Co hodláte udělat proto, aby Paroubek nezvítězil?

Pan Paroubek je hrozný politik a představa, že by se stal předsedou vlády, je děsivá. Ale co s tím? Spoustě Čechů, 30 až 40 %, se prostě Jyrka a jeho soudruzi libí. Jsou okouzleni hrubým a nabubřelým Paroubkovým stylem, oslovuje je jeho negativistická a nenávistná rétorika, slizký populismus považují za legitimní politiku a spolupráce s rudými jim nevadí.

Už teď se spousta lidí bojí, až ČSSD napochoduje do Strakovky, a začne čoromoro stokrát větší než je bordel kolem poplatků. A nepříjemné svírání kolem žaludku mají nejen obyčejní voliči pravice, ale i podnikatelé nebo bohatí lidé, kteří ke svému majetku přišli legálně a poctivě.

Spousta jich píše tady do blogů a já se jich ptám, co hodláte udělat proto, aby Paroubek nezvítězil? A čas se krátí, protože volby se blíží.

Obvyklá taktika je nalít prachy politickým konkurentům, ale to v Čechách přestalo fungovat, protože ODS je v bleděmodrém to samé a těžko očekávat, že se během pár měsíců změní. A jakou změnou proti současnosti jsou další nově vznikající strany, které nikdo nezná a které pravděpodobně dopadnou stejně neslavně jako jejich předchůdkyně?

Dlouhodobé řešení je jen jedno, zaměřit se na voliče, ty miliony Čechů, a pomoci jim najít jiný smysl života než nadávání na politiku a čekání s žebravou dlaní, až co mocipáni dají. A jde to, i Češi dokážou být tvořiví, nadšení, velkorysí, přejícní a samostatní. Už teď je v Čechách spoustu lidí, kteří kašlou na politiku, ať pravou, levou nebo zelenou a jedou si svůj život po svém a se zaměřením na skutečné priority lidského života jako je rozvoj osobnosti, nalezení smyslu života, harmonie vztahů mezi lidmi, budování udržitelných společenských vazeb atd. Co třeba páni podnikatelé podpořit tyto „jiné" Čechy, kteří své vztahy budují na důvěře, vzájemné podpoře či sdílení hojnosti? Co místo koupě třetí vily nebo tryskáče umožnit pár Čechům pracovat na rozvoji společnosti? Co místo nadávání na to, že Češi jsou hrozní, najít pár takových, kteří jsou úžasní? Třeba právě oni inspirují ty miliony k úplně jinému životu...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Kamil Krbálek | pondělí 16.2.2009 16:25 | karma článku: 29,44 | přečteno: 1623x
  • Další články autora

Kamil Krbálek

Znalostní revoluce

24.3.2023 v 9:18 | Karma: 8,90

Kamil Krbálek

Na blbou otázku, blbá odpověď

16.12.2011 v 8:07 | Karma: 13,39

Kamil Krbálek

Opravdu USA versus teror 100:1?

13.9.2011 v 9:38 | Karma: 11,96

Kamil Krbálek

Debakl stávky

16.6.2011 v 22:17 | Karma: 24,95

Kamil Krbálek

Jak změnit politiku?

18.5.2011 v 14:33 | Karma: 8,15