Mistrovství ČR v recyklaci paměti národa

KTEŘÍ Z OSVĚDČENÝCH FAVORITŮ VE VOLBÁCH ZÍSKAJÍ MEDAILE ZA NEJLEPŠÍ RECYKLOVACÍ VÝKON? Jan Křtitel zbavoval novověrce hříchu křtem v Jordánu. Kdo by se dnes namáhal chozením k vodě, když stačí hříchy (smrtelné) cynicky zrecyklovat a z žumpy učinit svatostánek pouhými slovy? Tato dovednost nechť patří do výbavy každého profesionálního tlučhuby. Pardon, vlastně „politika“.

Dvě naše největší politická uskupení (vpravdě svatá a mohutně oslavovaná) se přou o to, které z nich posloužilo zemi více. V ústech jedněch je bílá černou a v ústech druhých je černá bílou. Není prostor pro objektivní hodnocení. Vítězí koktejl drzosti, demagogie a ideologie. Boj o emoce neinformovaného voliče vrcholí. Servíruje se volební vuřtguláš vydávaný za hovězí ragú. Obšťastněný strávník si mne břicho a slastně vzdychá nad delikátní chutí brambor, koňského salámu a papriky.

Jen o krok za mistry oboru recyklace hříchu zůstává kouzelnicko-sadařská (čti třešňová) škola, jejíž doménou není vidět černě či bíle, nýbrž červeně. Případně nevidět vůbec. Pyšně se opíjí svou domnělou vybičovanou morálkou a know-how na správu země(koule). Nic se nebojí gigantického zadlužení. Však to už se nějak udělá. Z povidlového frgálu je třeba si taky konečně pořádně ukousnout. Kdo by se chtěl na hostině spokojit s drobky na bohaté tabuli?

Možným vítězem mistrovství ČR v recyklování minulosti a dozajista velmi pravděpodobným je i sám osvícený volič. Ve jménu své tolik zkoušené víry blaženě podlehne křtu favorizovaného trojlístku české recyklovací scény a sám jí hrdě předá zasloužené medaile. Hrajte hymnu, země česká zase začíná vzkvétat! Projekt recyklace paměti národa úspěšně dokončen.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Král | čtvrtek 24.10.2013 7:45 | karma článku: 28,64 | přečteno: 3560x
  • Další články autora

Václav Král

Verše ze sna

31.10.2018 v 11:05 | Karma: 3,61

Václav Král

Český lev (kultura vers. politika)

11.3.2018 v 15:56 | Karma: 17,02

Václav Král

Nebýt v odporu

11.1.2016 v 18:32 | Karma: 5,09