Diskuse

Dej si pašáka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Jiri Kram

1. 7. 2009 13:02
super clanek

souhlas R^

0 0
možnosti
JK

Jan Krauskopf

1. 7. 2009 13:07
Re: super clanek

Díky za reakci :-) Mimochodem na základě vašeho článku o blogování jsem si udělal taky MBTI test, a už vím, proč se asi často shodneme, kolego ENTJ :-)

Hezký den :-)

0 0
možnosti
RF

Shaza

17. 6. 2009 19:29
jo!

Pravda pravdoucí, to malé čecháčkovství a neschopnost ocenit někoho, kdo něco dokázal, to je u nás zakořeněný hodně hluboko. Myslím, že to je tím škatulkováním do pracovních pozic, uniforem pionýrů a všem těm rovnostářským heslům. Jojo, všichni jsme si rovni v důstojnosti i právech, tak praví naše krásná Listina svobod, ale nejsme si rovni ve schopnostech, ale schopnost se prosadit je v týhle posttotalitní společnosti pořád moc malá deviza!

0 0
možnosti
JK

Jan Krauskopf

18. 6. 2009 1:18
Re: jo!

Nejen schopnost ocenit někoho jiného, ale i sebe sama, že? :-) Dát si pašáka je holt těžká dřina :-)

0 0
možnosti
RK

Radek0075

17. 6. 2009 11:15
Mě se stává dost často

je mi lidé závidějí peníze a zároveň si myslejí že jsem zloděj, jenže já je chápu. Pamatuju si na rok 1988 kd u nás začalo tzv. drobné podnikání, s povolením NV. Každý podnikatel byl v tu dobu uznáván a obdivován. Jenže pak přišla revoluce a s ní "divoký kapitalismus". Najednou se tady začali objevovat lidé, kteří bez vlastní koruny koupili fabriku. Stačilo mít za kamaráda šéfa KB a získat miliardu nebyl problém. Když se podíváš na životopisy "slavných podnikatelů" třeba v USA a u nás, tak na první pohled uvidíš rozdíl. Zatímco ten Američan začínal absolutně z ničeho a krůček po krůčku se mu podnik rozrůstal, tak ten Čech třeba pracoval někde ve státní firmě, v 89 cinkal klíčema, co se dělo následující 3, 4 roky nikdo nikde neuvádí, až pak jak rozdíždí firmu do které vkládá 20 milionu. Kde k nim přišel, toť otázka. Schválně si přečti na iDnes o taových lidech.  Věta: "Začínal jsem s málem, tím že jsem v Praze koupil nějaké pozemky" mě dokáže hodně pobavit.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

17. 6. 2009 11:20
Re: Mě se stává dost často

Pak je tady další věc a tou je korupce, která se děje na všech úrovních. Když jsem šéfoval malířům, tak jsem zjistil jak je složité malovat pro město. Všechno se řeší přes tři další firmy. Ačkoliv naše nabídka byla nejlevnější, přednost dostala konkurence, jenže ta si řemeslníky najímala, takže jsme nakonec stejně malovali my. To je běžná praxe, krásně si můžeš spočítat kolik takových mezičlánků u nás působí a kam se ztrácejí peníze daňových poplatníků.

0 0
možnosti
HN

handour

17. 6. 2009 9:42
Samochvála smrdí

Ode mně máš velkou pochvaluR^V

Když tady v Čechách už výchova směruje k tomu, že "samochvála smrdí", proto je tahle země plná zakomplexovaných lidí bez smyslu pro humor, kteří ten svůj život jen tak odžívají.

A ta smutná podívaná se dá vidět jen z venku...tady si lidi myslí, že je to normální, a že takovej život holt je:-/

Lidi tady neumí přijmout chválu, přivádí je do rozpaků, nebo mají pocit, že hned za to budete něco chtít.

Ale kritizovat? V tom jsou Češi nepřekonatelní přeborníci;-DR^

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

17. 6. 2009 9:28
exot

Mám se dobře nebo skvěle a jsem dobrá.

A až na pár podobně založených na mě lidi zírají, co že to...

0 0
možnosti
R

RichardNovicky

17. 6. 2009 9:12
Máte pravdu

Chválit se musí. Každý jsme rád chválen. A nikdo nás nepochválí tak často ani tak dobře jako my sami. Takže chvalme se a budeme chváleni. 

A nezáviďme těm, kteří si chválu zaslouží. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1945x
... si udělejte úsudek sami :-)