Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Zani

24. 11. 2011 10:35
Díky!

Díky za Vaše články.

Jenom bych dodal, že šelmy patří za mříže, nebo přinejmenším na tlustej řetěz.:-)

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

24. 11. 2011 10:44
Re: Díky!

Nikoli. Patří do volné přírody. Do lesů, do luk a do polí, savan džunglí. Aby regulovali prostředí.

To že sme z lesů vymítili vlky medvědy rysy a lišky jenom znamená že jejich činnost musí uměle suplovat myslivci a hajní. Místo toho aby tihle sežrali nemocné a slabé tak ti dostanou příležitost se dál množit a a předávat mizernou genetickou výbavu dál. Pak v takové populaci řádí epidemie a musí se očkovat.´

Když v prostředí vyhubíte šelmy, pak musíte převzít jejich funkci sám, jinak prostředí dřív nebo později skolabuje. Zase když se přemnoží šelmy nakonec umřou hlady pro nedostatek potravy. Autoregulace systému. A netvrďte mi že lidské "regulace" dokáží zastat práci přírody lépe... nikde na této planetě se neexistuje příklad kde by to dlouhodobě fungovalo bez poškození prostředí.

0 0
možnosti
N

Novotnak

23. 11. 2011 23:17
Ono zase není tak dramatické jak popisujete, setkal jsem se,

už je to tedy dříve, s možností investovat do Hedge Fundů v řádek desítek tisíc Kč. Jednalo se o samozřejmě o rizikovou investici, ale byly to fondy, které fungovali dlouhou řadu let, bez toho aby jejich výnos nějak ovlivnili předchozí krize (2001) s celkem stálým výnosem (minimální kolísání) kolem "pouhých" 7 % ročně. Jednalo se o konzervativnější hedge fondy, pokud se to hedge fondu dá říct :-). Ty co popisujete vy, je trochu jiná liga těchto fondů, ale jak jste napsal, takový fond může stejně dobře vydělat pár miliard, jako je prodělat. Tím pádem může svého protivníka o tyto miliardy nejen ochudit, ale také obohatit :-).

0 0
možnosti
N

Novotnak

23. 11. 2011 23:20
Re: Ono zase není tak dramatické jak popisujete, setkal jsem se,

Každopádně nevidím důvod proč by měly být zakázány, i ony obchodují možná bez zbytečných regulací, ale stále v souladu se zákonem.

0 0
možnosti
P

princdrson

23. 11. 2011 17:18
No pokud nejsou zakázány

tak musí být důvod, proč tomu tak není. K čemu je státy potřebují?

0 0
možnosti
K

kram.bigbloger.lidovky.cz

23. 11. 2011 18:19
Re: No pokud nejsou zakázány

To je stejny dotaz, jako proc se prodava alkohol, kdyz pak z nej jsou lide ozrali. Ekonomika nefunguje jen pro dobro, to by se neprodavaly cigarety, rum a neexistovaly by hraci automaty.

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

23. 11. 2011 11:13
Hezký vtip ...

jo a ještě si pamatuji na uměle vyvolanou bublinu po tzv. první vlně kupónové privatizace v Česku ... tenkrát vystřízlivělo mnoho potencionálních buržoazních kapitalistů ... dnes jsou to již spořádaní zaměstnanci bez roupů R^

0 0
možnosti
K

kram.bigbloger.lidovky.cz

23. 11. 2011 11:38
Re: Hezký vtip ...

Kdyby to byl vtip tak by tenhle průmysl nespravoval investice v hodnote 1,7 bilionu dolaru, jenom v Londýně je asi pres 1000 Hedge Funds vetsinou umístěných mimo City konkretne Mayfair a okolí. Ony to totiž narozdíl od bank jsou nenapadne firmicky často třeba a peti zaměstnánci. Coz jim rozhodne nebrání obchodovat stovky milionu liber práve naopak nekteré fondy operují třeba s 2 miliardami dolaru a přesto tam pracuje asi 11 lidi. Proto jsou tyhle šelmy mnohem rychlejší než banky.

0 0
možnosti
KV

Katarina Vaculikova

23. 11. 2011 10:50
hedge funds

zaujímavý, aj keď dosť jednoducho napísaný článok.. chcelo by to asi trošku viac vysvetliť alebo priblížiť... ale inak čitateľné ;-) doporučujem film KRIZE.. tiež tam popisuje Hedge funds, deriváty a vlastne ako narástla americká bublina a celá praskla... je to dokument, nie filmový trhák, myslím, že by Vás zaujímal ;-)

0 0
možnosti
K

kram.bigbloger.lidovky.cz

23. 11. 2011 11:06
Re: hedge funds

Díky články se snažím udržet na jednu A4, tudíž ke zjednodušeni musí dojit stejně jako jsem tak učinil u CDS, CDO jez jsem popisoval v předchozích dílech a jak jsem učinil v článku o IPO co vyjde zítra.

0 0
možnosti