Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Zani

24. 11. 2011 10:35
Díky!

Díky za Vaše články.

Jenom bych dodal, že šelmy patří za mříže, nebo přinejmenším na tlustej řetěz.:-)

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

24. 11. 2011 10:44
Re: Díky!

Nikoli. Patří do volné přírody. Do lesů, do luk a do polí, savan džunglí. Aby regulovali prostředí.

To že sme z lesů vymítili vlky medvědy rysy a lišky jenom znamená že jejich činnost musí uměle suplovat myslivci a hajní. Místo toho aby tihle sežrali nemocné a slabé tak ti dostanou příležitost se dál množit a a předávat mizernou genetickou výbavu dál. Pak v takové populaci řádí epidemie a musí se očkovat.´

Když v prostředí vyhubíte šelmy, pak musíte převzít jejich funkci sám, jinak prostředí dřív nebo později skolabuje. Zase když se přemnoží šelmy nakonec umřou hlady pro nedostatek potravy. Autoregulace systému. A netvrďte mi že lidské "regulace" dokáží zastat práci přírody lépe... nikde na této planetě se neexistuje příklad kde by to dlouhodobě fungovalo bez poškození prostředí.

0 0
možnosti
N

Novotnak

23. 11. 2011 23:17
Ono zase není tak dramatické jak popisujete, setkal jsem se,

už je to tedy dříve, s možností investovat do Hedge Fundů v řádek desítek tisíc Kč. Jednalo se o samozřejmě o rizikovou investici, ale byly to fondy, které fungovali dlouhou řadu let, bez toho aby jejich výnos nějak ovlivnili předchozí krize (2001) s celkem stálým výnosem (minimální kolísání) kolem "pouhých" 7 % ročně. Jednalo se o konzervativnější hedge fondy, pokud se to hedge fondu dá říct :-). Ty co popisujete vy, je trochu jiná liga těchto fondů, ale jak jste napsal, takový fond může stejně dobře vydělat pár miliard, jako je prodělat. Tím pádem může svého protivníka o tyto miliardy nejen ochudit, ale také obohatit :-).

0 0
možnosti
N

Novotnak

23. 11. 2011 23:20
Re: Ono zase není tak dramatické jak popisujete, setkal jsem se,

Každopádně nevidím důvod proč by měly být zakázány, i ony obchodují možná bez zbytečných regulací, ale stále v souladu se zákonem.

0 0
možnosti
P

princdrson

23. 11. 2011 17:18
No pokud nejsou zakázány

tak musí být důvod, proč tomu tak není. K čemu je státy potřebují?

0 0
možnosti
K

kram.bigbloger.lidovky.cz

23. 11. 2011 18:19
Re: No pokud nejsou zakázány

To je stejny dotaz, jako proc se prodava alkohol, kdyz pak z nej jsou lide ozrali. Ekonomika nefunguje jen pro dobro, to by se neprodavaly cigarety, rum a neexistovaly by hraci automaty.

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

23. 11. 2011 11:13
Hezký vtip ...

jo a ještě si pamatuji na uměle vyvolanou bublinu po tzv. první vlně kupónové privatizace v Česku ... tenkrát vystřízlivělo mnoho potencionálních buržoazních kapitalistů ... dnes jsou to již spořádaní zaměstnanci bez roupů R^

0 0
možnosti
K

kram.bigbloger.lidovky.cz

23. 11. 2011 11:38
Re: Hezký vtip ...

Kdyby to byl vtip tak by tenhle průmysl nespravoval investice v hodnote 1,7 bilionu dolaru, jenom v Londýně je asi pres 1000 Hedge Funds vetsinou umístěných mimo City konkretne Mayfair a okolí. Ony to totiž narozdíl od bank jsou nenapadne firmicky často třeba a peti zaměstnánci. Coz jim rozhodne nebrání obchodovat stovky milionu liber práve naopak nekteré fondy operují třeba s 2 miliardami dolaru a přesto tam pracuje asi 11 lidi. Proto jsou tyhle šelmy mnohem rychlejší než banky.

0 0
možnosti
KV

Katarina Vaculikova

23. 11. 2011 10:50
hedge funds

zaujímavý, aj keď dosť jednoducho napísaný článok.. chcelo by to asi trošku viac vysvetliť alebo priblížiť... ale inak čitateľné ;-) doporučujem film KRIZE.. tiež tam popisuje Hedge funds, deriváty a vlastne ako narástla americká bublina a celá praskla... je to dokument, nie filmový trhák, myslím, že by Vás zaujímal ;-)

0 0
možnosti
K

kram.bigbloger.lidovky.cz

23. 11. 2011 11:06
Re: hedge funds

Díky články se snažím udržet na jednu A4, tudíž ke zjednodušeni musí dojit stejně jako jsem tak učinil u CDS, CDO jez jsem popisoval v předchozích dílech a jak jsem učinil v článku o IPO co vyjde zítra.

0 0
možnosti
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1676x
Bylo nebylo. Nebo vlastně bylo. Jednou jsem začal psát. Pak jsem se do toho zažral, ale pak mě to přestalo bavit. Publikoval jsem všechno možný. Teď vlastně je úplně jedno, co sem napíšu. Jelikož ten, kdo mě zná, ten už ví, že ode mě jdou čekat různý věci. Ale stejně si to píšu hlavně asi tak nějak sám pro sebe. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy