Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TF

Tomáš Fojtík

19. 4. 2009 23:48
Nezodpovědnost

No, nejhorší na tom je, že ten člověk, který sedne za volant nemá odpovědnost jenom za sebe, ale i za spoustu lidí na ulici, v jiných vozech, za spolujezdce.. Pokud si to člověk neuvědomuje, neměl by mít vůbec řidičák...

0 0
možnosti
JK

jana.krcova

8. 9. 2008 22:46
Děkuji všem

za příspěvky v diskuzi. Rozhodně jsem nenapsala, že by viníkem nehody byl jen alkohol. Možná nepozornost, možná něco jiného. Nevím a upřímně mě to už dnes nezajímá. Nevyvratitelným faktem zůstává, že alkohol přispěl velkou měrou. Samozřejmě ne vždy to musí dopadnout tragicky, ale i třeba rozbité auto a pár pohmožděnin za to nestojí. Přeji všem příjemný večer. Jana

0 0
možnosti
JH

Profesor_Nula

8. 9. 2008 23:20
Re: Děkuji všem

Dovolil bych si Vám oponovat a ocitovat Vás: "Jenže právě ony dva půllitry piva a "pouhé" čtyři kilometry byly osudné". Ono pokud Vám řidič, který pil ve 2 ráno říká, že měl jen 2 pivka, tak to taky nemusí být pravda. Je spousta lidí, kteří ty 2 rychlý panáčky taktně zamlčí atd. Každopádně 2 piva za celý večer je "absolutní nic", pokud je teda obě nevyexoval 10 minut před odjezdem. Jinak samozřejmě rozumní lidé za volantem nepijí vůbec.

0 0
možnosti
ZN

eman1

8. 9. 2008 20:16
Nezlobte se, ale jakékoliv řeči jsou zbytečné,

když chlastáš neřiď a to je jediná pravda, i když to třeba Marťani nebo Eskymáci tolerují. Vidím i podobnost s tím když někdo chlastá  a  plave s pěti pivama. To je o život, ale při tom se utopíš jenom ty.

0 0
možnosti
JH

Profesor_Nula

8. 9. 2008 19:05
Ačkoliv nechci podporovat

řízení po požití alkoholu, tak rozsekat se po 2 pivech může jen naprostej imbecil nebo neumětel. A ačkoliv i po těch 2 pivech má člověk možná o nějakou tu ne až tak významnou dobu horší reakci, tak ho to na životě vůbec neohrožuje, pokud jezdí rozumně. Takže ty reportáže o rozštípaných přeplněných autech v ranních hodinách jsou velice smutné, ale 2 piva bych z toho nevynil. 2 piva bych v takovém případě označil za tu poslední kapku, poslední faktor, který k tomu přispěl, ale daleko větší vinu nese debilita řidiče, namachrovanost, neúcta k pasažérům. Lidem spolujezdcům jen doporčuju si před nastoupením do takového auta vybavit řidičovy kvality a způsoby jeho chování na silnici a lze z toho dobře usoudit, jestli se musí bát 2 piv, nebo řidiče. Já osobně bych se kvuli 2 desítkám nikdy nevysekal. Nicméně zuřivé reakce dámy s takovou zkušeností bych pochopil...

0 0
možnosti
MV

cutac

9. 9. 2008 1:47
Re: Ačkoliv nechci podporovat

nezbývá než souhlasit R^

0 0
možnosti
KP

perenda

8. 9. 2008 14:33
Pivo za volantem

Když se napiju, tak o tom vím a dávám si pozor. V normálních státech není debilní nulová tolerance a vůbec tam není větší nehodovost. Je to jen pozůstatek komunistické buzerace lidí. Někdo prostě umí řídit a někdo neumí i střízlivý. A o tom to je.

0 0
možnosti
AJ

aljav

8. 9. 2008 14:42
Re: Pivo za volantem

on si každý po pár skleničkách myslí jak je opatrný nebo dobrý ! A občas ho pak najdou namotaného na stromě ! Jsi fakt "frajer" ! :-©

0 0
možnosti
ML

marlow

8. 9. 2008 13:18
2-3 jsou v pohode...

Taky jsem mel pocit, ze na me nemaji vliv. Nez jsem zacal jezdit na motorce. Pocit uplne jasne hlavy mam po 2-3 pivech porad, ale motorka proste neposloucha ani zdaleka tak jako za strizliva (jel jsem takhle trikrat a uz to nikdy neudelam). V aute to proste nepoznate dokud nedostanete smyk...

0 0
možnosti
BM

Krabat77

8. 9. 2008 13:57
Re: 2-3 jsou v pohode...

Někde jsem slyšel, že jezdit pod vlivem na kole je horší než v autě. Motorku bych zařadil do kategorie kolo a tam bych byl s alkoholem trošku opatrnější.

Ale kdo dostane v autě smyk, ať za střízliva nebo po 2-3 pivech, tak je kok.t a neumí řídit auto.

0 0
možnosti
BM

Krabat77

8. 9. 2008 11:38
nesouhlas

Myslím, že toho tvého přítele nezabil alkohol, ale to, že neuměl řídit. 2 kusy alkoholu v Čechách nemůžou nikomu výrazně omezit schopnosti:-).

Já když vyjímečně jedu po 2,3 pivech, tak si dávám mnohem větší pozor než za sřízliva a jezdím bezpečnějc (pomaleji, jinak jezdím jak prase).

Mě osobně připadá nebezpečnější jezdit unavenej, ale na únavu žádný detektor neexistuje.

0 0
možnosti
C

chodovar

8. 9. 2008 11:53
Re: nesouhlas

Souhlas s "nesouhlasem". Po dvou pivech normální člověk jede úplně stejně jako bez nich, často mnohem odpovědněji než střízlivý pirát silnic.

     Oni v cizině dobře vědí, že 0,3-0,8 alkoholu nevadí, ale od nich dobré názory neberem, jen nesmysly, jako svícení v létě ve dne.

0 0
možnosti
PP

Euronymos

8. 9. 2008 10:05
ALkohol

Plně chápu tvé pocity. Mě takhle skončila jedna velká láska, když mi umřela snoubenka v náručí. A doteď si vyčítám, že jsem si dal 2 sklenky vína a pak jsem neřídil, jelikož kdybych nepil, tak bych řídil já, jel bych rychleji a ten idiotský řidič kaminu se 3,4 promile v krvi by nás nesetřelil.

Jinak při takového nehodě ti bohužel ani nepomůže sebevíce airbagů a ostatní pasivní, či aktivní ochrany.

0 0
možnosti
L

Lombardo666

8. 9. 2008 11:30
Re: ALkohol

Jsi si opravdu jistý, že by došlo k nehodě, pokud bys řídil s těma sklínkama?

0 0
možnosti
L

Lombardo666

8. 9. 2008 0:56
Přecitlivělost je divná nemoc.

V té Angli je nějaký problém s tím alkoholem, jakýsi démonický strach či co. Na letišti v Manchesteru jsem po desáté večer dostal žízeň, tak jsem vyrazil pro pivko k benzínce, v halách jenom kafe a pomerančová šťáva. Dole na benzínce jsem si byl 100% jist, že ta cesta za to stála a dám si studený pivko. Ovšem u lednice s pivama jsem se probudil - řetěz na zámek, tedy pivka jsem přes sklo viděl, ale není možné je prodat po desáté večer. Bylo asi jedenáct. Ptám se obsluhy, starší ženy, která mi sdělila důvody řetězu a na mojí otázku, zda je tu někde normální obchod, kde se pivo koupit dá, odpověděla "Nevím, já nepiju." Nebudu popisovat co jsem zabrblal, ani své pocity, bylo by to sprosté.

Nicméně 0,8 v krvi řidičům tolerují.!

Pro tvůj klid ti pouze prozradím, že jsem xkrát vezl i 8 lidí, všichni samozřejmě nalití, já čtyři kusy (když řídím, tak se držím) a dojelo se. 

0 0
možnosti