Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

s(h)arka

13. 10. 2009 8:28
a stačil by pepřák do ksichtu...

a byl by klid....R^

0 0
možnosti

José Antonio

13. 10. 2009 10:09
Re: a stačil by pepřák do ksichtu...

V tramvaji?

Ty se prosím raději do ničeho nepleť :-)

0 0
možnosti

Nick Slaughter

8. 5. 2009 2:43
0 0
možnosti

Nick Slaughter

8. 5. 2009 2:44
Re: priklad z francie

proc tv nedava takove reportaze?

0 0
možnosti

Arth-

3. 5. 2009 11:30
Je to smutný - článek i diskuze...

Ano, stává se to...  stane se to v Praze, v Brně... v Ostravě - a to je asi tak všechno.

Myslím u nás - jiank nepochybně v New Yourku nebo v Chicago... ;-)

Nejsmutnější jsou ty příspěvky, jak před 89 se to nestávalo a že za to může teda vlastně Klaus! Například: Vysvetleni je jednoduche. (hnupobijce, mail, 23.04.2009 00:54 )

0 0
možnosti

Arth-

3. 5. 2009 11:34
Re: Je to smutný - článek i diskuze...

Nám se to stalo v roce tuším 1981..  šli jsme s bráchou a napdal nás skupina asi 15 lidí...  možná 5 z toho byly holky... a pes - ten z nich byl nejchytřejší.

Kolem bylo dost lidí - bylo to v Brně na tzv "Pionýrské louce"! Jak idylické místo... a nikdo nám nepomohl! Většina lidí se nedívala... 

Jo, měli jsme "štěstí" - já zelenej pás karate, brácha už nevím jakej z juda... oba jsme byli těsně pod 20...  i tak mám dodnes jizvu na obočí a brácha pár stehů na rtu...

Ale to neohl nikdo vědět, že se dokážeme ubránit...

Takže to NENÍ funkce času, ale prostředí. Jediný, s čím souhlasím je, že to zhoršuje "nepřítomnost chlapů" při výchově...  ;-)

0 0
možnosti

P.J.

23. 4. 2009 18:55
Asi to bude znít trošku zjednodušeně

Ale stačilo by všchny perníkáře přeučit na kouření trávy a byl by klid.

Viděl už snad někdy někdo agresivního vykouřence? :-)

0 0
možnosti

s(h)arka

13. 10. 2009 8:28
Re: Asi to bude znít trošku zjednodušeně

bohužel ano....:-/

0 0
možnosti

georges

23. 4. 2009 10:37
Kdo je tak vychoval?

Společenský systém,rodiče ,škola.Dnešní mládež je ve školském systému utvrzována v beztrestnosti.Vulgárně si nadávají a rvou se již od první třídy.A učitel je v podstatě bezmocný,Klidně Vám řeknou-sáhněte na mne a jdu na policii.A pět dalších grázlů řve -já to dosvědčím.Ve čtvrté třídě,kam docházím občas učit okoukali zábavu-vemou spolužákovi hlavu pod rameno a prudce škubnou.Dva zhmožděné krky a jeden málem zůstal na vozíčku-pochroumaná krční páteř.Ředitel jim půlhodiny promlouval do duše.Za dvě hodiny se to stalo za mé přítomnosti znovu.Tak jsem si ho vzal nenápadně stranou a udělal to,co učitel se mnou za mlada,abych se ukáznil.Zatím je klid.Mám štěstí,že nejsem existenčně závislý na škol. platu.Běžný učitel by si to nedovolil.

0 0
možnosti

milanalois

24. 4. 2009 0:05
ženy je tak vychovaly

Matka, teta v jeslích, teta v mateřské škole, učitelky na základní škole, učitelky na učňáku nebo střední škole ... všude samá ženská. I na sociálce i na soudu, všude samá ženská. 

Rozvody a vytlačování otců z výchovy a mužů ze škol a úřadů a soudů nese trpké ovoce.

0 0
možnosti

ROSES LIVE

23. 4. 2009 10:24
Jak se zachovat?

V pripade, ze povazujete za nutnou nejakou akci - domluvit vytrznikum, zabranit niceni majetku, pomoci napadenemu - postupujte nasledovne.

Rychlou (ci uz ucinenou) obhlidkou davu si vyberte jedince vhodne pro danou akci a ty pak primo jednotlive (s nejakou identifikaci) a velice hlasite oslovte s danym ukolem napr. "Vy vysoky pane, v te zlute bunde, nesedte tam a pojdte pomoci tomu napadenemu cloveku. A vy ctyri kluci neprihlizejte jak tady bijou pana a rychle mu pomozte. Pani s to cernou tazkou, zavolejte okamzite policii, ze v tramvaji radi parta agresivnich zfetovanych vyrostku, ..." Timto behem par sekund udelate pro danou situaci nejvice. Takto osloveni jedinci se uz nemuzou skryvat v davu a jsou stredem pozornosti ostatnich. Nestavate se zaroven objektem zajmu napadeni agresoru, nebot s nimi nekomunikujete. Pro agresory ma nastala situace znacne matouci ucinky, coz je extremne zadouci efekt.

0 0
možnosti

Lumenn-verya

23. 4. 2009 10:35
Re: Jak se zachovat?

Skvělé rady, myslím, že se určitě budou hodit:) Jinak s autorkou článku souhlasím ale já se svým nulovým pudem sebezáchovy bych asi šla a rozbila těm klukům dr/ž/ky, že by se divili...a pak by mě asi přizabili nebo zažalovali:)

0 0
možnosti

katerina.kozmova

23. 4. 2009 8:55
pár slov

Souhlasím s většinou příspěvků, co jste do diskuse napsali. Jen trochu upřesním, co z textu asi není úplně patrné, takže to vyznělo jinak: Já jsem se v té tramvaji nepozastavovala až tolik nad tím, že nikdo fyzicky nezasáhl - ono je to opravdu sporné, když těch kluků bylo deset. I když je v tramvaji dalších padesát lidí, polovina jsou důchodci a další čtvrtina ženy... a určitě každý přemýšlí nad tím, jestli některý z těch kluků nemá kromě pěstí i něco ostřejšího...

ale mě zarazil celkový dojem z lidí kolem - jak se tvářili. Asi takovým způsobem, že někomu v tramvaji upadnou na zem klíče. Prostě se kouknu, co to bylo za zvuk, a pak se dál dívám z okna. Nebo někam doblba. Nezájem, lhostejnost, v obličeji žádný výraz - ať překvapení, nebo nesouhlasu... natož nějakého vyděšení nebo šoku. Jako by už s nikým nic nehnulo, a to je na tom to smutný. Když každý zavírá oči, jako že je to přece normální, tak ono se to pak opravdu normálním stane!

0 0
možnosti

zdeseny obcan

23. 4. 2009 9:10
Re: pár slov

Ocni kontakt je pro tyhle gaunery vyzva k boji.

Pokud clovek neni vycviceny a nema zbran tak se s deseti zfetovanci pusti do krizku jen sebevrah nebo ten koho primo napadnou. Ostatnim v nasi individualisticke spolecnosti zbyva jako obrana predstirat ze nic nevidi.

0 0
možnosti

astar

23. 4. 2009 7:46
zákony

Viděl bych to takto-vlastní zkušenost-pokud se někdo mele v tramvaji tak Vaše jediná povinnost je zavolat hlídku policie, protože ta jediná má pravomoc zadržet pachatele.. Vy jako soukromá osoba nemůžete na cizího člověka ani šáhnout at už dělá co dělá, kromě přímého ohrožení Vašeho  života. Pokud by jste je od sebe trhala a zlomila jednomu z nich ruku a on Vás zažaloval, je to Vaše chyba a soud bude takto i postupovat a vy budete platit náhradu za vše možné, co si dotyčný vzpomene..nedej Bože, aby byl rok na neschopence.... Je to smutné,ale je to tak. Takže Váš postup měl být-okamžitě upozornit řidiče tramvaje a zavolat hlídku policie ČR a pokud možno vystoupit na nejbližší zastávce. Pokud by Vás jeden z těch útočníků ohrožoval na životě, pak můžete přiměřeně(co to je??) zasáhnout.. Bohužel, ale je to tak.Rv

0 0
možnosti

TrueRobos

14. 10. 2009 9:26
Re: zákony

Není pravda. Máte právo a povinnost pokusit se přiměřenými prostředky zabránit trestnému činu.

0 0
možnosti

Saša

23. 4. 2009 7:34
Jádrem těchto tlup jsou kluci,

kteří vyrostli bez otce.

Protože jim v dětství chyběl otec a vzor muže v rodině, houfují se ve skupiny glorifikující syrové předcivilizační mužství.

Na vině je vysoká rozvodovost a justiční diskriminace otců.

0 0
možnosti

Go_Canada_Go

23. 4. 2009 9:08
Re: Jádrem těchto tlup jsou kluci,

R^

0 0
možnosti

Tezaur

23. 4. 2009 5:31
Vychovávat

někoho je těžký proces a taky ho málokdo zvládá. Škola je bezmocná a rodiče nevychovaní.

0 0
možnosti

Go_Canada_Go

23. 4. 2009 9:08
Re: Vychovávat

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5675x
TO FINISH FIRST, FIRST YOU HAVE TO FINISH. Věčná pesimistka s občasnými záblesky naděje na konverzi k optimismu. Více o mně na www.prasnacesta.cz