět písmenek navíc. Rádoby s čerstvým štítem a v roli ublížených. Tak co mě opravdu těší? Zvítězil zdravý rozum a spravedlnost. Uvědomit si, že jakékoli veřejně projevované sympatie s neonacistickou ideologií, diskriminace, zastrašování a urážení určitých skupin obyvatelstva nebo urážky týkající se sexuální orientace zkrátka nemají v demokratické společnosti místo. Takže jak to máme s těmi myšlenkami? Já si mohu myslet, že soused Vomáčka je idiot. Navíc žije se sousedem Patočkou. Mají se rádi a mně se vůbec nelíbí, že jsou moji sousedé. Měli by se odstěhovat. Myslet si to mohu, mohu mu to i říct, nadávat, urážet, atd. Vždyť máme přece demokracii. Ale následky si za to ponesu sama. 

  Není na místě hlasitě se dovolávat ochrany svých vlastních práv a svobod a současně porušovat základní práva a svobody těch druhých. To se týká jak jednotlivců, tak i stran. Všichni moc dobře víme, že tady už nejde jen o myšlenky. 

 P.S. Jen dodatek. Celý proces s "dělníky" samozřejmě nemění nic na tom, že se připojuji i k volání o rozpuštění Komunistické strany. Ta by měla být rozpuštěna s okamžitou platností.

 

Autor: Jana Delgado | středa 3.3.2010 14:05 | karma článku: 23,84 | přečteno: 3328x
  • Další články autora

Jana Delgado

Vezmeš si mě?

16.4.2013 v 12:55 | Karma: 23,50

Jana Delgado

Linecká slepovaná láska

12.4.2013 v 12:17 | Karma: 11,92

Jana Delgado

Vzpomínky v krabici

8.7.2011 v 19:50 | Karma: 14,82

Jana Delgado

Bloody Sunday

3.6.2011 v 13:44 | Karma: 15,56

Jana Delgado

Láska je když..

31.5.2011 v 13:45 | Karma: 15,87