Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Frustrující filmové zklamání

NINJA ASSASSIN:   Já tomu nějak nerozumím. Tenhle film měl být fajn, i když béčko…ale kvalitní a s áčkovým rozpočtem. A to mi jej doporučoval spolužák. Na kolena jej ale srazil fakt, že si hraje na něco, co není a že jeho tvůrci nejsou z asijské části světa, ale roztříštění mezi Amerikou a Německem. A přesto jakoby režisér James McTeigue sliboval akční krvavou podívanou a pohled do duše asijského bojovníka.

NINJA ASSASSIN:

Ale chyba lávky, už jen samotný příběh jakoby vypadl z představ dorostence vykojeného na filmu podobných videohrách a slintajícím nad digitální vymožeností. Hlavní postavou je Raizo, k vraždění vycvičený ninja. Jenže se odvrátil od své „rodiny“, která jej vycvičila a poslala zabíjet. Stal se zrádcem lačnícím po pomstě právě své rodiny, která probodla srdce jeho kamarádce. A tak se nyní rozhodně pomoc půvabné „knihovnici“ či co vlastně dělá, která pátrá po tajemství ninjů, najímaných coby nájemní vrazi. A tenhle příběh se ztrácí a je až příliš jednoduchý.

Kdyby byl ale problém pouze tady, ještě bych to nějak překousl, ale už jen prvních pět minut vás přesvědčí o tom, že to tentokrát to tvůrce V jako Vendeta zkrátka nezvládl. Akční scény, které uvidíte, se po většinu doby utápějí ve tmě a stínu, takže nic nevidíte. Střih akce je natolik rychlý a špatně poskládaný, že si ani z jinak snad nádherných bojových comb nic moc neodnesete. Hektolitry krve, které jsou ale jako jediné osvícené, jsou až příliš digitalizované, což poznáte z prvního zhlédnutí kapky krve. A promiňte, ale ano, tohle mi vážně vadí. Snímek vypadá právě jako videohra, jenže tu si aspoň užijete, protože hlavní postavou, která musí všechny rozstřílet, jste vy samotní. Jenže v „Ninja assassin“ se do hlavní postavy ani vžít nedokážete, oni vás nenechají, přestože se o to snaží.

A celou dobu přemýšlíte má-li film být skutečně tak dementní, jak vypadá, nebo zábavný. Jestli zábavný, pak se mu záměr nepovedl, protože jsem se na něj díval a pohled stále směřoval k hodinám a čas mi neutíkal, jak by měl a já stále více usínal. Jestli dementní, pak se mu vše povedlo na jedničku, snad jen na tu zábavnost, které jinak i dementní filmy občas obsahují. Vrátím-li se k digitální krvi, při střetech s nepřítelem si všimnete, že jej „Raizo“ sekne mečem do několika tepen, přičemž z takto postižené postavy následně vypadne jen něco málo digitální krve, která místo toho, aby stríkala, vystříkne pouze jednou a následně už nic. A postava se hýbe naprosto normální. A co hůř, dělá naprosto nesmyslné pohyby a ne a ne se sklátit k zemi s tepeným krvácením z několika míst najednou!

A tak jediné, co na filmu vidím jako plus, nebo spíše jen jako jeho pozitivní a celkem ucházející stránku, jsou flashbacky do dětství a výcviku ninja bojovníků. Ten jsem coby laik ocenil, nebo snad jsem se u něj spíše tolik nenudil. Jenže ty části jsou i tak dost krátké nevyužité, takže bych snad spíše ocenil a poté vyzdvihl, kdyby místo téhle nemyslitelné komedie k pláči vznikl film o vzniku samotného ninja tichého bojovníka. Něco jako dokument o jeho výcviku, myšlení, moudrech mistra. A tenhle film toho má málo.

Takže nerozumím, proč Američané spolu s Němci vytvořili film, který má odkazovat snad na japonské filmy a hlavně tamější tvrdě vycvičené bojovníky. Podobné snímky mají točit země, které o tom něco vědí. Měla snad-li tohle být nějaká pocta na legendy, pak se dle mého příliš nevydařila a jako nevýrazné béčko, nebo spíš céčko s áčkovým rozpočtem jej najdete pouze na DVD, ale doporučuji po něm nesahat, protože zbytečně utratíte peníze. Bohužel, ale takhle by se filmy už snad dělat neměli.

30%

recenzi naleznete také zde: http://romankrasa.webnode.cz/filmy/akcni-scifi/ninja-assassin/

Autor: Roman Krása | čtvrtek 19.8.2010 10:21 | karma článku: 4,79 | přečteno: 1083x
  • Další články autora

Roman Krása

Tohle je ráj?

Ne-ne-ne, prosím takhle ne. Tohle je ráj! Tohle je ráj má být komedie, která si světovou premiéru odbyla už někdy před rokem. K nám přišla až letos v březnu, přesto na ní ale na internetu moc recenzí nenajdete. Ne na moviezone, ani v externích recenzích na csfd.cz.

21.8.2012 v 20:49 | Karma: 4,71 | Přečteno: 581x | Diskuse| Kultura

Roman Krása

Kinozážitek, když Temný rytíř povstal

Jsou tomu čtyři roky, co nás Nolan oslnil “Temným rytířem“. Mezitím nás pohltil Počátkem a naše, má, očekávání při čekání na dalšího, tentokrát již závěrečného Batmana se neúměrně zvyšovala. Když pak vtrhl do kin, s každou novou recenzí jsem zvažoval pro a proti. Mám si zničit zážitek z trilogie století? Obcházel jsem kolem kina, díval se na obsazení kinosálu a už už si říkal, že nikam nepůjdu. Touha ale nakonec vyhrála, sbalil jsem se a vyrazil do kina na zážitek roku.

20.8.2012 v 12:00 | Karma: 6,51 | Přečteno: 686x | Diskuse| Kultura

Roman Krása

Ghost rider a jeho pekelné řádění na filmovém plátně

Pokud jste si stejně jako já mysleli, že se Nicolas Cage dokáže objevit v dobrém filmu, prosím, nedívejte se na nového Ghost Ridera. Buď má v posledních letech tak špatných čich na filmy nebo si už skutečně myslí, že hraje v dobrých filmech. Na jeho obranu třeba říct: býval to fajn herec.

19.8.2012 v 10:03 | Karma: 6,46 | Přečteno: 637x | Diskuse| Kultura

Roman Krása

007:Quantum of Solace

Série agenta 007 slibuje sázku na jistotu. Jen málokdy se člověk zklame tím, co v ni vidí. A 22. díl není výjimkou. Je pravda, že Daniela Craiga jsem si v bondovské sérii moc představit nedokázal a po Casinu royal mé přesvědčení ještě vzrostlo, ale vyplatilo se mu dát ještě jednu šanci, protože poté přišlo Quantum of Solace a zcela změnilo koncepci podání agenta s povolením zabíjet.

18.8.2012 v 14:11 | Karma: 5,27 | Přečteno: 719x | Diskuse| Kultura

Roman Krása

Temný rytíř povstal

Jsou tomu čtyři roky, co nás Nolan oslnil “Temným rytířem“. Mezitím nás pohltil Počátkem a naše, má, očekávání při čekání na dalšího, tentokrát již závěrečného Batmana se neúměrně zvyšovala. Když pak vtrhl do kin, s každou novou recenzí jsem zvažoval pro a proti. Mám si zničit zážitek z trilogie století? Obcházel jsem kolem kina, díval se na obsazení kinosálu a už už si říkal, že nikam nepůjdu. Touha ale nakonec vyhrála, sbalil jsem se a vyrazil do kina na zážitek roku.

17.8.2012 v 11:05 | Karma: 5,24 | Přečteno: 738x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Auto vyjelo ze silnice a srazilo tři chodce. Žena zemřela, dvě děti jsou zraněné

2. května 2024  16:40

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

D35 u Litovle blokovala nehoda, ze zdemolovaného vozu se vysypal náklad

2. května 2024  10:45,  aktualizováno  16:36

Cestu po dálnici D35 ve směru z Olomouce na Mohelnici komplikovala více než sedm hodin nehoda...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  16:34

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Budoucí ministr Tuleja v problémech? Publikoval v pochybných vědeckých časopisech

2. května 2024  13:57,  aktualizováno  16:23

Kandidát TOP 09 na ministra pro vědu Pavel Tuleja požádal Slezskou univerzitu, aby stáhla z jeho...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 980x