Plážoví tenisté chtějí šrotovné

V reakci na přicházející ekonomické ochlazení přichází Česká asociace plážového tenisu s návrhem na zavedení šrotovného ve výši 1000,- Kč za jednu sešrotovanou plážovou pálku. Oproti aktuálním návrhům z jiných oborů je toto řešení opravdu zásadní a výrazně podpoří boj proti nezaměstnanosti v ČR.

Tisková zpráva České asociace plážového tenisu 

Zdůvodnění zavedení šrotovného na plážové pálky:

1) Na světě se vyrobí cca 150 tis. plážových pálek celkem. Vyrábí se v Pakistánu a na Taiwanu. Pokud by se zavedlo šrotovné na celosvětový objem prodeje bude nárok na státní rozpočet pouze 150 mil. Kč.

2) Plážový tenis se rozvíjí, na rozdíl od jiných oborů, celosvětově dvouciferným růstem ročně. Zavedením šrotovného převedeme exklusivně výrobu plážových pálek do České republiky a tím u nás založíme zcela nové dynamicky se rozvíjející průmyslové odvětví.

3) Odhadovaný přínos v prvním roce bude až sto nových pracovních míst ve 2-3 výrobních závodech. Padesát pracovních míst potom vznikne v globální ekologické šrotovně.

4) Dalším doprovodným efektem je možnost sponzoringu České reprezentace plážového tenisu, čímž by se uspořily prostředky (ČSTV a SAZKY) na další sporty, které šrotovné nezavedou.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Edvard Kožušník | sobota 18.4.2009 6:52 | karma článku: 9,74 | přečteno: 1032x