Odboráři mají dost zadlužování tohoto státu!

"Jsme tady, abychom panu ministru poděkovali", prohlásil v televizním přenosu úředník Finančního úřadu v Cotkytli František Brouček.

Odboráři ve státní správě se rozhodli, že už mají dost přezaměstnanosti a vysokých platů, které ovládají jejich úřady a instituce.

"Bravo pane ministře!" volala z řečnického pultu Alena Vondrová, předsedkyně svazu odborových odbojářů. "Konečně někdo, kdo rázně vystoupil proti zadlužování tohoto státu a ožebračování našich občanů!". "Hurá..." volalo společně přítomné shromáždění. Žlutá a červená mávátka třepotala nad hlavami všech.

Nadšení tisíců pracujících se přelilo jak překotná bouře náměstím a dav se vydal směrem k ministerstvu vnitra, které jako první přišlo s myšlenkou "10% z platů dolů je jen začátek". Jásání nadšených hlasů, transparenty s nápisy "Příště vám přivezeme bagry peněz" a "Matky policistů pracují zadarmo". Vybraná delegace 100 odborářů nevydržela radostné čekání na ministra Johna a vběhlo s ohlušujícím tleskáním do budovy. Když členové zdravice zjistili, že ministr je ve Sněmovně, začali skandovat "Nevadí, nevadí" a "Děkujem, děkujem". Ohromení krásným návrhem populárního ministra začali přímo v útrobách ministerstva podávat hromadné výpovědi aby dále nezatěžovali státní rozpočet zadluženého státu.

Jaroslav Zavadil před novináři prohlásil: "Je nám jasné, že daňové úniky jsou velmi malé, proto chceme všemi možnými kroky podpořit všechny, kdo si chtějí takto přivydělat. Odboráři nebudou stát v cestě těmto pozitivním snahám o přerozdělení národního majetku. Všichni jsme připraveni svoje poslední peníze utratit za nákupy v hlavním městě."

V průběhu celého shromáždění navíc účastníci podporovali nákupem točeného desetistupňového piva svoje kolegy z Odborové komory svazu Českomoravských nezávislých pivovarů.

Na závěr pustili organizátoři odborářům zvukový pozdrav nestora levicových shromáždění Hugo Chaveze. "Přeji vám, abyste stejně jako já, dosáhli v konečné fázi převedení všech peněz z vašich rozpočtů do mé země. Peníze zbytečně svazují člověka v jeho činnosti a v konečné fázi zjistí, že je ke svému životu ani nepotřebuje".

Za neustávajícího provolávání hesla: "Sláva vládě" se nakonec všichni vydali ke svým domovům. Plastové kelímky od piva byly nahrnuty do Letenského tunelu, aby navždy připomínali tuto historickou událost.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Aleš Kratina | úterý 21.9.2010 21:17 | karma článku: 19,92 | přečteno: 1666x
  • Další články autora

Aleš Kratina

Nepůjdeme jak ovce na porážku

23.8.2015 v 22:00 | Karma: 25,13

Aleš Kratina

Příčiny a následky - Studénka

26.7.2015 v 15:20 | Karma: 21,00

Aleš Kratina

Ano, selhal systém

24.2.2015 v 17:52 | Karma: 19,89

Aleš Kratina

Ukrajinské slzy

28.1.2015 v 22:37 | Karma: 10,85