Volím pana Schwarzenberga. Shame on you, M. Z.!

Sleduji první prezidentský duel na ČT. Svrbí mě jednak prsty, proto píši, a jednak i oči a uši. Zeman je povýšený, podlézavý a snaživý. Mistr  drzosti, demagogie a manipulace. Jeho neštítivý pragmatismus je ukázkový.

Líbí se mi, s jak nadnesenými nadějemi lidé nového prezidenta spojují. Hledají boha, který spraví jejich život. V parlamentu bude práskat bičem a všechny postaví do latě. A jako bezkonkurenční kouzelník je návdavkem přesvědčí o svých idejích. Pan Zeman je zdatný herec a tuto hru přijímá. Přijímá na sebe další a další očekávání. Balvan odpovědnosti.

Mezi tím stihne osočit moderátora nebo soka. Navzdory gentlemanské dohodě používá proti panu Schwarzenbergovi velmi osobní invektivy. Je odporný.

Pan Schwarzenberg má jistě své nedostatky. I s nimi však zejména lidsky bohatě přečnívá nad limity Miloše Zemana.

Pro mě Karel Schwarzenberg reprezentuje vznešenost a důvěryhodnou zkušenost. Je pod jeho úroveň štěkat jako nemocný pes na své protivníky. Jeho integrita, vnitřní klid a rozhled jsou pro mě zárukou dobrého výkonu funkce hlavy státu.

Běží 75. minuta duelu. Miloš Zeman pokračuje v přehlídce svých domnělých řečnických dovedností a již dočista ztrácí soudnost. Jako přiopilý zedník má vůči moderátorovi nevymáchanou hubu. V mých očích je nepřijatelný.

Pane Schwarzenbergu, díky, že nesete statečně toto břímě. Ve Vašem věku je to úctyhodné. Můj hlas máte jistý.

Václav Král

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Král | čtvrtek 17.1.2013 21:59 | karma článku: 26,09 | přečteno: 1328x
  • Další články autora

Václav Král

Verše ze sna

31.10.2018 v 11:05 | Karma: 3,61

Václav Král

Český lev (kultura vers. politika)

11.3.2018 v 15:56 | Karma: 17,02

Václav Král

Nebýt v odporu

11.1.2016 v 18:32 | Karma: 5,09