Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Duchovno a peníze

Jdou dohromady peníze a duchovno? Vždycky, když si položím tuhle otázku, uvědomím si, že všichni jsme jeden a všechno je jedno. Duchovno a peníze tvoří jeden celek s láskou, světlem i Bohem. Chápu peníze jako druh energie a tahle energie kudy teče, tudy tvoří, jako všechny energie na tomhle světě. A co vytvoří, to záleží na záměru, se kterým tuhle energii přijímáme a vydáváme. Čili záleží na nás.

Vydávám spoustu energie ve formě světla, porozumění, naslouchání, přijetí, absolutní lásky, sdílení, inspirace, pocitů, záměrů a tím tvořím, píšu, kreslím, jezdím na setkání, spojuju lidi atd. Zatím tomu věnuju tak 20 hodin svého času týdně, 40 hodin věnuju vydělávání peněz v zaměstnání. Mým záměrem je věnovat spirituální práci 60 hodin týdně a proto si do života přitahuju bohatství, které mi umožní skončit se současnou prací a věnovat se té nové na 100%. Chci 30 000 Kč měsíčně čistého přijmu. Peníze používám na obnovu svých sil a energií, které dávám druhým, světu, vzestupu.

To bohatství, které si přitahuju, není ovšem tvořeno penězi, které dostávám, ale prací, inspirací či láskou, které dávám. Věřím tomu, že to, co dávám, je nesmírně cenné a že vesmír a lidé to vidí a oceňují. A tohle ocenění je i v penězích. Jsem vděčný za to, co mohu dělat už teď a jsem vděčný za příležitosti dělat to ještě lépe a účiněji.

Mám v srdci vizi světa, kde peníze jsou energií, která nám pomáhá ve sjednocení, ve vzestupu, v tvoření toho, co opravdu chceme prožívat.

Ve starém světě nás peníze rozdělovaly, dělili jsme se na ty, kteří je mají a ty, kteří je nemají, srážely nás k emocím, jako jsou strach, nenávist nebo závist a tak jsme prožívali nejhrubší násilí, bídu, nemoci, urážky, loupeže, vraždy a války. Takový svět jsme si vytvořili proto, že jsme žili v iluzi, že bohatství vzniká vyděláváním peněz, že mít peníze znamená být bohatý a nemít peníze znamená být chudý. Podle této iluze byly zdrojem peněz zisky, proto se všichni snažili zisk maximalizovat, aby měli co nejvíc peněz a tím byli bohatí.

Ovšem zisk na jedné straně světa znamená ztrátu na opačném konci, všechny zisky jsou vyváženy těžkými ztrátami. Zisky průmyslových firem, jsou vyváženy znečištěním přírody, zisky farmaceutického průmyslu jsou vyváženy zdravím lidí, zisky v dopravě jsou na úkor čistého vzduchu atd. Bohatství tohoto světa - příroda, zdraví, čistý vzduch - se proměňuje na zisk.

Zisk není tvůrcem bohatství, naopak, je jeho žroutem. Když si tohle uvědomíme, můžeme začít tvořit jiná pravidla fungování naší civilizace. Základní spirituální touhou každého člověka je být bohatý, žít bohatý a plný život, ve kterém může projevit a užít si maximálně bohatství, které mu bylo dáno, své talenty, své inspirace a nápady, svou zručnost a dovednost a tím si tvořit svůj život podle nejkrásnějších představ. Bohatství tohoto světa pak roste z práce nás lidí a jsme bohatší proto, že dáváme, že sdílíme to, co jsme dostali. Když děláme to, co nejlépe umíme, co nejvíc milujeme, to, pro co jsme byli stvořeni, dáváme světu to nejlepší, co v nás je. V tu chvíli také maximálně přispíváme k tvorbě bohatství našeho světa.

Tak jako jsme zdrojem lásky a světla, jsme i zdrojem bohatství, bohatství pak není to, co dostáváme, ale to, co dáváme. Bohatství je energie v pohybu a čím více energie se pohybuje, tím jsme bohatší. Bohatství jsou peníze v pohybu, přijímané a vydávané, jedině takové peníze dokážou tvořit, ty které jsou umrtvené na účtech, nevytvoří nic.

Dokud nás ovládal strach o své peníze, umrtvovali jsme je v majetku a v hromadění věcí, ale nic z toho nedokázalo zaplnit prázdnotu v našich srdcích. Ale když naše peníze pomáhají druhým lidem splnit si své sny, cítíme, že náš život má smysl. A stačí málo, třeba poslat pár tisíc jednou ročně dítěti do Afriky a tahle troška dokáže dramaticky změnit život jednoho člověka. A umíte si představit, jaké epochální změny dokážeme vyvolat, když stejně použijeme všechny peníze, které máme v dispozici? Když všem lidem na světě umožníme žít život podle svých nejkrásnějších představ?

Pokud chcete podpořit tvoření tohoto světa, můžete tak učinit svými penězi. Číslo mého účtu je 2255449001/2400 (eBanka). Nebo můžete podpořit občanské sdružení Humanity´s Team Česká republika na účet 2276872001/2400 (eBanka), transparentní účet http://ebanka.cz/Firemni-finance/Firemni-ucet/Transparentni-ucet/trAccountDetail.jsp?accountNumber=2276872001.

Vaše energie, kterou touto formou dáváte, tvoří právě to, o čem píšu ve všech svých článcích, umožní pořádání setkání, prožitkových seminářů či tvůrčích dílen přístupných všem a podpoří i další lidi, protože poplyne dál, dovolí dalším a dalším lidem uskutečňovat své sny a tisíckrát se Vám vrátí, protože Vy jste těmi, ke komu ty peníze přitečou v podobě příležitostí proměnit svůj život k obrazu svému.

Věřím, že když tahle společnost dokáže milionovými částkami podporovat lidi, kteří honí puk nebo balón, dokáže také podpořit lidi, kteří pomáhají druhým na jejich cestách životem, kteří dávají lásku, zdraví, moudrost, kteří tvoří ze Země místo s nejlepšími podmínkami pro život.

zdroj: http://novazeme.ning.com/profile/Ilumauir

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kamil Krbálek | středa 23.1.2008 15:30 | karma článku: 10,53 | přečteno: 1359x
  • Další články autora

Kamil Krbálek

Znalostní revoluce

Nová technologická revoluce právě začala. Je načase dát jí jméno. Informační revoluce končí a umělé inteligence startují další.

24.3.2023 v 9:18 | Karma: 8,90 | Přečteno: 293x | Diskuse| Věda

Kamil Krbálek

Na blbou otázku, blbá odpověď

Statistici si lámou hlavu nad tím, proč 4,77 milionu lidí neodpovědělo na otázku o víře, spekulují o naší lenosti nebo bojkotu nepovinných otázek. Můj názor je, že se hlavně špatně zeptali.

16.12.2011 v 8:07 | Karma: 13,39 | Přečteno: 1442x | Diskuse| Společnost

Kamil Krbálek

Opravdu USA versus teror 100:1?

Článek v dnešní MF Dnes je manipulativní. Pokud lze zmiňovaných 8741 Američanů zabitých 11.září, v Iráku a Afghánistánu připsat na vrub muslimům, rozhodně nelze uvedených 220 tisíc mrtvých muslimů připsat jen na vrub Američanů. V tomhle autor míchá hrušky s jabkama a srovnává nesrovnatelné s jasným záměrem trošku přispět k tomu populárnímu antiamerikanismu.

13.9.2011 v 9:38 | Karma: 11,96 | Přečteno: 998x | Diskuse| Politika

Kamil Krbálek

Debakl stávky

Stávka byla debaklem a jasnou porážkou odborářů, kterou se snaží celý večer ve všech médiích zakecat, ale stačí pár záběrů a zkušenost dnešního dne a je jasné, že je to vaření z vody.

16.6.2011 v 22:17 | Karma: 24,95 | Přečteno: 1131x | Diskuse| Politika

Kamil Krbálek

Jak změnit politiku?

Opět, již po tisící, se vynořil nějaký politický skandál. Politici místo práce zase řeší hovadiny a lidi dole na ně nadávají a chtějí změnu politiků nebo politiky. Ale všichni víme, jak to dopadne – bude to na chlup stejné, jaké je to dnes (nebo ještě horší). Už nám dochází, že tudy cesta nevede? Už jsme u konce s dechem a konečně dáme na rady moudrých?

18.5.2011 v 14:33 | Karma: 8,15 | Přečteno: 778x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Hokej Česko - Finsko je pro řadu lidí důležitější, divil se šéf poslanců SPD

10. května 2024  5:43,  aktualizováno  14:39

Přímý přenos Do boje o korespondenční volbu ve Sněmovně vstoupilo v pátek začínající hokejové mistrovství světa...

Slovenská prezidentka Čaputová přijela na „rozlučku“ do Kyjeva

10. května 2024  9:19,  aktualizováno  14:39

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová při páteční rozlučkové návštěvě Ukrajiny uctila památku 118...

Zlé kuře, dvouocasý pes a vyléčení smrti. Do eurovoleb jdou i bizarní strany

10. května 2024  14:34

Premium O 720 europoslaneckých křesel se v červnu neutkají jen zástupci známých a tradičních stran, ale i...

Při výbuchu a požáru ve sklepě domu na Přerovsku se zranily dvě ženy

10. května 2024  14:15,  aktualizováno  14:30

Při explozi ve sklepě rodinného domu v Jezernici na Přerovsku se dopoledne zranily dvě ženy. Výbuch...

Arcon Personalservice GmbH
Elektrikář do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč

  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1587x
Zajímá mě svět kolem nás, to jak funguje nebo spíš právě nefunguje a hledám způsoby, jak ho učinit funkčnějším.