Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tohle je ráj?

Ne-ne-ne, prosím takhle ne. Tohle je ráj! Tohle je ráj má být komedie, která si světovou premiéru odbyla už někdy před rokem. K nám přišla až letos v březnu, přesto na ní ale na internetu moc recenzí nenajdete. Ne na moviezone, ani v externích recenzích na csfd.cz.

 A v čem že ten ráj spočívá? Paul Rudd a Jennifer Aniston jsou pár, který se rozhodne koupit byt. Vlastně jde o garsonku, která je nepřijatelně drahá, ale oni si to mohou dovolit, protože Paul má práci. Jenže, co když o práci přijdete? Pak samozřejmě nemáte ani na byt a tak ho chtějí prodat. Makléřka vám ale samozřejmě řekne, že s trhem to je teď špatný, takže za ten byt, který jste minulý týden kupovali za draho, teď dostanete jen málo, takže dost proděláte. Náš pár se tak vydává někam jinam, asi do Atlanty za Paulovým bratrem. Sice netuším proč zrovna tam, nejspíš myslí, že tam najdou práci a zůstanou u něho na chvíli bydlet. Cestou se ale rozhodnou přes noc někde zastavit, najdou Elysium, jakýsi hyppísácký tábor, kde o sobě tvrdí, že nejsou hyppíci. Přijedou a hned si to tam zamilují, Paul se vykoupe nahý, sedí u ohniště atd. Zdejší komunita o sobě tvrdí, že není hippie, kteří jen vysedávají pokuřují, pijí a souloží s kdekým, že u nich jde o životní filosofii (inu, to snad bylo i hippies, ne?). Když druhý den přeci jen odjedou k Paulovo bratrovi, jsou zhnuseni konzumní společností a vrací se do Elysia, kde se začne hroutit jejich vzájemný vztah i zdravý rozum.

 Přestože mám Anniston jako herečku vcelku rád, tohle bylo moc. Debilní námět, amorální vztahy a myšlenka. Několika lidem z komunity bych s chutí dal po držce, kdyby se ke mně a mé přítelkyni chovali jako oni. Tvrdí o sobě, jak jsou mírumilovní, ale pro urážky nejdou daleko.

Film plný nebetyčných blbostí, u kterého si snad tvůrce myslel, že diváci jsou naprostí ignoranti. Ano, rád se taky podívám na film, u kterého nemusím příliš přemýšlet a mohu vypnout, ale podobně zaměřenou komedii opravdu nemusím a nedivím, že nikde žádná velká recenze není k nalezení, protože tenhle film už znovu vidět nechci.

Film sám o sobě by byl celkem pohodový, už jen kvůli Alanu Aldovi a Jennifer, ale debilní scénář a trapnost postav vše schazuje o desítky procent dolů. Nefungují dialogy, nefunguje scénář, nefunguje chemie mezi postavami.

40%

Autor: Roman Krása | úterý 21.8.2012 20:49 | karma článku: 4,71 | přečteno: 581x
  • Další články autora

Roman Krása

Kinozážitek, když Temný rytíř povstal

Jsou tomu čtyři roky, co nás Nolan oslnil “Temným rytířem“. Mezitím nás pohltil Počátkem a naše, má, očekávání při čekání na dalšího, tentokrát již závěrečného Batmana se neúměrně zvyšovala. Když pak vtrhl do kin, s každou novou recenzí jsem zvažoval pro a proti. Mám si zničit zážitek z trilogie století? Obcházel jsem kolem kina, díval se na obsazení kinosálu a už už si říkal, že nikam nepůjdu. Touha ale nakonec vyhrála, sbalil jsem se a vyrazil do kina na zážitek roku.

20.8.2012 v 12:00 | Karma: 6,51 | Přečteno: 686x | Diskuse| Kultura

Roman Krása

Ghost rider a jeho pekelné řádění na filmovém plátně

Pokud jste si stejně jako já mysleli, že se Nicolas Cage dokáže objevit v dobrém filmu, prosím, nedívejte se na nového Ghost Ridera. Buď má v posledních letech tak špatných čich na filmy nebo si už skutečně myslí, že hraje v dobrých filmech. Na jeho obranu třeba říct: býval to fajn herec.

19.8.2012 v 10:03 | Karma: 6,46 | Přečteno: 637x | Diskuse| Kultura

Roman Krása

007:Quantum of Solace

Série agenta 007 slibuje sázku na jistotu. Jen málokdy se člověk zklame tím, co v ni vidí. A 22. díl není výjimkou. Je pravda, že Daniela Craiga jsem si v bondovské sérii moc představit nedokázal a po Casinu royal mé přesvědčení ještě vzrostlo, ale vyplatilo se mu dát ještě jednu šanci, protože poté přišlo Quantum of Solace a zcela změnilo koncepci podání agenta s povolením zabíjet.

18.8.2012 v 14:11 | Karma: 5,27 | Přečteno: 719x | Diskuse| Kultura

Roman Krása

Temný rytíř povstal

Jsou tomu čtyři roky, co nás Nolan oslnil “Temným rytířem“. Mezitím nás pohltil Počátkem a naše, má, očekávání při čekání na dalšího, tentokrát již závěrečného Batmana se neúměrně zvyšovala. Když pak vtrhl do kin, s každou novou recenzí jsem zvažoval pro a proti. Mám si zničit zážitek z trilogie století? Obcházel jsem kolem kina, díval se na obsazení kinosálu a už už si říkal, že nikam nepůjdu. Touha ale nakonec vyhrála, sbalil jsem se a vyrazil do kina na zážitek roku.

17.8.2012 v 11:05 | Karma: 5,24 | Přečteno: 738x | Diskuse| Kultura

Roman Krása

Prci, prci, prcičky: školní sraz

Prci, prci, prcičky na školním sraze jsou vítanou změnou. Orgasmem do žil, který už zapomněl, jak pohodářská tahle komediální série doopravdy byla. A přesvědčením, že ani stupidní pokračování na DVD (Na táboře, Spolek Beta) nemají šanci být něčím lepším než céčkem, když se objeví Stiffler a jeho parta, která ukazuje, že v devadesátých letech se zkrátka teenagerské komedie natáčet uměly.

16.8.2012 v 18:23 | Karma: 6,84 | Přečteno: 1556x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

VIDEO: Alkohol a grogy za volant nepatří. Policie zapojila do kampaně děti

1. června 2024  12:22

„V autě se vždycky pšipoutej“ nebo „Zpomal, kámo.“ To radí ti nejmenší řidičům na videu, které v...

Hasičská cisterna dostala smyk a havarovala, dva lidé se zranili

1. června 2024  12:13

V sobotu krátce po půl desáté dopoledne havarovala hasičská cisterna mezi obcemi Žulová a Vápenná...

Česko zasáhly silné deště. Voda zaplavovala ulice, ničila stromy

1. června 2024  9:03,  aktualizováno  12:06

Česko v noci z pátku na sobotu zasáhl silný déšť. Středočeští hasiči kvůli tomu zasahovali u třech...

Počet povolených oddlužení v minulých letech klesl, bylo jich skoro 18 tisíc

1. června 2024  12:06

V Česku v posledních letech ubývá návrhů na oddlužení a povolených oddlužovacích procesů. Vyplývá...

Jaké vitamíny brát v těhotenství? Poradíme vám, jak se rozhodnout.
Jaké vitamíny brát v těhotenství? Poradíme vám, jak se rozhodnout.

Každá budoucí maminka se snaží zajistit pro své miminko jen to nejlepší. GS Mamavit je komplexní multivitaminový doplněk, který je speciálně...

  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 980x