Kolik Andělských masakrů bude třeba?

Lžou, lžou a lžou. Lidé i Andělé po nich házejí vejce, protože už ty lži nemůžou poslouchat, neschovají se před nimi, není kam utéct a Oni lžou zase a zase. Nacisti? Nenávist? Občanská válka? To mluví páni politici o nás nebo spíš o sobě?

Včera na Andělu neplatila pravidla „politické demokratické diskuse", protože se stále zřetelněji ukazuje, že ta pravidla si udělali páni politici pro sebe a to tak, aby nám zacpali hubu. „Dej nám jednou za čtyři roky hlas a pak máš právo mlčet." - tohle je pravidlo číslo jedna. Pravidlem číslo dvě je, že do řízení státu, rozhodování o společných penězích a schvalování zákonů nemají lidi (a dokonce ani poslanci) co kecat, pokud nejsou ve stranickém sekretariátu. Pravidlem číslo tři je, že lhát se smí, když je to v politickém zájmu. To, co jsme včera andělsky na Andělu vyjádřili, je, že Vám páni politici na tyhle pravidla SEREM. V zápětí to prezident komentoval: „Je to útok na principy demokratické soutěže politických stran." Ano, pane prezidente, máte pravdu, útočíme na ty Vaše „principy", podle kterých se skutečně chováte, protože se ukazuje, že podporují hulvátství, aroganci a pomáhají dostat se k moci všehoschopným populistům. A žádáme zavést do politiky takové principy, které podporují slušnost, ohleduplnost a laskavost a dovolují věnovat se řešení skutečných problémů společnosti, ne takovým kravinám jako je vajíčková válka, poplatková válka, válka o šrotovné, válka o předsednictví v EU atd.

Nejsme politici a není naší prací definovat ty principy a vytvářet ta pravidla, to je na Vás pánové, jste za to královsky placeni z našich daní. Tak se snažte. A názorně nám v dennodenní politice předvádějte, jak podle nich jednáte. Vaší slušnost odměníme naší slušností, vaše podrazy, lži a nenávist rozbombardujeme hromadami vajec (skutečných či virtuálních), protože nic jiného na vás asi neplatí. Sledovat Vás, jak jednáte podle těch současných „principů" je opravdu k zblití. Těžko s tím něco naděláme při sledování televize, nenasloucháte tomu, co jsme Vám už roky říkali s andělskou laskavostí a ohleduplností, dojde Vám to aspoň tehdy, když Vám na hlavě přistane tuna vajec? Zatím to tak nevypadá. My dnes skládáme vejce, odložíte Vy své lži, aroganci a nenávist?

Časy se mění a s nimi se musí měnit i demokracie a její metody, to, co bylo vymyšleno před dvě stě lety, dnes v době internetu a komunitních sítí prostě už nestačí. Nám to nestačí. Věřím tomu, že nejméně polovina včerejších vrhačů vyjádřila svůj názor písemně na internetu, zajímáte se o to? Čtete to? Ptáte se těch lidí, co skutečně chtějí? Zajímají Vás vůbec naše názory, kterých je plný internet? Pokud chcete, poměrně rychle zjistíte, co se lidem nelíbí a co chtějí. Jistě, je toho spoustu vyjádřeno různým stylem, ale to neznamená, že to je nedůležité nebo nepodstatné. Jsme Lidé, Občané a taky Andělé J a z hloubi srdce velmi dobře víme, co chceme a v jakém světě chceme žít. Přestaňte si vymýšlet a lhát a začněte se lidí ptát a naslouchejte, co vám už docela zřetelně sdělují. Prostě dnes je taková doba, že lidé píší raději své názory na internet a nemají chuť hádat se, pardon „diskutovat" s politiky na náměstích, kde jsou akorát zesměšňováni a uráženi. To že má být demokratická diskuse, když sami politici nediskutují o myšlenkách a argumentech, ale snaží se ponížit a urazit soupeře? Děkuji, takovou politiku nechci.

Viz to, jak nás během pár dní „odhalili" a označili za organizované fašistické živly toužící rozpoutat občanskou válku, rychlá nálepka, která nás má odlidštit, ponížit a zastrašit a udělat z nás legitimní cíl policejní represe. Ale je to jen další manipulativní lež, jenže tentokrát nás jen tak lehce neumlčíte, tentokrát to jen tak nesmáznete. To, že ovládáte tradiční média, v době internetu už znamená málo. Lidé si sami mohou udělat autentický obrázek o tom, co se děje a co je za tím, i bez Vašeho našeptávání a manipulací.

Tahle vaječná intifáda je o SVOBODĚ, není o svobodné soutěži politických stran, protože tohle je vzpoura proti politice jako celku, není o svobodě slova, protože „svoboda" bezuzdně lhát skutečnou svobodu dusí, není o „demokratické diskusi", protože nelze diskutovat v atmosféře nenávisti a nerespektu, kterou tady politici vytvořili. Tohle naše povstání je o svobodě ducha, o svobodě života, je to přírodní proces, který nenacpete to politických kategorií, protože tohle tryská ze samé podstaty lidského bytí. Vaše pravidla, zákony a principy škrtí život, svobodu a lásku, a právě teď přišla chvíle, kdy toho máme tak akorát DOST!!!!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Kamil Krbálek | čtvrtek 28.5.2009 15:08 | karma článku: 34,51 | přečteno: 1625x
  • Další články autora

Kamil Krbálek

Znalostní revoluce

24.3.2023 v 9:18 | Karma: 8,90

Kamil Krbálek

Na blbou otázku, blbá odpověď

16.12.2011 v 8:07 | Karma: 13,39

Kamil Krbálek

Opravdu USA versus teror 100:1?

13.9.2011 v 9:38 | Karma: 11,96

Kamil Krbálek

Debakl stávky

16.6.2011 v 22:17 | Karma: 24,95

Kamil Krbálek

Jak změnit politiku?

18.5.2011 v 14:33 | Karma: 8,15