Diskuse
Zabijačka
Děkujeme za pochopení.
J26a92n 57F11r72o44l17í53k
Mě tam chybí jen ten gulášek někdy v pozdní odpoledne, kdy už poklízíme a jen míchači pracují u kotle se sádlem a škvarkami a u druhého s černou polévkou. To je doba, kdy už venku přituhuje a všichni se sejdeme v kuchyni, dáme čaj i štamrdli a ten gulášek.
D16a74g39m67a52r 12F41o60ř58t90o44v67á
Také jsme doma zabíjeli každý rok, na mě vždy připadlo špejlování. Jednou jsem se to naučila (je to jednoduché) a už mi to zůstalo.
Do prejtu jsme museli upéci domácí veku, já bych tam klidně dala tu kupovanou, ale to nešlo. A protože dřív nebyly mrazáky, maso se zavařilo do zavařovaček a jedli jsme to v průběhu roku. Moc mi to nechutnalo, zamrazené maso je lepší.
A jako děti jsme produkty ze zabijačky nechtěli (jitrnice, prejt, guláš), ale teď v dospělosti bych si to ráda dala.