Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

investor76

17. 6. 2009 18:19
Výpalné ...

tuto terminologii jsem už někde slyšel... nebo dokonce někomu psal v různých námitkách... bohužel ... pokud člověk nechce do politiky a parlamentu. Jakákoli snaha se předem odmítá. Najednou jsou tady volby a jde vše... Jen takový dotaz pane jak se odhlásit z Vašeho veřejného podporovatele a zajistit si aby mé osobní data, slova atd. nebyly užity v budoucnosti...

Díky...

S pozdravem Libor

http://libortesar.blog.idnes.cz/

0 0
možnosti

vodní želva

29. 5. 2009 10:59
typický předvolební článek ODS nebo ČSSD

Autor kandiduje do evropského parlamentu a jako nosné téma si vybral populistické téma - konsecionářské poplatky. Co na tom, že jako Europoslanec tuto věc nebude moci žádným způsobem ovlivnit, hlavně že ho budou lidi volit.

0 0
možnosti

Totedyne

29. 5. 2009 11:59
Re: typický předvolební článek ODS nebo ČSSD

Na prosazování neověřených východoevropských experimentů se specializuje ODS.

0 0
možnosti

zeolit

29. 5. 2009 10:13
Ještě k té závislosti na politicích.

Jako "amatér" se o věci, které se týkají veřejnoprávních subjektů, zajímám od tzv. televizní krize. K čemu tehdy nakonec ve sněmovně došlo? Obě velké strany se dohodly a šlo to všechno jak na drátku. Výsledkem bylo, že ingerence politiků ještě vzrostla. A trvá dodnes. Takže hrozit ještě větší podřízeností nebo závislostí je mimo mísu. Podpora i nesouhlas s navhovanou změnou jdou napříč celým polit. spektrem. /Poslankyně Levá mně před časem odpověděla, že s případným zrušením souhlasí.../

[>-]EU[>-]

0 0
možnosti

Totedyne

29. 5. 2009 11:14
Re: Ještě k té závislosti na politicích.

Dnes mají v Radě pro rozhlasové a televizní vysílání své zástupce vládní strany i opozice. Veřejnoprávní televize a rozhlas je tedy skutečně na politicích závislý, ale na politicích různých stran.

Při přijetí tohoto populistického nebezpečného návrhu by veřejnoprávní media byla daleko víc závislá na vládě a vládních poslancích, dalek více by jim přisluhovala a hlavně by z důvodu obavy o finanční příspěvek se bála zveřejňovat korupční aféry mocných. Opozice zpravidla ty korupční afery nemá, protože není u moci.

0 0
možnosti

Stan from Prague

29. 5. 2009 9:51
Privatisace CT a CRO plne podporuji

jsou to upolne normalni cizopasnici, Ja ma vaute radio CRO jsem nikdy v zivote neposlouchal a musim za nej kazdy mesic platit nejakym budizknicemu....stejne je to s CT, nedavno jsem v hotelu videl zpravy a mel pocit, ze jsem v roce 1988... byla to ubohost....tj zruseni/privatisace techtoi instituci je zcela spravna vec.. nikomu chybet nebudou... tedy krome tech par typku, co si z toho udelali dobry business....

0 0
možnosti

Totedyne

29. 5. 2009 11:07
Re: Privatisace CT a CRO plne podporuji

Pokud budou všichni sledovat a poslouchat jen komerční media, tak budou všichni neinformovaní a omezení, jak ty.

0 0
možnosti

Totedyne

29. 5. 2009 9:20
populismus a blbost

Rušení koncesionářských poplatků vnímám jako populistickou blbost. Pokud budou veřejnoprávní media dostávat příspěvky z daní, pak budou daleko víc závislí a poplatní politikům. To je velké nebezpečí pro demokracii. Pokud budou živi jen z reklam, tak nám tu vznikne další komerční televize. Jelikož na reklamní trh jde více méně konstantní objem peněz, zvýší se konkurence a sníží objem prostředků s kterými budou muset jednotlivé televizní a rozhlasové firmy vystačit. Takže do televize se dostane jen ta nejlacinější komerce.

0 0
možnosti

Totedyne

29. 5. 2009 9:29
dodatek

Ještě bych dodal, že nejsem proti nějakým drobným úpravám. Například majitelé hotelů a penzionů by si nějaké úlevy zasloužily. Spravedlivé by bylo platit koncesionářské poplatky podle průměrné vytíženosti hotelu, resp. pokojů s televizí nebo rádiem. Například, když je průměrná vytíženost 40%, pak by platily jen 40% poplatků ze všech televizních a rozhlasových přístrojů. Asi by si na to musel vést majitel zvláštní evidenci, ale z knihy hostů by se to snadno dalo překontrolovat.

Není důvod, aby cizí turisté za televizi neplatili, a aby to platili za ně místní daňoví poplatníci.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

29. 5. 2009 8:38
Hezké, moc hezké.

Celý seriál je moc hezký. Zrušení koncesionářských poplatků jste i věcně zdůvodnil. Má to jednu chybu. Zajímavou o to více, oč "příznivci" ODS doslova buší do ČSSD, že přichází s věcmi, které EP bude řešit jen těžko. Nebo Vy nekandidujete do EP? Skutečně tam chcete koncesionářské poplatky rušit?

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2185x
KOZUSNIK.EU - osobní stránka

Je jedním ze zakladatelů think-tanku eStat.cz - Efektivní stát, občanské sdružení Michala Tošovského. eStat.cz se snad jako jediná nevládní organizace v ČR věnuje problematice byrokracie. Byl zvolen v roce 2009 za ODS do Evropského parlamentu.

A taky hraje plážový tenis.