Za odvoláním náměstka Kopřivy je jenom závist

Tak si to prosím přiznejme. Náměstek Kopřiva byl odvolán jen proto, že závistivá veřejnost a novináři mu těch zanedbatelných pár miliónů nepřejí.

Morální marast ve kterém se v oblasti korupce a zneužívání veřejných peněz topíme je stále přímým důsledkem úpadku, který měl skončit v roce 1989. Bohužel za 20 let se prokázalo, že nezanedbatelná část ekonomicky aktivních lidí je myšlenkově stále svázáno se zásadou "kdo nekrade, okrádá svoji rodinu". Dříve se aktivním zlodějům (jen některým) mohlo přišít "rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví". Dnes stačí šikovný advokát, anonymní účty, popř. mlžná clona ve formě dědečka, který našel zapomenuté dědictví v krabici pod postelí.

Samozřejmě ti vyvolení musí dohnat a předehnat ostatní. Ti, kteří se vypracovali poctivou a tvrdou prací jsou srovnáváni s těmi, co se jen dostali ke správným "dveřím" a začali nemístně krást.

Před časem, po skončených komunálních volbách, kdy místní koalice musela přibrat do party další stranu, mi jeden známý, který se v zastupitelstvu také účastnil, říkal "No teď to budou mít blbý, tolik slimáčků na jednu kapustičku, chudáci..".

Nejsem nekritický pesimista. Nekradou všichni. Jen někteří. Ale všichni to vidí a nikdo nic nemůže udělat. Pardon, někdo nekrade, jen je šikovný. Nakoupí pozemky, změní územní plán. Vydělá 3 000%. Neuvěřitelné.

Prodávají se pozemky pro developery. Developer ví, že pozemky získá jen městu zpřízněná firma. Všechno je domluvené. Mlžnou clonou je sponzorský příspěvek na bohulibé aktivity, hlavní hodnotící kritérium, z finančního hlediska 0,05% celé transakce. Developer na směnu přistoupí. Město vydělá 10 mil. Kč, zprostředkovatel 20 mil. Kč, pro developera stále výhodné, protože za 10 mil. Kč provizi pozemky prodá konečnému zájemci. Občané prodělají 30 mil. Kč, část zisku je rozdělena "zasvěceným". Běžné.

Ale vraťme se k náměstku Kopřivovi. Je to od vás všech nečestné a nesportovní, víte? Kradou všichni, tak o co jde? To by byl pěkně padlý na hlavu, víme? Závidíte mu, co?? Takový machr! I minomety by vám pořídil, určitě by se na pár přehlídkách pěkně vyjímaly. A víte vy co, škarohlídi? Běžte klidně spát, my si zase cestičku najdeme! Cha chá

 

Autor: Aleš Kratina | pátek 3.9.2010 22:55 | karma článku: 16,52 | přečteno: 1172x
  • Další články autora

Aleš Kratina

Nepůjdeme jak ovce na porážku

23.8.2015 v 22:00 | Karma: 25,13

Aleš Kratina

Příčiny a následky - Studénka

26.7.2015 v 15:20 | Karma: 21,00

Aleš Kratina

Ano, selhal systém

24.2.2015 v 17:52 | Karma: 19,89

Aleš Kratina

Ukrajinské slzy

28.1.2015 v 22:37 | Karma: 10,85