Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

shehezerada

22. 2. 2010 21:36
Autor článku má pravdu

Lidé by se při shléhnutí tohoto excelentního filmu měli oprostit od škarohlídství a vnímat víc než  jen líbivý příběh věčného boje dobra a zla. To, co nám chtěl James Cameron sdělit nebyl ani tak příběh samotný, jako spíš snaha připomenout člověku, že i přes veškeré vyspělé technické vymoženosti, vzešel  z přírody a že všechno v přírodě je spojeno neviditelným vláknem souvislostí a následků vývoje celé Země. A také, že porušování těchto vláken nikdy nezůstane bez odezvy. Snáze to pochopí lidé, kteří dokáží přírodu vnímat a chovat k ní úctu a zároveň snáze to pochopí děti, jelikož jsou vnímavější a svým způsobem "nezkažení" duchem dnešní doby.

Pro ty ostatní bude Avatar jen dalším efektním klišé příběhem.

0 0
možnosti
PK

dolch

21. 2. 2010 22:43
Dotaz

prosím všechny, kdo to viděli - myslíte si, že je to film vhodný pro osmiletýho kluka? Díky.

0 0
možnosti
IT

Ion Tichy

22. 2. 2010 20:21
Re: Dotaz

Podle mého názoru pokud je to normální klučina, tak klidně. A možná si z filmu odnese podstatně víc, než různí remcalové na forech, kteři nic nepochopili, tak aspoň prudí.

Jinak doporučuji rozhodně 3D, ideálně IMAX.

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

21. 2. 2010 21:32
Taky názor

Byl jsem na něm v útery, vizuální zážitek to rozhodně byl, zvlášť když to bylo mé první 3D kino.

Co se týče obsažených myšlenek, tak Lovelockova Gaia je stará nějakých 50 let a v rámci sci-fi byla mnohokrát rozpracována do nejrůznějších podob, z "reálného života" se k prezentovanému výkladu přiklání některé proudy New Age. Jediné, co bych na Avatarovi vyzdvihnul, je myšlenka fyzického propojení s přírodou umožněná tím, že nešlo o Zemi, ale Pandoru, takže měli tvůrci volné ruce, ta jediná mi přišla originální (a to nejspíše jen proto, že mám ve sci-fi na hranici s fantasy velké mezery).

No a co se týče samotného příběhu, tak něco tak neuvěřitelně přímočarého a předvídatelného jsem neviděl ani nepamatuju, každý podstatný prvek děje byl jasný destky minut předem, to co běžně (u dobrých příběhů) bývá náznakem, který je později v ději zajímavě využit, se zde zákonitě měnilo ve spoilery...

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

21. 2. 2010 21:35
Re: Taky názor

A abych byl fér, tak přiznávám, že na Avatara nejspíše půjdu znova, což je něco, co se u mě žádnému filmu dosud nepodařilo.

Ale bude to výhradně kvůli těm vizuálním orgiím, paradoxně je v tomto případě naprostá absence pozornosti hodného příběhu plusem, divák aspoň není rozptylován.

0 0
možnosti
SSB

starší sestra Boha

21. 2. 2010 18:04
Avatar je ale fakt nic moc

co se týče vizuální stránky je to revoluce, příběhove bych řekl propadák....

0 0
možnosti
MK

wopi

21. 2. 2010 10:17
.

"toliko" znamená "jen"

0 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 980x