- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Mě tam chybí jen ten gulášek někdy v pozdní odpoledne, kdy už poklízíme a jen míchači pracují u kotle se sádlem a škvarkami a u druhého s černou polévkou. To je doba, kdy už venku přituhuje a všichni se sejdeme v kuchyni, dáme čaj i štamrdli a ten gulášek.
Také jsme doma zabíjeli každý rok, na mě vždy připadlo špejlování. Jednou jsem se to naučila (je to jednoduché) a už mi to zůstalo.
Do prejtu jsme museli upéci domácí veku, já bych tam klidně dala tu kupovanou, ale to nešlo. A protože dřív nebyly mrazáky, maso se zavařilo do zavařovaček a jedli jsme to v průběhu roku. Moc mi to nechutnalo, zamrazené maso je lepší.
A jako děti jsme produkty ze zabijačky nechtěli (jitrnice, prejt, guláš), ale teď v dospělosti bych si to ráda dala.