Poslové dobrých zpráv, přidejte!

Není jiná realita než ta co nosíme ve své hlavě. Jestliže je svět nevyzpytatelně nebezpečné místo, kde za každým rohem číhá smrtelný bacil, násilnický cizák nebo zlovolný spoluobčan, máme si naříkat, třást se strachem nebo co?

Špatnými zprávami se v médiích rozhodně nešetří, Jsou nám dávkovány po hrstech. Pronikají kradmo přes podvědomí, aby zahltily a posléze spoutaly naše vědomí a nekontrovatelně pak manipulovaly s našim vnímáním reality.

Jakoby nebylo dost přírodních katastrof a nehod, dozvídáme se přednostně o tom kdo koho podvedl,  komu kdo ublížil, kdo o kom s gustem co zlého řekl a kdo koho nesnáší.

Lidé prý jsou z biologické podstaty nesnášenliví, nepřející a preferují škodolibé šokující informace, špatné zprávy se proto daleko lépe prodávají... No nevím jak vy, já se tedy mezi takové lidi nepočítám a věřím, že je nás takových více. Doufám, že většina...Osobně se těším z každé dobré zprávy. Pravda musím je aktivně vyhledávat, ale dám si tu práci, abych nacházela kousky naděje - názorné důkazy, že na světě převažují dobří lidé, kteří se v čase, který jim byl vymezen zabývají tím jak druhé  potěšit a pomáhat jim překonávat těžkosti. Chtěla bych se více dozvídat o lidech, kteří mají vůli hledat společné cesty a řešení a díky své nezměrné snaze jsou dobrým příkladem. Pročpak jen se dá více proslavit špatnými skutky? 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Květa Kovaříková | středa 12.1.2022 0:06 | karma článku: 11,43 | přečteno: 286x