Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

HDDnevim

13. 1. 2009 10:41
Pro svobodomyslné lidi

Tento článek chápu tak,že zde nejde v první řadě o kouření a nekouření,ale o to mít možnost volby A TO VE VŠEM.Naprosto souhlasím s autorkou.Mám pocit,že se čím více zavádějíí různá omezení v různých oblastech života a čím méně se klade důraz na zdravý rozum.

0 0
možnosti
E

edelcacao

10. 12. 2008 15:49
Zakázat kdekoliv kde jsou ostatní lidé

Běžte si hullit někam na pastviska ( a běda jak je podpálíte) ;-D;-D

0 0
možnosti
DD

ja_david

10. 12. 2008 14:07
jeste je obcas dobre podivat se do zemi kde uz zakaz koureni

Irsko, Anglie, Portugalsko, Svedsko...ani nevim ktere dalsi to jeste jsou...

Lidi do hospod chodit neprestali, akorat uz to tam nesrmdi. Navic spousta lidi prestala kourit a dle lekaru dost vyznamne poklesi pocty infarktu a obdobnych.

0 0
možnosti
MB

buxus

10. 12. 2008 14:15
Re: jeste je obcas dobre podivat se do zemi kde uz zakaz koureni

Tak tohle je další mýtus o tom, že by se takhle zruinovaly hospody. Už vidím ty lidi co tam denně sedí, jak po zavedení zákazu zůstanou trucovat doma u lahváčů. 

0 0
možnosti
VS

velkej sroub

10. 12. 2008 13:42
j

Kuřáci jsou často neomalení sobci. Nechtějí si připustit, že často otravují svým chováním lidi okolo sebe. Myslí si, že když se mi nelíbí, že je v hospodě zakouřeno, tak ať tam nechodím. Ale co když mi tam chutná jídlo a i ve všech ostatních směrech splňuje moje požadavky? Mám přece stejné právo tam být jako kuřák. Já ovšem svou přítomností a spotřebou nikoho neomezuji. Nikdo vaši svobodu kouřit nezpochbňuje, ať si každý dělá co chce.. Jen vy byste si měli uvědomit, že rušíte. Kdyby ve většině hospod bylo povoleno kouřit marihuanu (čistě hypoteticky) a vy byste ji vdechovat nechtěli, jak by se vám to líbilo? Přece v klidu ne? Můžete si najít hospodu, kde se kouřit tráva nebude. Za předpokladu, že se bude kouřit téměř všude, jako dnes cigarety, tak klidně běhejte hodinu po městě a hledejte, třeba něco najdete. Vaše nálada bavit se s přáteli touto tůrou asi poněkud opadne..

0 0
možnosti
PJ

DarkSicek

10. 12. 2008 14:45
Re: j

Chcete extremy? Ok. Tak co treba alergie? Kdyz si vedome objednam jidlo, co mi zpusobi alergickou reakci a nasledne zdravotni komplikace. Muzu snad pozadovat stazeni onoho produktu z jidelniho listku? Nebo lepe vsech jidelnich listku v cele republice?

0 0
možnosti
KD

KECHUD

10. 12. 2008 13:41
Vyprovokovala jste tu pěkných

pár adolescentů (včetně těch zastydlých) i k sexistickým poznámkám. S tou fotkou asi ani nic lepšího nemůžete čekat.

Ono téma (ne)kouření je vůbec autorsky velmi vděčné co do kvantity reakcí, méně však co do jejich kvality. Však to tu vidíte sama. I když si myslím, že jsem Vás vyprovokoval tím příspěvkem k Vašemu předchozímu článku s poukazem na tuto Kuberovu neřest a z ní vyplývající názory. Ale řekněte sama, co by se dalo od takového hradního pána čekat? Vždyť i na poštovních známkách by byl s čvaňhem.

0 0
možnosti
KK

katerina.kozmova

10. 12. 2008 13:52
Re: Vyprovokovala jste tu pěkných

No nevím, fotka mi připadá celkem v pořádku :-)

A co se týče prezidenta s cigárem... když ho neměl na známce Havel, tak to asi není tak horké. A koneckonců Winston Churchill a jeho doutník, to by si nikdo netroufl oddělit...

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

10. 12. 2008 12:22
Poněkud divné

Na jedné straně se zamýšlíte, co má být legální a co ne (tedy kde zakázat kouření a kde ho povolit) - tedy konstruujete hypoteticky návrhy zákonů.

Ale při této činnosti se odvoláváte na zákony, které vlastně míníte nahradit (cituji - kouření je činnost legální, ať se nám to líbí, nebo ne). 8-o

Měla byste si vybrat - buď navrhujete normu na základě logiky věci, nebo obhajujete status quo pomocí odkazů na platnou zákonnou úpravu. Pokud děláte oboje v jednom článku, vyjde vám paskvil. :-P

0 0
možnosti
KK

katerina.kozmova

10. 12. 2008 13:49
Re: Poněkud divné

Můj text není stavěný na tom, že něco má a něco nemá být legální. Nikde nevolám po tom, aby bylo kouření komplexně zakázáno jako nelegální. Pro nás nekuřáky by byl sice svět hned hezčí, jenže když bychom zakázali kouření, mohli bychom pak také zakázat alkohol, po něm hlasitou hudbu, po ní sexshopy, po nich třeba motorky... prostě vždy nějaké části obyvatel bude vadit něco, co dělá nějaká jiná část obyvatel. Můj pohled na svět je takový, že čím méně zákazů, tím lépe. Já tedy souhlasím se současným stavem věcí - nezakazovat kouření, když už tady x století existuje ve všech možných formách, je prostě nemožné to změnit. Kouření je třeba pouze regulovat - ve smyslu toho, aby o veřejných místech rozhodoval stát a o soukromých jejich majitel. Nic víc.

0 0
možnosti
DD

ja_david

10. 12. 2008 12:19
tak pohled z pozice navstevnika putyky by byl..

a co pohled z pozice zamestnance nekuraka?

0 0
možnosti
JK

Terrurek

10. 12. 2008 12:28
Re: tak pohled z pozice navstevnika putyky by byl..

ty souhlasej, proč by jinak nešli dělat jinam?

0 0
možnosti
AS

antonio seruti

10. 12. 2008 11:35
debata o ničem

oba tábory mají  už stokrát opakovaný argumenty.

Jdu si zapálit.

0 0
možnosti
KL

Klara L

10. 12. 2008 14:13
Re: debata o ničem

;-DR^

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

10. 12. 2008 11:00
Můj dárek nekuřákům...

http://www.nekurackerestaurace.cz/

Ne,neděkujte - mám pro vás pochopení ;-)

0 0
možnosti
JK

Terrurek

10. 12. 2008 11:15
Re: Můj dárek nekuřákům...

R^ naučit je myslet od základů, když je to nenaučili rodiči. Super

0 0
možnosti
KD

KECHUD

10. 12. 2008 10:32
Nemáte pravdu.

Prodej a konzumace alkoholu je taky legální, ALE MÁ SVÉ HRANICE A OMEZENÍ. To samé platí i pro cigarety.

Dávat na výběr zda se tam může či nemůže kouřit výhradně majiteli restaurace, je jako ptát se trafikantů, jestli chtějí či nechtějí prodávat cigarety. Prachy rozhodnou, že ano. Ale jde to proti zákmům společnosti a bohudík i její nekuřácké většiny.

Omezování kouření je prostě celosvětový a pozitivní trend. Copak jsou ve všech těch mnoha zemích, kde už ty zákony přijali, samí blbci?

Naštěstí nezáleží na téhle diskuzi, jestli to přijde nebo nepřijde i k nám. Je jen otázkou, jestli za rok nebo za tři. A z tohoto pohledu je tažení pana Kubery a jemu podobných jen donkichotským bojem s větrnými mlýny. Ať tady melou, co chtějí. Přeju hezké pokouřeníčko. ;-)

0 0
možnosti
PJ

DarkSicek

10. 12. 2008 11:46
Re: Nemáte pravdu.

No. K tem blbcum...

Probudte se a uvedomte si, ze nikdo neni neomylny. A o zapadni spolecnosti to plati minimalne dvojnasob. Dnesni politika stylu 'Carpe diem' je cesta do pekel.

V tomto ohledu bych se priklanel minimalne k referendu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5675x
TO FINISH FIRST, FIRST YOU HAVE TO FINISH. Věčná pesimistka s občasnými záblesky naděje na konverzi k optimismu. Více o mně na www.prasnacesta.cz